Simple vásárlói tájékoztatóMilyen a „jó” alkalmi kaland – férfi, illetve női szemmel?

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Blog > ducinyuszi > 60


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


ducinyuszi blogja


Nyuszi, aki nem is annyira nyuszi…
..... avagy egy öntudatos mazosub feljegyzései :)

Pár éve egy fórumon olvastam ezt a leírás. Ennél találóbban és pontosabban nem is lehetne jellemezni egy igazi subot. :)
	
"A könyveket olvasva az emberben az a kép alakulhat ki a szubokról, hogy beléjük van kódolva az „Igen, Uram”, „Köszönöm Uram”, „Hálás vagyok amiért, méltóztatsz rám fordítani a figyelmedet.” A valóság azonban kicsit más. A szub bizony időnként dühös lesz és ellenszegül. 

Kiváló mércéje egy dom felkészültségének, hogy számít-e erre, vagy csupán internetes domként, álmodozóként állandó rajongást, udvariasságot és engedelmességet vár - bármiféle keresztkérdés nélkül. Utóbbi esetben semmit nem tud arról, hogy hogyan is néz ki egy valódi, hosszú távú, fizikai D/s viszony.

A jó szubmisszívek erős, önálló gondolkodású, öntudatos lányok. Szeretik, ha megfosztják őket önrendelkezésüktől. Beleborzonganak annak gondolatába, hogy egy olyan erő töri be őket, amely nagyobb annál, mint aminek ellent tudnának állni. De nem fognak azonnal, feltétel nélkül, teljes erőbedobással és örömmel behódolni. Ezt csak némi harc, nyafogás, felháborodás, duzzogás és vergődés árán lehet elérni. Sokaknak vágják a fejéhez, hogy nem „igazi szubmisszívek”. De erre csak az lehet a válasz: „De igen, csak épp nem te vagy az a Dom, aki elbírna velem.”

Egy szub felheccel, próbára tesz, és küzd. Aztán veszít – felfedve, hogy igazából pont ez volt a cél mindvégig. Képesnek kell lennünk átlátni a dühön és a visszautasításon, és tudni, hogy amit teszünk az pontosan az, amire vágyik. És lesz egy pillanat, amikor az egész hirtelen Páli fordulatot vesz. Az ellenállás engedelmességgé válik, a gyűlölet szeretetté a fájdalom pedig… Nos, a fájdalom talán pont nem jó példa.

Ne utasíts el egy szubot, amiért kiakad. Mutasd meg neki, hogy a te nagybetűs akaratod erősebb, mint a türelmetlensége, és hogy te jobban tudod mire van szüksége, mint ő maga.

Alá akarja vetni magát az akaratodnak. Csak kíváncsi, hogy méltó vagy-e rá.”


« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Milyen a „jó” alkalmi kaland – férfi, illetve női szemmel?
#60 (2016-08-07 09:28:01)

Érdekes cikk...
___

Milyen a „jó” alkalmi kaland – férfi, illetve női szemmel?

A nemi különbség egy szexuális aktus megítélésében, legérzékletesebben talán a prostitúció példájával szemléltethető: ami az örömlány számára gyakran megalázó, fájdalmas, elviselhetetlen és gusztustalan, az a kuncsaftnak olyannyira jó, hogy még fizet is érte! Emellett lássuk be, a nők nem állnak sorba a férfi prostituáltakért sem…

Miképp dicsekszik az éjszakai kalandjáról másnap a férfi a barátainak? „Hú, nagyon jó volt a csaj. Egész éjjel szexeltünk!” És a nő? „Küldött utána egy SMS-t…” Mert ez azt jelenti, hogy jó voltam, és talán szeretne még folytatást.  A nő kapcsolat-, a férfi teljesítményorientált. (A világ persze nem ennyire fekete-fehér, sőt, leginkább kevert, de most fogadjuk el hasznos munkamodellnek e dichotóm feltételezést).

Ebből aztán számtalan félreértés tud születni. Leginkább talán a „prédahívás”-nak (booty call) becézett jelenségnél gyakori az aszimmetrikus értelmezés. Nő: „Na, ismét keres. Alakul ez…” Férfi: „Ráírtam ötre – már megint ez volt a leggyorsabb!”

Mai „kavarós” korszakunk (hook up culture) fontos kiszolgálója a Tinder, ami szintén egy markáns nemi és értelmezésbeli különbségből táplálkozik: a „to tinder” eredendően alkalmi szexet jelent, s a fő funkciója, hogy egy gyors szeánszra egymás mellé sodorja a feleket. A férfi: ennek nagyon örül („végre egy értelmes alkalmazás!”). A nő is, bár úgy gondolja, hogy oké, ez a könnyű kalandokra és a cédavirág nőknek született főként, de majd én megmutatom – egyébként pedig párkapcsolat is lehet belőle.  Ja, s mit lehet tenni, ez ma a sztenderd ismerkedési platform.

Kettő markáns nemi különbséget mindig minden felmérés igazol, ezek: a férfiak nagyobb önkielégítési gyakorisága, valamint az alkalmi kalandokhoz való pozitívabb viszony!

