Simple vásárlói tájékoztatóOnline biztonsági tippek

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Blog > ginapriestess > 10


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


ginapriestess blogja


VarnyuBlog
Én és a BDSM
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Online biztonsági tippek
#10 (2017-06-17 22:02:10)

Mivel a fórumot valószinűleg senki sem olvassa, amit ma találtam, beteszem ide a blogba.

Szörfölés közben találtam egy BDSM profilú oldalt. És nagyon korrekt figyelmeztetések voltak rajta:

*"Felhívjuk figyelmét, hogy:

[Cég neve] nem végez büntetőjogi háttér ellenőrzéseket illetve szűréseket. Bárki, aki képes elkövetni személyazonossági lopást úgyszintén létrehozhat egy hamis társkereső adatlapot.

A szembetűnő következetlenségeket kezelje fenntartásokkal. Csak akkor menjen el egy személyes találkozóra, vagy adja meg a telefonszámát, ha Ön ezt saját maga is akarja. Ne hagyja magát rábeszélni semmire, ha azt érzi, hogy Önnek ez túl gyors.

Adatlapja semmi esetben ne tartalmazza teljes nevét, személyes e-mail címét, lakcímét, vezetékes illetve mobiltelefon számát, munkahelyét illetve bármilyen információt amely segítene abban, hogy könnyebben Önhöz jusson valaki. Mielőtt személyes adatokat osztana meg magáról, mint például telefonszám vagy cím, gondoljon arra, hogy ezekkel az információkkal könnyen vissza is élhetnek. Csak abban az esetben ossza meg személyes adatait másokkal, ha alaposan meggyőződött annak helyességéről. 

Legyen mindig nagyon óvatos, ha egy másik felhasználó az Ön személyes adatai iránt érdeklődik! Ammenyiben a másik fél rámenős abban, hogy elárulja személyes információit, kérjük, jelentse az esetet az ügyfélszolgálatunknak!

Az ismerkedés egyik és talán legfontosabb lépése az első találkozó. Tudassa valakivel, hogy találkozóra megy valamint azt is, hogy mikor számít hazajönni. Egy semleges helyen találkozzanak, pl.: egy kávézóban. Ne fogyasszon sok alkoholt a találkozón, valamint sose adja meg lakcímét egy idegennek. Soha ne hívjon idegeneket otthonába. Mindig biztosítson saját közlekedési eszközt amikor randira megy."*

---------------

*"Online biztonsági tippek

AZ ELSŐ ONLINE TALÁLKOZÁSOK
Mielőtt személyes adatokat adna meg magáról, mint például telefonszám vagy cím, gondoljon arra, hogy ezekkel az információkkal könnyen vissza is élhetnek. Csak abban az esetben ossza meg személyes adatait másokkal, ha alaposan meggyőződött annak helyességéről. Legyen mindig nagyon óvatos, ha a másik felhasználó az Ön személyes adati iránt érdeklődik!

AMIKOR MEGISMERIK EGYMÁST
Nagyon fontos az, hogy helyesnek és megfelelőnek érezze a döntést, ha egy Partnerjelöltjével közelebbről is meg szeretne ismerkedni. Csak akkor menjen el egy személyes találkozóra, vagy adja meg a telefonszámát, ha Ön ezt saját maga is akarja. Ne hagyja magát rábeszélni semmire, ha azt érzi, hogy Önnek ez túl gyors. Ha úgy gondolja, hogy siettetik, illetve nyomás alatt tartják, hozza ezt a másik fél tudomására. Ha a másik fél nem tartja tiszteletben az Ön érzéseit, vagy úgy tűnik, hogy azokra nincs tekintettel, szakítsa meg vele a kapcsolatot!

