Simple vásárlói tájékoztatóBeszéljük meg!

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Forum


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Beszéljük meg!
Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
varnyu
#2258 (2011-08-27 00:45:09) |
Válasz a(z) 2255-es üzenetre:

Nem akarom magam ismételni. Nekem *ez* az: 

 EROPOLIS:/bdsm/blog/varnyu/103/ 

:-)

Persze aztán az is lehet, hogy ez nemcsak a BDSM kapcsolatok sajátja ... *sőt biztos is, hogy nem.* Csak én abban éltem meg :-) Ennyi ....

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2257 (2011-08-26 21:51:31) |
Válasz a(z) 2256-es üzenetre: Hmmm ... talán Te egy külön kategória vagy: Bondysamu :-P :-P

[ugrás az előzményre]
bondysamu
#2256 (2011-08-26 20:51:51) |
Válasz a(z) 2244-es üzenetre:hanem akkor minek neveznél, kedves reby? :-P :-*

[ugrás az előzményre]
amika
#2255 (2011-08-26 19:24:23) |
Válasz a(z) 2254-es üzenetre:Rá kerestem én erre a neten. És olvasom szorgosan a ti beszámolóitokat is. És élem is azt, amiről itt beszéltetek. Figyelj:

"Lelki orgazmus...

esett már át valaki ilyenen??

Amikor vágysz valakire. Nem kapod meg azt a valakit. De mégis úgy érzed, hogy az ő általa formált gondolatok kielégítik egy időre, egy percre, egy pillanatra azokat az érzéseket, melyeket, csak testben tudna megadni. Magad elé képzeled a testet, a formát, a tehetséget, a vágyat, a csodát. Aztán elképzeled, hogy a hajába suttogsz valami szépet, ő válaszol, és szeretetre vágyik. A szeretet megadod neki, az élvezeteit kielégíted, és Istenként néz rád. De ha ezt csak álmodod, akkor jön a lelki orgazmus.... Huhhhh, de szar dolog...

Itt vagy mellettem. vagyis nem... csak azt érzem.

Nincs ott az a kar, az a szempár, mely mindent megadna, amire vágyok."

szerintem meg sem közelíti azt, amit mi érezhetünk. Bocsánat, ha jóval lentebb, vagy a többi fórumban ezt már definiáltátok pontosan, de szerintem ilyet nagyon kevesen éltünk át.És tényleg nem lehet elmagyarázni szerintem. Mert több szerelemnél, több testi orgazmusnál, több vágynál. Néztem a te fórumodat is ( ott is fogok biztos pofátlankodni ) az a kép, amit felmutattál, hát. Nekem pont ezek a "helyzetek" nyújtják a lelki orgazmust. Amikor ott vagyok Uram előtt és és az olyan jó és olyan nagyon a teljesség.
Na bumm én sem tudom megmagyarázni nekem hogy jön át, de Ő kell hozzá és ait adni tud.

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2254 (2011-08-26 19:10:37) |
Válasz a(z) 2253-es üzenetre:

Megint csak egy magánvélemény: nekem létező kategória. Átéltem. Nagyon nehezen lehet elmondani, hogy milyen ... talán nem is lehet érthetően ...

[ugrás az előzményre]
amika
#2253 (2011-08-26 19:07:23) |
"Egy valami azonban megvilágosodott bennem...lelki orgazmus....a subság legszebb öröme...."

Erről kinek mi a véleménye? Létezhet? Honnan tudod, hogy az amit érzel, az ez?

[ugrás az előzményre]
amika
#2252 (2011-08-26 18:35:16) |
Én viszont a neten nem találtam még egy olyan másik fórumot, mint itt, ezért is regisztráltam. Mert sajnos, hiányában csak az első három oldalt tudom olvasni. ( remélem nem sikerül ismét ki írtanom innen magam ).
Mindenhol a zagyvaság.
varnyu
#2251 (2011-08-26 18:23:49) |
Válasz a(z) 2249-es üzenetre: Nem tudom Neked ilyen pontossággal definiálni az általad kérdezett különbséget. De amit én olvastam erről a neten évek alatt, hát ott sem találtam hajszálpontos definiciókat. 

Egy idő után feladtam, hogy definiáljam, mi vagyok a BDSM-ben. Csak csináltam és élveztem :-)

[ugrás az előzményre]
amika
#2250 (2011-08-26 18:20:27) |
Válasz a(z) 2248-es üzenetre:
Aranyos vagy és nagyon segítőkész, szweretem az ilyen embereket :-)

[ugrás az előzményre]
amika
#2249 (2011-08-26 18:19:05) |
Válasz a(z) 2247-es üzenetre:
Végig sem olvastam kedves, mert ezer éves írás, ismerem.De tudom másként is kérdezni :-)Mi a különbség a sadista/mazohista és a top/bottom között?

Ne kötözködésnek vedd! De! Én például az Urammal, mert közösen kezdtük ezt az egész világot, vallhatom magunkat akár top/bottomnak is. Mire gondolok?
Sub vagyok mint emlitettem volt, ergó nem szeretem a fájdalmat, mégis részem van benne. De az Uram soha nem ment azon a bizonyos határon túl és nem azért, mert szóltam, mert volt valaha is menekülőszóm. Hanem, ahogy bondysamu is érzékeli, kellően figyel rám.

Az önállóságot most kihagynám a "vitából" márcsak azért is mert én adtam a kezébe a hatalmat és ezt bármikor vissza is vehetem.

Nem tudom lehet-e érteni amit össze lagybatoltam, de én tényleg nem értem a különbséget.

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2248 (2011-08-26 18:14:30) |
Válasz a(z) 2246-es üzenetre:

Konkrétan a Dom a főlérendelt fél egy D/S viszonyban vagy nevezzük BDSM kapcsolatnak. A sub az alárendelt fél. Azaz az Úr és a szolga :-)

Dom=domináns
sub=szubmissziv

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2247 (2011-08-26 18:11:24) |
Válasz a(z) 2246-es üzenetre:

"Mit kínál a Top?

