Simple vásárlói tájékoztatóFalra hányt borsó

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Blog > ducinyuszi > 68


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


ducinyuszi blogja


Nyuszi, aki nem is annyira nyuszi…
..... avagy egy öntudatos mazosub feljegyzései :)

Pár éve egy fórumon olvastam ezt a leírás. Ennél találóbban és pontosabban nem is lehetne jellemezni egy igazi subot. :)
	
"A könyveket olvasva az emberben az a kép alakulhat ki a szubokról, hogy beléjük van kódolva az „Igen, Uram”, „Köszönöm Uram”, „Hálás vagyok amiért, méltóztatsz rám fordítani a figyelmedet.” A valóság azonban kicsit más. A szub bizony időnként dühös lesz és ellenszegül. 

Kiváló mércéje egy dom felkészültségének, hogy számít-e erre, vagy csupán internetes domként, álmodozóként állandó rajongást, udvariasságot és engedelmességet vár - bármiféle keresztkérdés nélkül. Utóbbi esetben semmit nem tud arról, hogy hogyan is néz ki egy valódi, hosszú távú, fizikai D/s viszony.

A jó szubmisszívek erős, önálló gondolkodású, öntudatos lányok. Szeretik, ha megfosztják őket önrendelkezésüktől. Beleborzonganak annak gondolatába, hogy egy olyan erő töri be őket, amely nagyobb annál, mint aminek ellent tudnának állni. De nem fognak azonnal, feltétel nélkül, teljes erőbedobással és örömmel behódolni. Ezt csak némi harc, nyafogás, felháborodás, duzzogás és vergődés árán lehet elérni. Sokaknak vágják a fejéhez, hogy nem „igazi szubmisszívek”. De erre csak az lehet a válasz: „De igen, csak épp nem te vagy az a Dom, aki elbírna velem.”

Egy szub felheccel, próbára tesz, és küzd. Aztán veszít – felfedve, hogy igazából pont ez volt a cél mindvégig. Képesnek kell lennünk átlátni a dühön és a visszautasításon, és tudni, hogy amit teszünk az pontosan az, amire vágyik. És lesz egy pillanat, amikor az egész hirtelen Páli fordulatot vesz. Az ellenállás engedelmességgé válik, a gyűlölet szeretetté a fájdalom pedig… Nos, a fájdalom talán pont nem jó példa.

Ne utasíts el egy szubot, amiért kiakad. Mutasd meg neki, hogy a te nagybetűs akaratod erősebb, mint a türelmetlensége, és hogy te jobban tudod mire van szüksége, mint ő maga.

Alá akarja vetni magát az akaratodnak. Csak kíváncsi, hogy méltó vagy-e rá.”


« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Falra hányt borsó
#68 (2016-11-20 10:30:31)

Időnként nem tudom, hogy sírjak, dühöngjek, vagy nevessek. Aztán az első kiakadásom után inkább úgy döntök, nevetek. Az mégiscsak egészségesebb, a stresszt is csökkenti. :) Ráadásul nem is ráncosít annyira. :D :D :D 

Néha besokallok azon, hogy mennyire nincs fogalma sokaknak arról, mi is a valódi BDSM, hogy mit jelent subnak és domnak lenni. Nem arra gondolok, akiket ez nem is érdekel, azzal nincs gond. Azzal van a gond, aki jön nagy mellénnyel, hogy de őőőőőőő dom, és akkor subot keres. Aztán kiderül rövid beszélgetés után, hogy olyan tescosdom, mint a huzat. Hogy a subot nem tekinti másnak, csak egy akaratlan ribancnak, akinek minden vágya, hogy a dom vágyait teljesítse, ő meg majd hűdenagyfarokként parancsolgathat neki, alázhatja, bármit tehet vele, ami a beteg agyában megfordul.

Ma ismét sikeresen belefutottam ilyenbe, nem is egybe. A végén már csak nevetni tudtam az értetlenségen, hogy hogy merek én ilyen öntudatos lenni, ha sub vagyok. :D 

Miért nincs tankönyv erről? Komolyan megérné, mert a sötétség hatalmas ilyen téren. Pornón szocializálódott emberek tömege gondolja azt, hogy a BDSM az, amit ott lát a videókon. És ha azt kérdezem, hogy de vajon miért lesz a sub engedelmes, akkor olyan hülye válaszok jönnek, hogy "mert ő azt akarja", "mert ezt élvezi", vagy "mert én azt parancsolom neki" (ó irgalom atyja ne hagyj el... :D). Hja igen, de hogy is jut el oda, hogy ezt megtegye? Na ezt már nem tudják. 

