hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóMert csak

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Blog > ducinyuszi > 93


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


ducinyuszi blogja


Nyuszi, aki nem is annyira nyuszi…
..... avagy egy öntudatos mazosub feljegyzései :)

Pár éve egy fórumon olvastam ezt a leírás. Ennél találóbban és pontosabban nem is lehetne jellemezni egy igazi subot. :)
	
"A könyveket olvasva az emberben az a kép alakulhat ki a szubokról, hogy beléjük van kódolva az „Igen, Uram”, „Köszönöm Uram”, „Hálás vagyok amiért, méltóztatsz rám fordítani a figyelmedet.” A valóság azonban kicsit más. A szub bizony időnként dühös lesz és ellenszegül. 

Kiváló mércéje egy dom felkészültségének, hogy számít-e erre, vagy csupán internetes domként, álmodozóként állandó rajongást, udvariasságot és engedelmességet vár - bármiféle keresztkérdés nélkül. Utóbbi esetben semmit nem tud arról, hogy hogyan is néz ki egy valódi, hosszú távú, fizikai D/s viszony.

A jó szubmisszívek erős, önálló gondolkodású, öntudatos lányok. Szeretik, ha megfosztják őket önrendelkezésüktől. Beleborzonganak annak gondolatába, hogy egy olyan erő töri be őket, amely nagyobb annál, mint aminek ellent tudnának állni. De nem fognak azonnal, feltétel nélkül, teljes erőbedobással és örömmel behódolni. Ezt csak némi harc, nyafogás, felháborodás, duzzogás és vergődés árán lehet elérni. Sokaknak vágják a fejéhez, hogy nem „igazi szubmisszívek”. De erre csak az lehet a válasz: „De igen, csak épp nem te vagy az a Dom, aki elbírna velem.”

Egy szub felheccel, próbára tesz, és küzd. Aztán veszít – felfedve, hogy igazából pont ez volt a cél mindvégig. Képesnek kell lennünk átlátni a dühön és a visszautasításon, és tudni, hogy amit teszünk az pontosan az, amire vágyik. És lesz egy pillanat, amikor az egész hirtelen Páli fordulatot vesz. Az ellenállás engedelmességgé válik, a gyűlölet szeretetté a fájdalom pedig… Nos, a fájdalom talán pont nem jó példa.

Ne utasíts el egy szubot, amiért kiakad. Mutasd meg neki, hogy a te nagybetűs akaratod erősebb, mint a türelmetlensége, és hogy te jobban tudod mire van szüksége, mint ő maga.

Alá akarja vetni magát az akaratodnak. Csak kíváncsi, hogy méltó vagy-e rá.”


« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Mert csak
#93 (2017-02-03 16:36:38)

Tiszteld magad annyira, hogy otthagysz mindent, ami már nem szolgálja a javadat, nem tesz többé vagy boldoggá. Ha nem szeretettel és tisztelettel bánnak veled, akkor ellenőrizd az árcéduládat. Lehet, hogy leértékelted magad. TE mondod meg az embereknek, hogy mennyit érsz. Szállj le a kiárusított áruk polcáról és állj be az üveg mögé, ahol az értékes árukat tartják.

Gregg Braden

16 hozzászólás |

Hozzászólások

potenspasit
#16 (2017-02-05 22:15:24) |
#esther: már a belsőségeknél elakadtam, eddig azt hittem, szív, máj, tüdő
ducinyuszi
#15 (2017-02-05 11:10:25) |
*esther: *

Köszi, valami ilyesmit akartam írni én is, de ezek szerint nem mindenkinek jött át. :) Nem baj, hiszen a beszélgetés, amíg nem megy át veszekedésbe, soha nem probléma. Sőt! :)
esther
#14 (2017-02-05 11:02:09) |
#potenspasit: 
Kicsit benézted Poti drága! :) 
Mi most itt belsőségekről beszéltünk. Úgy, mint gerinc, hogy van-e tartásunk, úgy mint szív, hogy érzünk-e vele, úgy mint lélek, hogy hallgatunk-e rá...stb. ;) 

Egyébként, a kérdésedre a válasz, ha hamisan énekelek, és egy *barátom!* ezt szóvá teszi, akkor hallgatok a véleményére,(tudom, hogy nem a rosszindulat motiválta, és nem megbántani akar, csupán őszinte hozzám) ellenben ha egy vadidegen szól be, akkor azt fogom gondolni, hogy én legalább veszem a bátorságot, ahhoz hogy megmutassam ezt a részt is magamból, ő még ehhez is gyáva-kvázi igen irigy rám-na nem a hangomért, hanem a merszemért. :) 