- olyan egyenjogú helyzeteket, amelyekben a partner azonnal szólhat, ha nem tetszik neki valami, vagy csak egyszerűen most nincs kedve hozzá. Ezzel a sub mit sem tud kezdeni, mert számára partnere minden kívánsága parancs, és neki minden vágya ezeket teljesíteni.
– sok tudást és tapasztalatot a “kellemes fájdalom” témájában, amivel a sub megint nem tud kezdeni semmit, mert ő nem élvezni akarja a fájdalmakat, hanem büntetésből vagy Urának szánt ajándékként elszenvedni őket. A subnak ez izgató.

Mit vár a Top?

-olyan embert, aki szeret elmerülni a fájdalomban, akinek az élvezete az arcára van írva. Egy Topot zavarja a sub boldogan szenvedő arckifejezése, pedig az annyira szeret Uráért SZENVEDNI.
-olyan embert, aki világosan megmondja, ha nem tetszik neki valami, és idejekorán kimondja a menekülőszót. Egy S/m helyzetben a Top teljes lelki nyugalommal játszogat tovább partnerével, csak a menekülőszó hallatára hagyja abba, ami már rég késő szegény kis subnak, aki szolgálatkész igyekezetében addig hallgatott, míg majd el nem ájult, és aki esetleg sírós gyűlölettel támad a Topra, mert az “elhanyagolta kötelezettségét, hogy vigyáz rá”, mármint a subra. Ezenkívül azért is gyűlöli partnerét, mert az “érzéketlen, fatuskó” stílusával úgy meggyötörte szegény subot, hogy az kénytelen volt “engedetlen, lázadó” lenni, vagyis kimondani a menekülőszót, és ezzel átvenni a helyzet fölötti irányítást (minden sub rémálma). Szegény Top, mikor mindeme vádat meghallja, olyan bután tud nézni a subra, mint borjú az újkapura, mert nem érti a lelkem: hiszen ő mindent úgy csinált, ahogy kellett!

Mit kínál a bottom?

- önállóságot, amivel a partnert tehermentesíti, hiszen annak nem kell még rá is vigyáznia.
– azt a képességet és készséget, hogy a fájdalmat nyitottan szívja fel magába és élvezi, amin a Dom csak dühöng, hiszen ő éppen büntetni akart, és nem élvezetet okozni!

Mit vár a bottom?

- olyan partnert, aki azon fáradozik, és aki azt élvezi, hogy neki kellemes módon okozzon fájdalmat. Amiről a Domnak az a véleménye, hogy a bottom bedilizett, csak nem fog ő fáradozni a bottom élvezetéért, ki hallott már ilyet? Végülis itt az ő, a Dom szórakozásáról van szó (persze a partneréről is, de csak azon a kerülőúton, hogy őt, a Domot szolgálja, és azt élvezi)!

Természetesen majdnem minden sub mazochista is egy kicsit, és majdnem minden Top szeret uralkodni is egy kicsit partnerén, az elkülönülés a legritkább esetben száz százalékos. Partnerkeresés előtt mégis célszerű elgondolkodni azon, pontosan mit is várunk a másik embertől, ha nem akarunk hosszú ideig egyik csalódásból a másikba botladozni."

 !link:http://bdsmklub.atw.hu/ 

Nekem ez egy jó összefoglalásnak tűnik. De még az is lehet, hogy lesznek, akik vitába szállnak vele :-)

[ugrás az előzményre]
amika
#2246 (2011-08-26 18:06:42) |
Válasz a(z) 2245-es üzenetre:

Sziasztok! Őszintén megmondom tanulni jöttem.Mert ugye senki nem tud igazán, ahogy a mondás tartja, jó pap is holtig tanul.
Sub vagyok, hosszú évek óta része, ha nem egésze az életemnek a D/s, de a mai napig nem tudom, mit jelent a top és a bottom??? Mi a különbség mondjuk a Dom és a sub között?

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2245 (2011-08-26 17:52:11) |
Válasz a(z) 2244-es üzenetre:

Talán ezt a fabáb variációt ejtsük :-)

A jeleket adás már sokkal jobb. És a határok együttes feszegetése is.

Viszont ez az "egyszerű szadista" kifejezés megint adott egy gondolatot. Mert az én exem leginkább egyszerű szadista volt ilyen helyzetben. Nekem viszont sokszor kellett jeleznem, főleg az elején. Mert neki sem volt ilyenben túl sok tapasztalata. Nem kilépő szóval. Hanem csak úgy egyszerűen, hétköznapian szóltam, ha kérdezett, hogy igen, fáj, de épp annyira, amennyire kell. Vagy most álljon meg.

Aztán utánaolvasva azt láttam, hogy ez a viselkedés leginkább a top és a bottom kapcsolatára jellemző. :-)

Aki viszont figyel kellően, már nem mondható *csak* topnak, azaz egyszerű szadistának :-)

Vélemények?

[ugrás az előzményre]
bondysamu
#2244 (2011-08-26 15:23:12) |
Válasz a(z) 2241-es üzenetre:Kicsinyt késve, de: tényleg nem az számít, hogy ki mennyit tűr, sokkal inkább az, *hogy hogyan tűri*! Tűrni lehet fabáb módjára, (van emeber, akit ez is izgatna),és tűrni lehet jeleket adva is, hogy ezt mééééég, azt ne annyira! De sokkal jobb mindenkinek, ha együtt feszegetik a határokat! Már, ha kell feszegetni! Akivel én ilyen szituba kerültem nem panaszolta, se azt, hogy legyek keményebb, vagy éppen, hogy túl lágy voltam! És ezt természetesen nem a hímtagomra értem!
Mert úgy érzem, hogy kellő figyelemmel voltam partneremre! :-) Igaz én nem vok dom, csak egy egyszerű szadista! :-)

[ugrás az előzményre]
bondysamu
#2243 (2011-08-25 18:16:52) |
A(z) #2243 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
bondysamu
#2242 (2011-08-25 18:16:30) |
Jó a kérdés, este lesz időm a véleményemet ismertetni.Addig: türelem! :-)
varnyu
#2241 (2011-08-25 08:56:31) |
Priviztem az este egy rövid időt egy 43 éves, Hetero negyedbe regisztrált úriemberrel. A beszélgetés nagyrészt semmitmondó ... de azért felvetődött bennem egy komoly kérdés a benne elhangztottakkal kapcsolatban.