Lássuk hát a női-férfi logika közti különbséget! Előtte azonban fontos tudni, hogy a nő számára az alkalmi kalandok mind szexuálisan, mind pedig érzelmileg általában sokkal kevésbé kielégítőek, mint a férfinek (lásd bevezető rész).

Női szemlélet: ha rossz volt, az rossz. De ha jó volt, akkor miért nem folytatjuk??? (Egyébként pedig, ha rossz volt is még dolgozhatunk rajta…)

A férfi viszont ezt nem így értelmezi, hanem inkább úgy, mint egy vendéglőben elköltött kellemes gasztronómiai élményt: jót ettem, de ettől még nem veszem feleségül a szakácsnét, és nem költözöm be az étterembe! Jó volt - ennyi. Ha erre járok, még lehet, hogy beugrom!

De milyen akkor egy mindkét fél számára pozitív kaland? S létezik-e egyáltalán ilyen?

Férfi részről nagyjából így hangzik ennek summázata: nekem izgalmas volt, bébike sem reklamált, így az önmagamról kialakított „jóember” imidzsem nem sérült, elvégre én csak jót tettem vele (is). Nárcisztikusabbak ezt a „Hú, de jó voltam!” mondattal még kiegészíthetik.

Nőknél hajtóerő leginkább az önértékelés, a „kellek én még valakinek” érzés megélése. Ehhez képest általában csak második – vagy sokadik – cél a szex öröme. Érdekes egyébként, ahogy a Tinder-viszonyok rendszerint alakulnak: a férfi jellemzően apait-anyait belead, romantikusan udvarol, élvezi a hódítás izgalmát. Az együttlét kerek, szinte „párkapcsolati” (ez persze jól összezavarja a nőt).  Majd megbeszélnek egy következő alkalmat, amit jellemzően a férfi lemond, s eltűnik. A nő nem érti, jelentkezik – amire a férfi boldogan reagál, s lesz a dologból még egy (azaz: EGY) együttlét, mert ez pedig már a férfi önértékelését fényezi: tehát ennyire jó voltam! Na, ugye, hogy lehetne nekem tartós párkapcsolatom, csak hát még nem vagyok rá felkészülve! S ezen felbuzdulva egy nagyobb mennyiségű szívecskét és szuperlájkot küld újabb lányok felé az említett alkalmazáson.

Ahogy Karinthy mondta – mind mást akarunk: a férfi a nőt, a nő a férfit. Gyakran ráadásul nagyon másként. De néha azért mégis csak összehangolódunk. Ennek pedig egyetlen karmestere van: a szerelem!

Hevesi Krisztina /szexuálpszichológus/

http://www.stylemagazin.hu/hir/Milyen-a-jo-alkalmi-kaland-ferfi-illetve-noi-szemmel/15805/keresd-a-not/lelekhangok#

7 hozzászólás |

Hozzászólások

tevagyakikell
#7 (2016-08-12 09:45:29) |
#potenspasit: Ez esetben jó döntést hoztam.. :-) Köszönöm válaszod. Szia
potenspasit
#6 (2016-08-12 00:27:33) |
#tevagyakikell: szia, elnézést a késői válaszért, nem voltam itthon pár napig...szóval én már nem csodálkozom, kicsit bosszant ugyan, de túlteszem magam rajta, ha jó volt a szex, és van kedvem, belemegyek újabb randiba, ha nem, akkor elhajtom... nyilván ennyit várhatsz tőle...ennyit érsz neki...akitől többet vártam, annak elmondtam az igényeimet (pl heti tali), volt, aki megtette, volt, aki nem, aki megtette, végül dobott, aki nem, azt én dobtam :) pasi miatt ne idegesítsd magad, anyám mondta, és igaza volt
tevagyakikell
#5 (2016-08-11 07:55:49) |
#potenspasit: Fel szoktad tenni a kérdést, el kell ezt nekem fogadnom? Hogyan reagálsz az ilyesmire, miután eszébe jutsz és elővesz a polcról, mint rejtett tartalékot?
Hogyan kezeljem az ilyen helyzeteket? Segítenél ha megkérnélek.
tevagyakikell
#4 (2016-08-11 07:55:49) |
#potenspasit: Fel szoktad tenni a kérdést, el kell ezt nekem fogadnom? Hogyan reagálsz az ilyesmire, miután eszébe jutsz és elővesz a polcról, mint rejtett tartalékot?
Hogyan kezeljem az ilyen helyzeteket? Segítenél ha megkérnélek.
ducinyuszi
#3 (2016-08-08 08:06:02) |
Ugyanez megy az ismerkedés szintjén is. Beszélgetünk. Hűűű de jó, tetszel, szimpatikus vagy, meg akarlak ismerni mindenképpen, aztán onnantól néma csend és kriptaszag. :D 
potenspasit
#2 (2016-08-07 23:21:26) |
pont így van, hudejóvoltveled, aztán  sok hét hallgatás után: tali?
zsuzska
#1 (2016-08-07 16:33:42) |
Érdekesen megfogalmazott, jó cikk, és többnyire tényleg így működik a világ... :)
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.