Gondolom te sem mész oda egy ismeretlen nőhöz, hogy figyelj már, baromi vastag a vádlit, szántani tudnál ilyen cölöpökkel, ne húzzál már ilyen ronda lábakra miniszoknyát...de ha ilyet látsz, elgondolkozol, basszus, nekem fele ilyen tuskó a lában mégsem merem felvenni a minit, ő meg így is jól érzi magát. :napersze: 
Ez egy szemléletes példa, nem gondolom rólad, hogy ilyen vagy!! :pirul: 
Csak én sem vagyok ilyen.És akik elégedettek önmagukkal, az életükkel, a sorsukkal, azzal amijük van, amilyen a gondolkodásuk..azokban cseppnyi irigység sincs a másikkal szemben. 
Na erre kell megérni fejben és lélekben. :) 

ducinyuszi
#13 (2017-02-05 10:20:19) |
Azért azon jókat kuncogok, hogy egy egyszerű idézet, mindenféle komment és vélemény nélkül kiből milyen hatást vált ki. Tanulságos, hogy ki mit fordít le ebből magának, hogyan fordítja át és forgatja ki a szavakat a saját száza ízére... :)  ;) 
ducinyuszi
#12 (2017-02-05 10:11:48) |
potenspasit: 

Na ennek fuss neki még egyszer, mert ahogy mondani szokták, "nem jött át neked", pont nem a lényeget fogtad meg. :D :D :D 

Ez csak egy példa volt, semmi köze a témához. Írhattam volna bármi mást is, hogy kinek kellene megmondani az ember értékét. Lehetne Jancsi bácsi, vagy az oviból a hülye anyuka, vagy bárki, akinek semmi köze az illető életéhez. A lényeg, hogy az én értékemet én határozom meg, nem más. Az, hogy más ezzel egyetérte-e vagy sem, engem hidegen hagy, az az ő baja. Mert nem úgy élek, hogy bárki másnak megfeleljek, hanem úgy, hogy önmagamnak. Ennyi a történet. 

Remélem így érthető. Ha nem, akkor többet nem tudok tenni az ügy érdekében. :D
potenspasit
#11 (2017-02-04 22:15:28) |
na, ez kérem HÜLYESÉG, ahogy Laár András szokta mondani... ha valaki hamisan énekel pl, s te erre felhívod a figyelmét, akkor irigyled a hangját? ugyan már, miféle okfejtés ez?
ducinyuszi
#10 (2017-02-04 20:33:39) |
Boncolgassuk csak... Mi a probléma ezzel a néhány mondattal?

Tisztelje magát az ember, hogy ne menjen bele méltatlan kapcsolatokba. Tiszteletet és szeretetet várjunk el minden embertől magunkkal szemben. Számomra ez alapvető, másként nem is tudnám és akarnám élni az életem. 

Mert ha ezt a két alapvető dolgot nem teszed meg, akkor konkrétan szembeköpöd magad, mert még annyira sem tartod magad, mint a kutyaszart ami a talpadra ragad. Tehát leértékeled önmagad.

Én mondom meg mennyit érek. Mert ki a fenének másnak kellene megmondani? Majd a szomszéd, rosszindulatú Marcsi néninek, aki irigykedik ezért utál? :o :D 

Miért is probléma, ha egy ember tisztában van önmagával, az értékeivel, azzal amit letett az asztalra, és ezért vannak "elvárásai"? Ez kinek probléma? Kit zavar? :) 

Ezt hívják önismeretnek. Sokban megkönnyíti az életet. :) De nyilván mindenki csak abból tud kiindulni egy-egy gondolat elolvasásakor és értelmezésekor, amit ebből saját magának lefordít. Ez pedig attól függ, milyen gondolatok vannak a fejében. Ergo más-más embernek ugyanaz a mondat teljesen mást jelenthet. ;) 
ducinyuszi
#9 (2017-02-04 20:25:14) |
*esther: *

Éééééés igen! Ismét TE érted! Amin persze nem csodálkozom... ;) Az első szótól az utolsóig egyetértek! :) 
esther
#8 (2017-02-04 18:11:06) |
#stormborn: 
Már akién le tudja... :) 

Idézetre idézettel:

„Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét. ”
(Oscar Wilde) 
Ez napjainkban milyen nagyon igaz.

Az a baj, hogy aki viszont* tudja* és tisztában van saját értékével, és nem árazza le magát,- mert nem hajlandó, ahogy fentebb is olvasható- azt nagyon gyorsan kiáltják ki beképzeltnek, önteltnek és még sorolhatnám minek. Holott csak egy egészséges önértékeléssel és megfelelő egoval rendelkezik ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében. Ő! A saját bőrében. Nem mások szerinti elvárásoknak akar megfelelni, hanem saját magának.