Ime a beszélgetés:

varnyu: szia. miben segithetek?
xy: hát csak érdeklődöm. miért vagy itt? milyen izgalomra vágysz?
varnyu: biztos elolvastad az adatlapom. azon rajta van minden 

(Nem olvasta el. Csak ezután nyitotta meg …)

xy: szeretem a sexben az uralkodást
varnyu: az jó
xy: ha mindened odaadod. teljesen. a vágyadat. a lelkedet. a tested minden hajlatát. és nyílásait
varnyu: igéretes. és mit kap érte cserébe a nő? nem anyagiakra gondoltam, félre ne érts
xy: gazdát. és élvezetet
varnyu: az élvezettel nincs is baj. de nem kedvelem a gazda szót. sose éreztem magam kutyának
xy: sex közben tűröd a fájdalmat?
varnyu: attól függ, hogy milyet és mennyit…
xy: kis elfenekelés. cicigyötrés. csipeszek. ilyesmi
varnyu: ilyenben volt részem
xy: fenekelés csak tenyérrel?
varnyu: mielőtt válaszolnék: megmondanád, hogy ilyen részletességgel miért érdekel?
xy: csak kérdeztem. hogy mennyit tűrsz
varnyu: azt hiszem, a bdsm-et tekintve nem vagyunk egy hullámhosszon. a megélt fájdalmat én nem igazán tűrtem. hanem az élvezetem fokozásást szolgálta. mert csak “tűrni” és nem élvezni idiótaság
xy: rendben. és bocsánat ha zavartalak, szia
varnyu: szia

Az egyik, ami engem személyesen zavart, az a gazda szó, mert sosem éreztem magam gazdátlan kutyának. De ez kizárólag a személyes véleményem, mert tudom, hogy sok szub szólitja itt igy a domot, mert ők szeretik ezt a megszólitást és érzelmi tartalommal tudják megtölteni. Ezt ugorhatjuk is.

Viszont az a mondat: *"csak kérdeztem. hogy mennyit tűrsz"* ... ez nagyon bosszant. A véleményem már az idézett beszélgetésben is szerepel. Kissé erősebben fogalmazva: be is ba...na, ha csak tűrném, de valamilyen szinten nem élvezném.

Kinek mi a véleménye???
varnyu
#2240 (2011-08-23 19:57:58) |
Úgy gondoltam, hogy amilyen szószátyár vagyk, "beleszólok" már ;-)
bondysamu
#2239 (2011-08-23 19:57:26) |
Válasz a(z) 2236-es üzenetre::D Bocsy a tömör reagálásért! :-)

[ugrás az előzményre]
bondysamu
#2238 (2011-08-23 19:56:24) |
A(z) #2238 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]
amika
#2237 (2011-08-23 05:51:23) |
Házas embertől levél, amiben az áll, hogy fél évente egyszer tudna talizni, persze jó messze az otthonától/otthonomtól.Nézem a regis lapoját és hát kellett válaszolnom.

"Szia, kösz, a válaszom nem. 
De azért szeretnék valamit megsúgni.

"nevetek amikor egy nő odaírja a reglapjára, hogy sub!!! 

őszintén hölgyeim? melyik nő nem az? "

Egyik sem az, amíg nem találja meg a párját, aki DOM!

Én sub vagyok...az Uram subja.

Sok sikert!

amika"

válasz: törölt a kedvencei közül, pedig én ezt így tanultam.
varnyu
#2236 (2011-08-22 20:33:57) |
Válasz a(z) 2228-es üzenetre:

Mi az érték? *Önmagad* vagy az érték :-) És ezzel a legnagyobb ajándékot adod a Domnak. Önmagadat.

Amúgy sok évig nem értettem, hogy van-e különbség a BDSM és D/S között. Most már megtanultam, hogy legalábbis számomra van.

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2235 (2011-08-22 20:29:51) |
Válasz a(z) 2234-es üzenetre:

Akkor folytassuk. Miattunk. És Maked miatt is.

[ugrás az előzményre]
bondysamu
#2234 (2011-08-22 05:32:54) |
én is....
bogi-
#2233 (2011-03-05 05:03:20) |
Köszönöm....
arbus
#2232 (2011-03-04 09:50:12) |
Válasz a(z) 2230-es üzenetre:
Bár személyesen nem ismerjük egymást, régebben sokat olvastalak Benneteket. Nagyon megrázott a hír, - fogadd őszinte részvétem!

[ugrás az előzményre]
bombika15
#2231 (2011-03-03 19:55:56) |
Válasz a(z) 2230-es üzenetre:Részvétem, és sok sok kitartást !

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2230 (2011-03-03 05:35:51) |
Búcsúzás
Valamikor régen, sok-sok évvel ezelőtt, itt kezdtünk közös életet. Eropolis volt az otthonunk. Esténként ide jött haza hozzám.
Végtelen szenvedély, mindvégig lángoló szerelem és mérhetetlen alázat kötött hozzá.
Az Uram volt Ő, a szívemé, a lelkemé, a testemé. Nem csak volt, van és lesz, örökkön örökké….. s tudom, egyszer még újra részem lehet mindabba a szépbe és gyönyörbe, amit Tőle kaptam. Mert vár rám valahol….. az út végén.
Még az utolsó perceiben is láttam a szemeiben a soha ki nem hunyó szerelmet, pedig Ő már akkor tudta,….. nem láthatom többé.
Küzdött értem, küzdött a szerelmünkért, a közös jövőnkért, boldogságunkért. Harcolt velem, hogy legyőzze a bennem rejtőzködő erőt, amivel mindvégig lázadoztam… ezért szeretett. De a halál ellen már nem volt ereje küzdeni.
Fáj, nagyon fáj. És ezzel a fájdalommal talán még alázatosabban tudom Őt szolgálni. Mert szolgálom ezután is, hiszen rengeteg feladatot hagyott hátra.
Az Uram volt,az marad, a mindenem, az életem. Abban a percben, ahogy örök álomra hajtotta a fejét a Dom, a külvilág felé megszünt a sub is létezni.
Hisz érette váltam azzá, neki voltam. 
Makednek köszönhetem, hogy volt az életemben pár boldog év, hogy megismerhettem a D/s gyönyörű világát.
Ti, kik itt éltetek anno velünk, tudjátok mennyire szerettük egymást, maradjatok tanúink ezután is és biztassátok azokat, akik nem hisznek abban, hogy így is lehet, sőt, hogy alázat és feltétel nélküli odaadás nélkül nincs igaz szerelem.
Meghalt a Dom, vele együtt meghalt a sub is. Hisz a szívem a lelkem az Övé volt, magával vitte.
De Ti…legyetek nagyon boldogok…
Bogi
bogi-
#2229 (2009-03-06 06:02:56) |
Válasz a(z) 2228-es üzenetre:

Leírtam....de nem mentettem mielőtt elküldtem volna....elveszett..most nem tudom újra...elszálltak a gondolatok :-) 

Egy valami azonban megvilágosodott bennem...lelki orgazmus....a subság legszebb öröme....valami,ez a valami az, amivel a mindent lehet adni....subként.
Amikor vágyod az erőt a hatalmat, amikor ezzel együtt megkapod a szeretetet a tiszteletet, amikor ezzel együtt biztonságban érzed magad...amikor boldoggá tesz...
Nekem ez az orgazmus kellett hozzá.

[ugrás az előzményre]
nyakorveny
#2228 (2009-03-02 23:00:07) |
Sokat írtunk itt arról, mit ad nekünk a DOM. Mit jelent a subnak, hogy valaki a Gazdája. 
S mit kap a DOM a subtól? Mit adhatunk? Más az, amit így kap egy férfi? Arról olvastam azon a cot-cot fórumon, hogy ugyanez az odaadás működik, ha két ember őszintén, feltétel nélkül szereti egymást.
Csak attól más a d/s viszony, hogy a nő feltétel nélkül adja magát? Hiszen elhangzott sokszor, hogy a sub szabja a határokat. Mikor érinti meg a férfiakat az a mélység, amiről nem tudunk igazán hűen írni? Csak éljük. A mindent, a bármit... 
Kezdődik érdekes játékkal. Érdeklődés és a test találkozik. Izgató. Kipróbálunk technikákat. Repülünk az orgazmus szárnyán. Hajt a kíváncsiság. Képes vagyok rá? Megtehetem vele? Olvastam...izgat... tegyük meg! Menekülő szó... biztonság... óvom...
Aztán amikor alszik, gyönyörködöm az erős DOM lágy vonásaiban... s elönt a bármi. Már tudom, hogy nincsen szükség menekülő szóra, mert jobban bízom Benne, mint magamban. Mert már nem a kíváncsiság, az orgazmus, a vágy hajt... csak Neki akarok adni mindent. De mit adhatok? Lehetek olyan érték a DOMnak...? Mi az érték? Az én értékem mi?
bogi-
#2227 (2009-02-19 06:42:20) |
Olvassátok el és, küldjétek tovább!!!

!link:http://abbcenter.com/index.php?t=bdsm&id=77090&cim=1
bogi-
#2226 (2009-02-16 21:40:15) |
Válasz a(z) 2225-es üzenetre:

wazze...azt se tudja, hogy egy ideje újra fórumozok,,,,,eddig sikerült megúsznom a buktát :-P 
Most is bőszen faragja a gyerkőcök ceruzáit....egy rakat van....8 órától azzal van elfoglalva :-D Imádom.....
Amúgy meg...tudom mit mondana..." mert mindíg kapkodsz és nem figyelsz...majd kinevelem én belőled" :-D Próbálkozik :-P 

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2225 (2009-02-16 19:48:08) |
Válasz a(z) 2223-es üzenetre:

Ha az ember saját magát kezdi moderálni, az az igazi érett személyiség jele. Ugyhogy szerintem Maked is fog ennek örülni!!

/ugyan ird mán le, mit mondott erre :-D /

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2224 (2009-02-16 19:45:10) |
Válasz a(z) 2220-es üzenetre:

Á, még nem csúnya fölény.... de dolgozunk a problémán :-D 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2223 (2009-02-16 18:22:03) |
Válasz a(z) 2220-es üzenetre:
Na basszus,,,ilyen se vót még, a sajátmagaméra reagáltam....szóval én töröltem :-D Neked akartam....
Mé csúnya? Amúgy, fölénybe akkor lennénk, ha más is ki merne, akarna nyitni Te??

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2222 (2009-02-16 18:20:38) |
A(z) #2222 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]
bogi-
#2221 (2009-02-16 18:19:47) |
Válasz a(z) 2219-es üzenetre:

Hajrá :-P 

[ugrás az előzményre]
mmx669
#2220 (2009-02-16 16:32:29) |
Basszus, csúnya szellemi fölénybe kerültetetek Ti ottan. :o)

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2219 (2009-02-16 04:15:06) |
Válasz a(z) 2217-es üzenetre:

Hmmmm.... a rosszakat már száz helyen leirtam. Jót meg éppen nem találok.... de erősen gondolkozom rajta :-) 

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2218 (2009-02-16 04:13:40) |
Válasz a(z) 2216-es üzenetre:

Egy blog rendszer :-) 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2217 (2009-02-15 21:01:33) |
Válasz a(z) 2215-es üzenetre:

Én értelek. Talán pont azért, mert én is így gondolom, érzem vagyok annyira magabiztos.....és talán pont ezért engedhetem meg magamnak a hisztit :-P 

Egyébként emancipáció...szerintetek mi a jó és mi a rossz benne?

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2216 (2009-02-15 20:58:29) |
Válasz a(z) 2212-es üzenetre:
Mijaza B13????

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2215 (2009-02-13 23:48:05) |
Válasz a(z) 2209-es üzenetre:

"akkor azt mondta, hogy örülne annak, ha nem kellene folyton emlékeztetnie dolgokra Ha tenném azt amit kell és nem várnám meg, hogy nyomatékosan kérje.."