AMENNYIBEN LÉTEZIK KÖZÖS ÉRDEK
Általában az első dolog, amit az érdeklődők megnéznek, az a fotó, az első profilkép. Hagyja, hogy a másik személy elnyerje a bizalmát fokozatosan. Ne tévesszük össze az érdeklődést a bizalommal. Az új barátja következetes, becsületes, őszinte viselkedésel kell megszerezze bizalmát. Ne legyen személyes vagy intim valakivel, túl hamar. Ne engedje meg, hogy a vágy, hogy végre megismerjen valakit, félrevezesse Önt.

FOLYAMATOS KAPCSOLAT TARTÁS
Nagyon fontos az, hogy helyesnek és megfelelőnek érezze a döntést, ha egy Partnerjelöltjével közelebbről is meg szeretne ismerkedni. Csak akkor menjen el egy személyes találkozóra, vagy adja meg a telefonszámát, ha Ön ezt saját maga is akarja. A levelezések és telefonbeszélgetések egyfajta intimitást teremthetnek kettőjük között, ezért figyeljen oda, amikor a vonal másik oldalán beszél a barátja. 

TALÁLKÁN GONDOLKOZIK
Ne hagyja magát rábeszélni semmire, ha azt érzi, hogy Önnek ez túl gyors. Ha úgy gondolja, hogy siettetik, illetve nyomás alatt tartják, hozza ezt a másik fél tudomására. Ha a másik fél nem tartja tiszteletben az Ön érzéseit, vagy úgy tűnik, hogy azokra nincs tekintettel, szakítsa meg vele a kapcsolatot!

TALÁLKOZÓ
Az ismerkedés egyik és talán legfontosabb lépése az első találkozó. Ezért az első találkozáskor figyeljen a következőkre: Egy semleges helyen találkozzanak, tudassa valakivel, hogy találkozóra megy, ne fogyasszon sok alkoholt a találkozón, személyes dolgait ne hagyja felügyelet nélkül.

Amikor a találkozóra utaznia kell, sose árulja el, hogy melyik szállodában fog tartózkodni, illetve a találkát ne is abban a szállóban szervezze meg. Amennyiben a találkozási hely nem önt Önbe bizalmat és biztonság érzetet, hagyja el a helyszint és menjen vissza a szállodába. Mindig valaki tudja a barátai, ismerősei közül, hogy hol tartózkodik és elérhetőségeit. Amennyiben lehetősége van rá, vigye magával mobil telefon készülékét.

Kérdőjelezze meg új barátjának kilétét, amennyiben sosem nem mutatja be barátainak, munkatársainak, család tagjainak vagy pedig teljesen másképpen mutat mint az adatlapon lévő képeken."*

5 hozzászólás |

Hozzászólások

egyvagyok
#5 (2017-06-18 13:46:01) |
Kicsit szájbarágós, sok dolog ismétlődik a szövegben, de a lényeget kellően megfogalmazza.
A személyes adataink védelme fontos ebben a digitális világban. Soha nem tudhatjuk, ki van a vonal másik végén.
aareesz
#4 (2017-06-18 12:11:14) |
Figyelni kell a részletekre, és jó következtetést levonni a jelekből. Nem árt az óvatosság, de ezek nagyon szubjektív dolgok. Érezni kell, hogy hol a határ az óvatosság és a bizalmatlanság között.
hetfatyolbp
#3 (2017-06-18 10:22:26) |
Nekem nagyon tetszik, hogy megosztottad, figyelemmel azokra, akik esetleg nem figyelnek eléggé.
ginapriestess
#2 (2017-06-18 08:27:55) |
#pandora: 

én igy fogalmaztam volna:

"csak abban az esetben ossza meg személyes adatait másokkal, ha meggyőződött elhatározása helyességéről."

:)
pandora
#1 (2017-06-17 22:22:25) |
"Csak abban az esetben ossza meg személyes adatait másokkal, ha alaposan meggyőződött annak helyességéről."

Ez érdekes. Nyomozzuk le saját magunkat? :D
A legjobb ha magunkban sem bízunk... :D :D :D

A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.