Nem egyszerű idáig eljutni és sok (belső) munka is van vele. Meg kell tanulni mások irigységből fakadó -mert ez az, semmi más, mint irigység!- rosszindulatát a megfelelő helyen kezelni. 
Aki ezt tudja, arról leperegnek mások epés megjegyzései, beszólásai, negatívságai.
Elmondhatja magáról, hogy igazán szabad ember.
Ritka, ha valaki ennyire becsüli önmagát, jól érzi magát,- külső ráhatás nélkül is - és még értékesnek is tartja magát.
Itt olvastam egy adatlapom anno: "olyan nőt keresek, aki elfogadja önmagát, nagy szó ám ez!"

Ne a celebek között, hanem az utca emberét/nőét nézd meg, a többség iszonyatosan bele akar veszni a tömegbe, mint egy szürke kisegér: "jajj, csak észre ne vegyenek! " és lehajtott fejjel jár, hogy szinte észrevétlen legyen. Önbizalomhiányos nők tucatjait látom.Akik a média miatt szenvednek, és azt hiszik magukról csúnyák, csak mert nem a sugallt formáknak felelnek meg. Rossz önkép, testkép..nem sorolom, tudod miről beszélek. 

Még egy dolog, amit észrevettem: Nem szólsz hozzá csak két blogger bejegyzéséhez, egyik nyuszi, akinek rendszeresen ellentmondasz,idekeversz tök más témát, érvelsz olyasmivel,ami nem kapcsolódik az adott bloghoz. Az az érzésem, mintha "csakazértis" meg akarnád mondani, hogy ő mindent rosszul gondol, értelmez.
Ám egy férfi blogger bejegyzéséhez rendre együttérzésedet fejezed ki, igazat adsz neki, érdekes, hogy ott nem mondasz soha "ellent." Nem állsz le vitázni.
Hát nem fura? :D 
titkosgyonyor
#7 (2017-02-04 09:46:53) |
Gyémántot találni nem kis feladat volt..
Minden embernek joga van azt kapni akit megérdemel <3 -https://youtu.be/SI-O71bE-DE :) 
amasius
#6 (2017-02-04 08:24:08) |
#potenspasit: Még igaz is lehet. Attól függ mekkorát tud fejelni. :-D
potenspasit
#5 (2017-02-04 02:47:49) |
ez az ember nem kevesebbet állít, mint hogy egy nyolc centis daganatot el lehet távolítani az elménk segítségével 3 perc alatt!!!! és rengeteget keres vele
potenspasit
#4 (2017-02-04 02:45:27) |
még egy Oravecz Coelho....
stormborn
#3 (2017-02-03 22:18:13) |
#ducinyuszi: Pont arra próbáltam rávilágítani, hogy ha valami mindenkié, akkor leginkább senkijé.

Eredetileg azt akartam írni, hogy féligazságot tartalmaz, mert nem megy bele mélyen a dologba. Megpróbálom kifejteni miért:

"TE mondod meg az embereknek, hogy mennyit érsz."
Addig teljesen egyetértek a gondolattal, hogy akard és próbáld meg értékelni magadat, de a kiemelt rész konkrétan nem igaz, nem te mondod meg, hogy mennyit érsz.

Az megint igaz, hogy minden ember értékes, és pont ezért kéne így bánni egymással, ami az online térben elég látványosan nem sikerül. Azzal viszont nem értek egyet, hogy minden ember egyformán értékes, és nem gondolom, hogy minden embernek az üveg mögött kéne zsúfolódni.

Az nagyon helyes, hogy azoknak az embereknek szól, akik nem becsülik vagy nem értékelik magukat, de a probléma másik feléről egy szót sem szól, a temérdek emberről, aki túlértékeli magát, így jöttek ide a celebek. Ez a rész, ami nekem hiányzik az idézetből. 
ducinyuszi
#2 (2017-02-03 21:23:28) |
*stormborn: *

Az ilyen idézeteket pont az jellemzi, hogy általában olyan igazságokat tartalmaznak, amiket többen magukénak éreznek. :D Ezért váltak ismertté. ;) 

Hidegen hagynak a celebek. Hogy jönnek egyáltalán ide? Közük nincs a témához.
stormborn
#1 (2017-02-03 20:38:46) |
Az ilyen idézetekkel az a legnagyobb baj, hogy bárki a magáénak érezheti.

Egészen biztos vagyok benne, hogy bármelyik celeb értékesnek érzi magát, és büszke arra, hogy megvalósította a fentieket, és letolta a tömeg torkán, hogy ő igenis értékes. 
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.