Hát kb. az én Uram is ezt mondaná, ha megkérdezném tőle :-D épp ezért nem is kérdezem :-) 

De ma kivételesen "őszinteségi" rohamomban azt találtam Neki mondani, hogy azért Ő is örülhet ám, hogy ilyen nőt fogott ki, mint én.....na, aztán itt jött a mentegetőzés,hogy inkább nem is folytatom, mert nem akarom sztárolni magam, meg túlságosan nagyképűnek se akarok tűnni, meg hogy ezekre, amit érzek, nincsenek is igazán szavak..... (amugy tényleg kuuuuva nehéz volt aztán ugy megmagyarázni, hogy csak picinykét tűnjel nagyképűnek)..... szóval ugy értettem, hogy én megláttam Benne a *valódi* értékeket, mig a volt felesége meg egy szemellenzős liba volt, aki 8 éven keresztül nem vette észre, hogy milyen pasival él együtt (hála az Égnek, szeremóncsémre!), magyarán én megéreztem, megláttam Benne a *Férfit*. Ő viszont meglátta bennem a *nőt*. Tehát mindkettőnknek igen nagy szerencséje volt :-) 
 Na, remélem, egy kicsit érthető voltam...... mert ezt tényleg nagyon nehéz megmagyarázni.....legtöbbször csak érzéseim vannak rá, szavaim meg alig.....

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2214 (2009-02-13 23:28:34) |
Válasz a(z) 2211-es üzenetre:

A búúúús nyavaja tudja :-) 
De mentem utánad kommentelni ;-) 

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2213 (2009-02-13 23:27:20) |
Válasz a(z) 2205-es üzenetre:

Dehogy gondolom én magam renegátnak!!! Szerintem én teljesen normális vagyok :-) 

A hangok is szokták mondani :-D 
 :-P 

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2212 (2009-02-13 22:36:30) |
Válasz a(z) 2207-es üzenetre:

Én már pár hónapja nyitogatok a B13-ban :-D 
És örülök, hogy megtettem. Mert a reagálások nagy része teljesen normális... néhány kivételtől eltekintve (pl. ma is kaptam egy olyan kommentet, hogy idézem: "Kiábrándító, de tényleg nem vagy normális."
Ez nem lenne baj.... mert nemsok ilyen volt még :-) 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2211 (2009-02-13 16:40:46) |
Válasz a(z) 2210-es üzenetre:

Hát, csak nem hagyott nyugodni a dolog, kommenteltem..talán nekünk is össze kellene fognunk és így viszonttámadnunk :-) Ha harc, hát legyen harc:-))))) Jól érzem, hogy egyre jobban terjed ez az ellenszenv felénk? Szerintetek mi okozza?

[ugrás az előzményre]
mmx669
#2210 (2009-02-13 14:53:17) |
Válasz a(z) 2207-es üzenetre:
A vicc az egészben, hogy nem is a film a cikk témája, csak valamelyik hozzászóló bedobja a levesbe.
A film egyébként Pier Paolo Pasolini filmje, egyszer mindenképpen érdemes megtekinteni. Aztán ha megnézted, akkor kb. 1-2 hónap után sem tudod eldönteni, hogy mit is akart mondani vele a rendező. Nem BDSM film, hanem az emberi gyarlóság-kiszolgáltatottság - hogy is mondjam, talán himnusza? - Nehéz szavakba önteni mindenestre.

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2209 (2009-02-13 06:04:01) |
Válasz a(z) 2204-es üzenetre:

"Mi lenne velünk akkor, ha egyszer az Urunknak sikerülne megnevelni bennünket és többé soha semmi rosszat, szabálytalanságot nem csinálnánk???"
Én hiába kérdezem Makedet, csak mosolyog és nem mond semmit :-D Valaki igazán kifaggathatná nekem....amúgy valami hasonlót már én is kérdeztem Tőle,,,akkor azt mondta, hogy örülne annak, ha nem kellene folyton emlékeztetnie dolgokra :-D Ha tenném azt amit kell és nem várnám meg, hogy nyomatékosan kérje...lusta :-D Lenne, ha hagynám,,,hehehe,,,,neveljen csak,,,,nehogy már a végén a nagy kiszolgálásba elunja az életét :-) 
Korlátok...nekem nagyon kellenek az Ő korlátai...engem nagyon erősít azzal, ha azt mondja eddig és ne tovább és így, nem másként.....és nem a kötözésre gondoltam, meg a bilincsekre....Mert azáltal, hogy bizonyos keretek közé szorít, hangsúlyozza, erősíti bennem azt az érzést, hogy az Övé vagyok, hogy Hozzá tartozom és csak Neki engedelmeskedem....mert másnak nem tenném. Soha nem tenném....nem tudnám, nem akarnám.
És nem elég nekem az, hogy egyszer elmondja, kétszer jól megbüntet az engedetlenségeimért...nekem kell az, hogy folyton érezzem ezeket a korlátokat. 
Ha enged a gyeplőn, az olyan érzés, mintha azt mondaná, hogy már nem kell a lelked, nem kell a szolgálatod....és ilyenkor hisztizem, meg dühöngök és ilyenkor kell az, hogy na jól helyre tegyen :-) Ha meg aszongya, hogy na most aztán szorulni fogsz minden bűnödért....hát jön a könyörgés meg a rettenet :-D 
Nagy a szám, mert hónapok óta nem lépett ide be, meg vigyázok is arra, hogy ne legyen rá ideje :-D 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2208 (2009-02-13 05:45:21) |
Válasz a(z) 2205-es üzenetre:

Kabbe Nyakörvény :-P Komolyan mondom :-D Amúgy jelentem akkor nem felejtettem el a cipőket, ragyogtak és simit is kaptam érte :-D És jelentem alásan a tavaszi lustaságomnak is vége :-) 
Karrier, ahogy mondottam is Neked...félre értettél. Én jól érzem magam a bőrömben! Az én karrierem az életemről szól, a boldogságról a szerelemről...és ezért meg is teszek bármit a világon. A munka, a sajátom az élvezet, én akkor esem letargiába, ha nincs meg a pörgés. És akkor ér carul Maked gyöngédsége, ha nem biztosítja nem követeli meg ezt a pörgést. Régen én magam pörgettem, akkor magamért tettem, ma már más a helyzet...Érte akarom. És ha nem érzem az Ő akaratát, na akkor esem depibe. Mert engem ne kiméljen...ezt nehezen viselem,,,nem kell, nincs rá szükségem. És azzal, ha egy íróasztal mögé küldene melózni, azzal nem tenne jót, azzal ártana...amúgy nem engedne mást dolgozni...egyszer beszéltünk erről....mondtam, ha gondolja keresek más melót,,a válasza nem volt. De ha igent mondott volna se adnám fel azt, amiért eddig....és Ő ezt tudja. És pont ezért hoz Ő ennyi áldozatot.
Neki ezerszer kényelmesebb lenne, ha nem nézné az én " karrierem", ha azt mondaná, hogy na pakolás, aztán mars közelebb költözni a munkahelyéhez, simán megtehetné...
Szóval én erre rendeltettem, arra tettem fel az eddigi életem, hogy azt tegyem, amit most teszek és én attól vagyok boldog és kielégült és minden, hogy van akit ezzel szolgálhatok,,,de Te mindenkinél jobban tudod ezt..
Na ébrsztő álomszuszék :-P Fogadok nem írtad meg azt a bizonyos levelet :-P Na ki is a lusta???? :-D  :-* 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2207 (2009-02-13 05:17:30) |
Válasz a(z) 2206-es üzenetre:

Nem tudom mire reagáltak ilyen heves iszonnyal, de hogy őszinte legyek nem is nagyon izgat az a bizonyos film megismerése. Tudod az a nagy baj, hogy lehet tényleg iszonyú a film...mint ahogy képek is vannak, hogy nem valóságként mutzatják be a BDSM-et, hanem valami elviselhetetlen erőszakként. Én hiszem, hogy rossz volt a film minősége, hogy az nem adta azt a gondoskodást, óvást, szeretetet és a másiknak adni tudó örömet.
Egyébként nem fogom komment nélkül hagyni,,,,engem nagyon taszít az, hogy emberek annélkül mondanak valamiről, valakiről itéletet, hogy nem ismerik, nem tudják, nem értik.....

Kösz, hogy felhívtad erre a figyelmet, talán érdemesebb lenne nekünk is nyitni eron kivülre is..csajok?

[ugrás az előzményre]
mmx669
#2206 (2009-02-12 18:03:02) |
Hogy ki nézhet minket lököttnek? Csak egy élő példa:
Itt egy írás egy közepesen látogatott női portálról:
!link:http://cotcot.hu/test/cikk/3136
A hozzászólások az érdekesek, a 114 darab hsz-ből kb. 100 azt taglalja, hogy aki ilyesmivel él az egy perverz állat.
Ez a mai magyar valóság, sajnos.
nyakorveny
#2205 (2009-02-11 21:42:39) |
Lököttek vagytok ti! :-D Ki a csuda nézne benneteket renegátnak? Miért lenne fura így élni? Mert irigyek vagy másként élnek? Na és? Benne az agyatok az erőtök az összes érzelmetek. Kerek úgy, ahogyan van. Hogy dobnak rá követ? Na és? Van aki azt szereti a hálószobában, ha gyengéden cirógatják... én a bilincset vagy akár a korbácsot is. Na és? 
Mintha Bogi rosszul érezné magát az erdejében! Akkor kapnál igazi büntit, ha íróasztal mögött kellene karriert csinálnod! Neked ott van a karrier. Mert ott, a földjeiden érzed jól magad. Ebben a munka dologban csak akkor beszélhetünk karrierről, ha jól is érzed magad benne. Különben csak a rabszolgája vagy. S meg lehet próbálni ezt a háziasszony-anya karriert... Nem nagyvonalakban, hanem teljes lélekkel... úgy, ahogy az újságíró a saját karrierjét sem :-) 
Amit renegátnak véltek... szerintem az az eleve elrendeltetett. S szerintem abba is belefér akár a munkahely is. Nem hiszem, hogy Maked ne engedne mást dolgozni. Pffff... micsoda baromság! Hiszen nálad karrieristábbat ritkán lehet találni Bogiiiii! Nem tudtad, hogy a munka nem a munka helyétől munkahely? 
De megjegyzem, télleg lustaság vagyol te :-P Fogadjunk, hogy a cipőket elfelejtetted :-D 
És kikeltek már a kiscsibék? :-P 
varnyu
#2204 (2009-02-11 21:34:38) |
Válasz a(z) 2203-es üzenetre:

Korlátok....
persze vannak... de a korlátok 50 %-át kb. önmagam állitottam magam elé. A maradékot adta Ö hozzá :-) Szóval ezek is közösek.

Amugy eszembe jutott valami. Kicsit utópisztikus feltételezés lesz, de csak elmondom. Mi lenne velünk akkor, ha egyszer az Urunknak *sikerülne* megnevelni bennünket és többé soha semmi rosszat, szabálytalanságot nem csinálnánk??? Akkor nem hiányozna nekünk már a nevelés??? Mert valljuk be / férfiasan :-D /, hogy ez a nevelés néha igencsak izgató hatással van ránk..... Nem hiányoznának a fegyelmezések, tanitások, nevelés és a *büntetés*????? Nem veszne el valami "fűszer" a kapcsolatból???? ;-) 

Amugy ebben az utópisztikus kérdésben érdekelne a domok véleménye is!! Nekik nem hiányozna valami??? Megkérdezhetnéd Makedet erről a témáról :-) 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2203 (2009-02-11 20:22:09) |
Válasz a(z) 2202-es üzenetre:

Igen, igen,,,és ehhez jön a saját magunk által választott életforma...mert hát az...s talán azért is vagyunk így lenézve, mert ezt mi önként vállaljuk, a saját akaratunkból élünk szolgaként.
Egyébként abban is igazad van, hogy mi is szolgálva vagyunk...na ezt érzem néha,,,,hogy Ő azzal, hogy ennyire gondoskodik rólam, hogy ennyire kímélni akar, hogy képes hajnali egyig az én gépemet javítani, csak, hogy ma tudjak netezni....közben meg tudja, hogy Neki 4-kor kelni kell és még most is valahol a buszon ül...hát ez nem az én kiszolgálásom volt?
És akkor ott a BDSM, a d/s ami teljessé teszi az életünket. A kívülállók csak ezt látják,,,,hogy mi megalázkodunk, hogy pattanunk, hogy térdre borulunk. Mert tesszük...és önként, még akkor is, ha csak miután ezt megkövetelik.
Most nem mondhatom azt, hogy iszonyú nagy korlátok között élek, sokat vállalt melóból, de amikor lazítás van munkaügyileg,,,hát akkor szorítás van rendesen. Időkorlátok, meg egyebek, meg előírt feladatok és ha nem, hát vagy egy pofon, vagy keményebb bünti...és persze attól, hogy Ő keményen melózik, hogy most nincs energiája folyton rám figyelni,,,,mosst is kellene tennem, hisz számtalanszor tudtomra adja, hogy semmi nincs eltörölve...de csessze meg,,,hiányzik az előírás, hiányzik a korlát...na ilyenkor lázadok :-D Persze tisztában vagyok a következményeivel,,,de nem tom megállni, hogy ne :-) De ennek ellenére, csak mert újjá varázsolta a gépem, megyek és kiürítem a mosogatót :-) Dühös, ha mosatlant lát benne,mikor hazajön :-) Megérdemli, hogy jó legyek...holnap rosszalkodhatok tovább :-P 