Sajnos még mindig falra hányt borsó a szavaink többsége, hogy megértsék a BDSM-et. Pedig van fent a neten ezer írás, oldalak tömege, ahol tanulni lehet, csoportok ahol beszélgetni lehet. Néha meg-megcsillan egy valódi dom, és ilyenkor tudom, hogy léteznek.  :pirul:  De való igaz, kevesen vannak. Tescosból Dunát lehet rekeszteni, de igaziból... Az drága kincs, nagyon drága. Meg kell becsülni. ;) 

4 hozzászólás |

Hozzászólások

ducinyuszi
#4 (2016-11-24 15:49:53) |
*varnyu: *

Ahogy írod. Pedig a határok és a fogalmak eléggé tiszták. Már annak, aki veszi a fáradtságot, hogy utánajárjon. Mindenki más a szürkében halászik. :) 

Nekem ezzel az a bajom, hogy a "szürkék" miatt van annyi félreértés a BDSM-mel kapcsolatosan, azért rossz a híre. Mi, akik benne vagyunk pontosan tudjuk, hogy ez a dolog veszélyeket is rejt magában, ha nem megfelelően művelik. És a "szürkék" pont ezt teszik. *stormborn*

A BDSM nyilván nem tanulható, arra vagy van valakiben belső késztetés, vagy nincs. Azonban akiben van, annak kutya kötelessége lenne megtanulni mindazt, amit erről meg lehet: fogalmak, szabályok, határok, stb. Csak ezeket tisztázva derülhet ki, hogy ő valójában ide tartozik-e vagy sem. 

Félre értés ne essék, nincs azzal gond, ha két ember a szexuális életük színesítésére alkalmaz a BDSM-ből bizonyos elemeket. Sokat megteszik és élvezik. DE az nem BDSM! Ezt nem szabad elfelejteni. Ahogy azt sem, hogy ilyenkor nem jutnak olyan "mélyre", mint azok akik teljesen átadják magukat ennek a világnak. Ezzel megintcsak nincs gond, hiszen nem szeretheti mindenki ezt, de azt meg kell érteni, hogy a határokat mindenkinek tiszteletben kell tartani.

Csak egy példa... Nagyon sok magát domnak képzelő, valójában uralkodás mániás, hatalmaskodó bunkóval van tele a net (én tescosdomnak hívom őket). Akik fennen hirdetik, hogy de ők domok és a subnak kutya kötelessége engedelmeskedni neki (aztán vérig sértődnek, amikor találkoznak egy igazi subbal, hogy ugyanmár hogy mer ellent mondani nekik). Holott ez nagyon nem így működik, sőt! Aki ismeri a BDSM lélektanát, az pontosan tudja, hogy mitől válik az egyikük subbá és a másikuk dommá. De ők csak a parancsolgatást látják és a hajbókolást. Azt nem, hogy milyen munka van emögött, milyen finoman összehangolt lelki kapcsolat. 

Olvasd el varnyu "Az ilyenekre nincs bocsánat" című blogját! EZ a lényeg, a határok. Ezt mindenkinek meg kellene érteni. De a tescosdomok csak uralkodni, hatalmaskodni és megalázni akarnak. Mindenáron. 

És akkor még nem is beszéltem a szadizmusról, ami nem megfelelő kezekben hatalmas veszélyeket rejt! Egy mazosub teljesen ki van szolgáltatva a domjának. Épp ezért ha ez egy tescosdom, akkor onnantól komoly sérülések érhetik a subot. Nem csak lelkiek, bár azok is borzasztóak. Hanem fizikaiak is. 

A BDSM játék, igen. Azonban a játékszabályokkal mindenkinek tisztában kell(ene) lennie. Minden játékra igaz ez, de erre főként. Mert a szabályok be nem tartásának eredménye egy másik ember sérülése lehet. És ez már nem játék...
varnyu
#3 (2016-11-23 23:01:15) |
amióta a "szürkék" elöntötték az életünket, még kevésbé tudják, h ki kicsoda, mi micsoda
stormborn
#2 (2016-11-20 13:00:26) |
Úgy gondolom, hogy ez nem tanítható. Maga a "fogalom" esetleg igen, és akkor felismerhetné az illető, hogy igen, ez nem illik rám, de ez egy elég utopisztikus jelenség. :)

Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor (számomra érthetetlen okokból) azt látom, hogy egy nő adatlapján, hogy ő ápolt partnert keres. Egyszerűen nincs előttem a kép, hogy Józsi már éppen írná a levelét a hölgynek, amikor eszébe ötlik a pörköltszaftos asszonyverőjét nézegetve, hogy lehet, akkor ő kívül esik ezen a kategórián, és mégsem fejezi be a levelet. 

Magához a jelenséghez annyit fűznék még hozzá, hogy működik egy rossz dinamika, ami sokakat megerősít ebben a tévhitben. Sajnos elég sok lány vágyik arra, hogy kvázi állatként bánjanak vele, ami pedig sok férfiban megerősíti azt a működést, hogy nekik az általad leírt módon kell viselkedni. Ezt a kört társadalmilag pedig elég nehéz megszüntetni. :(
varnyu
#1 (2016-11-20 11:35:40) |
nem tankönyv kéne ide, hanem valami minimális empátia, és olyasféle intelligencia, (érzelmi) amit nem igazán lehet számszerűen mérni (vagy legalábbis én nem hiszek benne, h lehet)

azaz néhány rendes ember kéne hozzá ... 
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.