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2202 (2009-02-11 13:44:21) |
Válasz a(z) 2201-es üzenetre:

Teljesen egyetértek.
Az, hogy egy pár, aki együtt él, beosztja, hogy a kapcsolatban kinek mi a dolga (*ésszerűen*), abban szerintem sincs semmi BDSM. Illetve nem kellene, hogy bárki is annak tekintse, mert szvsz *ez lenne a normális párkapcsolat*.....
De ugy tűnik nekem, Bogi, hogy ebben a fejére állitott világban mi, Te meg én élünk renegát/deviáns/perverz/elfajzott/a-mostani-társadalom-szerint-nem-normális életet :-D 

/lábjegyzetben: carok rá ;-) /

Egy ilyen "abnormális" életben szerintem nem is lehet igazán *személyes* karrier. Mert ha azon van a hangsúly, akkor már hibádzik. A karrier a *kettőnké*, az Övé meg az enyém, együttesen..... és ennek az egyéni karrier csak egy része lehet.....

Én szolgálom sok mindenben. Ez tény. De az is tény, hogy tkp. Ö is szolgál engem. Mert Ö megteszi, ami az Ö dolga, ezzel segitve nekem, és vice versa. Valahol egymás szolgálata ez.....
De ez még mingid nem kéne, hogy megkapja a BDSM cimkét... elvileg. Mert ez lenne a normális. Az *együttműködés*.

PS: jelentem, hogy sikerült elérnem ma a könyvelőt. Igaz, hogy éppen Erdélyben volt, tehát elég húzós lesz a telószámla ;-) De elértem :-D 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2201 (2009-02-11 05:56:47) |
Válasz a(z) 2200-es üzenetre:

Tegnap egész nap leveleket írogattam,,,,hivatalosakat, ma is, ez az én dolgom...a könyvelő...épp az este beszéltünk, hogy nézzek utánna az adózásnak...mondom nem, nem, ahhoz nem értek Uram dolga :-D Amúgy, ha van valami, amit nem tudok, elmondja...mit elmondja, hallani kellene,,,,utasít :-D 
Különben már az elején így "egyeztünk " meg....ami a házzal-háztartással kapcsolatos én intézem, de önként vállaltam, hisz dolgozni, munkahelyre nem mehetek el,,,,ha akarnék sem tudnék, évek óta itthon keresem a kenyerem.. Nem értem, miért kellene nekem azért rosszul éreznem magam, mint a cikk írójának, hogy az Uram munkája, karrierje előbbre való, mint az enyém??? Én örülök annak, hogy Maked úgy áll hozzá, ahogy, max annyit mondok néha, hogy nem szeretném, ha a sok meló, amit magára vállal, az kettőnk kapcsolatának kárára menne. Van, amikor nincs annyi energiája rám figyelni napközben, ezt szóvá is teszem, ilyenkor hisztizem....de ellensúlyozza azzal, hogy este mindent megbeszélünk. És ehhez nem kell a BDSM. Egy nő legyen nő, anya, feleség, háziasszony. Épp elégnek kellene lennie ennek. És miért lenne az rossz, ha egy nő így él? Hisz a férfi dolga a családfentartás...messzire ment a világ ettől és ez az emberek hibája. Nem, nekem nem esik nehezemre ez az élet, csak eszem magam nagyon sokszor....hogy még többet adhassak Neki.Mert sokkal jobban akarom *szolgálni*. Mert megérdemli. Nincs karrierem....már hogyne lenne! És ami közös tervünk is van...azokban is engem erősít....már azzal is, hogy rám bízza az ügyek intézését, hogy támogat a tervekben, hogy segít, ha kell, ha mással nem, hát utánna néz a dolgok menetének. 
Tudok olyan nőt, akit szintén nem enged a férje dolgozni, mert akkor ki megy a gyerekért az iskolába, ki tanul vele, ki főzi a kaját....ez az ember is azt hajtja, hogy kevés a pénz, nem ad az asszonynak, csak ami szükséges...és ez az asszony szenved.....mert minden napja sivár és egyhangú, mert nincsen saját célja, tervei, de közösek sincsennek...a férj eldönti és kész. Ha megpróbál előhozkodni valamivel, félve teszi, nem kap támogatást... Van ilyen modern rabszolgaság is. Ez biztos nem jó, én biztos nem élnék ilyen szolgaságban.
De a saját szolgaságomra büszke vagyok...és még akkor is, amikor rámjön a hiszti és lázadok és azt mondom, hogy NEM. 
Röhej, ha azt mondom az Uramnak, most ezért meg azért nem akarom a D/s-t ( sokszor mondom hisztiből :-P ) tudatosul ám bennem, hogy mondhatok én bármit, arra teremtettek, hogy Őt szolgáljam, hogy húzhatom én a lábam, Ő akkor is az Uram marad, akár beszélünk BDSM-ről, akár nem...és ez nem holmi 4 betűs vágyhalmaz...nem ezért a 4 betűért akarom Őt szolgálni és Ő nem ezért a 4 betűért gondoskodik rólam és a gyerekekről, nem ezért szeret...
Van olyan nő, aki nem szeretne így élni?

[ugrás az előzményre]
varnyu
#2200 (2009-02-10 18:07:50) |
Válasz a(z) 2199-es üzenetre:

De sok ismerős dolog van nekem ebben....
Bevásárlással nix gondom, max heti egyszer, ha húst akarok venni, mert ahhoz nem ért olyan jól :-) 

De pl.a hivatalos ügyek nagyobb része az enyém. Főként a könyvelővel való kapcsolattartás. Ami nekem a legnehezebb. Mert csak annyi "utasitást" kapok, hogy hivjam már fel a könyvelőt és beszéljek vele, mert valami nem stimmel. De ha próbálok valami épkézláb információt kiszedni az Uramból, hogy mi is az, ami nem stimmel, akkor vért izzadok :-D 
Mert én felhivhatom a könyvelőt, de ilyen hiányos adatok mellett csak annyit tudok neki mondani, hogy "jónapot, Zolikám, valami baj van már megint, azt mondta az Uram". És ha erre - teljes joggal - megkérdezi, hogy mi az a gond, nem tudok mit válaszolni, mert én sem tudom.... na, igy meg nem szeretem hülyének nézetni magam a könyvelő előtt. De ha ezt megmondom nagynéha az Uramnak, akkor az a válasz, hogyha nem vagyok erre se képes, akkor majd Ö megcsinálja :-D :D
Igy hát próbálom Belőle apró darabonként, harapófogóval kiszedni az információ morzsákat, hogy mi is a gond lényege, amit majd már el tudok mondani a könyvelőnek!
Mostanában számomra a legnagyobb büntetés ezt a mondatot meghallani Töle: "Drága, hivd fel a könyvelőt". Na, akkor már tudom, hogy egész nap faggathatom :-D Időnként meg szoktam kérdezni, hogy jó lesz, ha holnap hivom fel? Mire a válasz: "még ma". 
Szerintem szadista :-D  :-D 

[ugrás az előzményre]
bogi-
#2199 (2009-02-10 06:52:01) |
Válasz a(z) 2197-es üzenetre:

Aha, erről írtam már Neked....de ne csak azt a nőt nézzük, akinek van munkahelye, nézzük azt is, akinek nincs...menne melózni, mert a férj nem keres eleget, ez miatt jön a mindennapi hajcihő,,,," amit keresek te elköltöd" meg "mit is vettél, hogy elmegy a pénz...ha te is keresnél könnyebb lenne, meg megint fáj a fejed, ha ágyba kell bújnod"...de az, hogy otthon várja a kész vacsi, meg nem kell gyerköcökkel tanulni, játszani, mert már meg is vannak fürdetve mire hazaér....az nem számít, az nincs sehol elkönyvelve. Sőt, nincs megbecsülve sem a nő, akinek "csak" a háziasszony szerep és az anyaság jutott. A CSAK....hát ez a csak szerintem több mint elmenni hajnalban a gyárba, hazaérni és leülni egy kibontott sör mellé a tévé elé....meg hétvégén elmenni a haverokkal a meccsre meg a kocsmába.
Hajnalban kelek, készítem az Uramnak a reggelit, a teát, viszem a buszhoz, aztán haza, gyerekek ház körüli teendők.....Ő este haza, hulla fáradtan, a gyerekek rögtön körbeülik,,,kibontom Neki a sört...jön az élménybeszámoló,,,,esetleg kis tanulás,,,na meg a közös vacsi...már amennyire vacsinak lehet azt nevezni amikor csak azért akarnak enni másodjára, hogy Apával ülhessenek egy asztalnál.......de soha nem mondta azt, hogy hagyjatok már békén, a tévét akarom nézni,,,,sőt, nekem kell veszekednem, hogy ugyan,,,,mars már az ágyba,,,,meg ne hívja már vissza Őket....hihetetlen mennyi türelme van még a napi 10-12 órai meló után is Hozzájuk. Csak ezután jövök én,,,jönnek a késő éjszakáig tartó beszélgetések...mi történt melóba, mi a helyzet itthon. És ez minden este így megy....tudok mindent a munkájáról, Ő tudja én mit és mit nem. Ő ugyanúgy támogat engem, mint én Őt, ha mással nem is, hát végighallgatom....mert ki kell Magából beszélnie. Nem jár a haverokkal meccsre, tévé elé sem ül, csak, ha én is....és Magára vállalja a nagy bevásárlásokat is...nekem max hetente 1x kell kenyérért mennem. De Neki nem kell a hivatalokat járnia, nem kell hivatalos ügyeket, számlákat intéznie...teszem én, max morog, ha nem szólok arról ami épp aktuális. És veszekedik, büntet azért, ha nem azt végzem, amit épp a hétre, vagy aznapra előírt...mert a magam feje után menve nem takarítok, hanem végzem azt a munkát, amit férfiként Neki kellene meló után, vagy hétvégén. Dehát kímélni akarom. Dehát Ő is engem,,,mert majd Ő megcsinálta volna...meg nem az a dolgom....
Szolgaság,,,,,nekem egyenlő a boldogsággal....és qrva carul érzem magam, ha nincs előírás. Ha nincs kontroll...carul vagyok, mert úgy érzem, hogy fele annyit nem adok azért, amit kapok.Csak rágom magam, hogy elég ennyi? Ennyitől boldog? 
Éltem olyan házasságban, ahol azt hittem boldogságot ad, csak szimplán nőként. Ugyanaz volt a melóm, mint most, de azért a nőért soha nem adnám ezt a szolgaságot.
A cikk írója? Szerintem is féltékeny, hisz még soha nem találkozott igazi FÉRFIVAL.
Meg lehet nézni, hogy mennyire megugrott a válások száma, vajon miért? Mert annyira tisztelik becsülik egymást az emberek, annyira passzol az a folt a zsákhoz?
A barátnőm mondta, aki lassan 20 éve mindent tud rólam...: "soha nem láttalak ennyire boldognak, szerelmesnek" Ugyan mit mondana akkor, ha megtudná, hogy én térdre borulok az Uram előtt, kezet csókolok, hogy kikapok ha nem ragyog az a hülye zuhanyzó ? 
Hehe.....elképzeltem a reakcióját :-D 

[ugrás az előzményre]

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-960] [961-1020] [1021-1080] [1081-1140] [1141-1200] [1201-1260] [1261-1320] [1321-1380] [1381-1440] [1441-1500] [1501-1560] [1561-1620] [1621-1680] [1681-1740] [1741-1800] [1801-1860] [1861-1920] [1921-1980] [1981-2040] [2041-2100] [2101-2160] [2161-2220] [2221-2280] [2281-2318]

A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.