Simple vásárlói tájékoztatóGépház

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > orpheo


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


orpheo blogja


Gépház
Itt olvashatsz Eropolis városfejlesztő munkáiról, csavarok, szögek, és egyéb érdekes dolgok.


már csak egy nap.
#59 (2012-12-21 01:05:11)

megéri várni.

43 hozzászólás |

újabb módosítások az otthonban
#58 (2012-06-26 21:22:49)

oké, dübörög tovább a szekér, mostantól már az örömpolgárok extra lehetőségeinek (csoport, blog, fórum, chatszoba) beállításai is új űrlapokkal működnek. ha valami hibát tapasztaltok, ide írjátok megjegyzésbe.

(de csak ezzel kapcsolatban. más hibákat változatlanul a hibabejelentőn jelentsetek.)

8 hozzászólás | eropolis  gépház  bejelentés  

nagybetű?!?!
#57 (2012-06-08 07:36:38)

bár nem vertük nagy dobra, jópár napja egy teljesen megváltoztatott, majdnemhogy a nulláról újraírt regisztrációs és adatmódosító felületet adtunk át, ami nemcsak, hogy sokkal szebben néz ki, de kényelmesebb is használni, informatívabb, és többet is tud. (itt ajánlanám a transzneműek figyelmébe, hogy most már beállíthatják, hogy azok.)

sajnos a regisztráció egy dologban többet is tud, mint kellene: megengedte (már nem, javítottam pár perce) a nagybetűs felhasználóneveket. ez az ősidőkben, eropolis indulásakor szintén így volt, de sokféle okból kifolyólag egy idő után elvetettük ennek a lehetőségét, és maradtak a kisbetűk, számok és a kötőjel. most viszont programhiba miatt megint lehetett nagybetűs felhasználónevet is regisztrálni, ez azonban néhány hibához vezet eropolis használata közben (bár a legtöbb dolog így is működik).

mivel azok, akik így regisztráltak, nem tudhatták, hogy ebből probléma lehet: elnézést kérünk tőlük a jelenlegi kellemetlenségekért, és hamarosan javítjuk a felhasználónevüket kisbetűsre.

az otthon-szekció űrlapjainak átalakítása pedig tovább folyik közben is.

23 hozzászólás | eropolis  napibaj  

hátperszehogy
#56 (2012-05-27 09:38:52)

valahol lehet valami íratlan szabály, hogy szerver csak munkaidőn kívül omolhat össze. lehetőleg péntek este/éjszaka. és hogy ha már az ember nekifeszül a helyreállításnak, minimum döntsön úgy a netszolgáltatója, hogy param-param, most neked nem kell net, úgyhogy szépen lekapcsolom a hálózatodat... (hála az égnek, létezik mobilnet ilyen esetekre.)

úgyhogy mindenkitől elnézést kérünk, azonosítottuk a problémát, átmenetileg megoldottuk, hogy minden rendben működjön, és már úton van a megoldás a dolgok végleges helyretételére.

amúgy hónapok óta eléggé nagy változásokon dolgozunk, amint kirakjuk őket, és meglátjátok, hát huh, nem lesz semmi. :)

8 hozzászólás | gépház  

hibajavítás
#55 (2011-08-01 13:40:36)

egy nagy karbantartás és pár dolog átállítása után vagyunk, és sajnos becsúszott egy hiba: a ma reggeltől mostanáig küldött leveleknél a képmelléklet, ha adtál meg, nem ment át. mea culpa, javítottam, most már átmegy, és hogy emiatt senkit ne érjen bosszúság, visszaállítottam a levélküldési kvótát alaphelyzetbe, tehát újra elküldheted annak a levelet, akinek képmellékletet is szántál, emiatt nem ér hátrány.

10 hozzászólás |

javított felugró képablak
#54 (2011-07-23 12:29:17)

néhányotoktól kaptunk párszor rejtélyes hibajelentést, mely szerint a felpattanó módon megjelenő képek (a nagyítások)... nem jelentek meg. más-más böngészőkben, aktív javascript mellett, és mégsem.

mivel a közösségi háló legutóbbi átrendezésekor volt valaki, akinek nem nyíltak le az egyes ablakok, és amint kivettem az animációt (a "lecsúszást"), máris megjelentek, gondoltam, tartok egy próbát a felpattanó képekkel is.

szóval, tegnap estétől kezdve a nagy képek nem animálódnak olyan szépen, mint eddig, de remélhetőleg most már azok is, akiknél probléma volt a képmegjelenítés, azok is látják már a nagyképeket.

ja, és nem tudom, írtam-e valahol, hogy az olyan szövegbeviteli mezőknél, ami fölött ott vannak a formázógombok (félkövér, dőlt, link, kép, smiley-k), ha abba elkezdtek szöveget írni, akkor garantált, hogy nem dob ki titeket eropolis hozzászólás, blogbejegyzés vagy -- mint nemrég óta -- levélírás közben.

Nincs hozzászólás. | eropolis  bejelentés  böngésző  

Egy kis frissítés a blogban
#53 (2011-04-12 01:27:35)

kísérleti jelleggel az új blogbejegyzés kezelőfelületében végeztünk egy kis turbózást: a kényelem kedvéért ha egy kifejezést *ki akartok vastagítani*, vagy _alá akartok húzni_, csak jelöljétek ki a szöveget, és kattintsatok a *félkövér*, ill. _aláhúzott_ gombra. a link és a kép beszúrása is egyszerűsödött, álljatok oda a szövegben, ahová a linket vagy a képet be akarjátok szúrni, és nyomjátok meg a megfelelő gombot, majd a kérdésablakba másoljátok be a link vagy a kép címét. plusz: a smileykat és a HTML kód beágyazást is oda rakja be, ahol épp áll a kurzor a szövegben.

ha bármi problémát észlelnétek, írjatok ide hozzászólást. FONTOS: ezek az újdonságok csak az új bejegyzés írásánál működnek egyelőre, a többi helyen  nem (még a régi bejegyzés átszerkesztésénél sem!). tesztüzem van, ha nincs hiba belőle, megy a többi ilyen felületre is ez az újítás. :)

ez persze csak az újítások kezdete, hamarosan folytatjuk még többel.

2 hozzászólás | bejelentés  eropolis  

lájk
#52 (2010-11-03 21:32:19)

némi fejlesztés: mostantól, aki szeretné, felrakhat a blogjára ill. fórumára facebook lájk gombot. ahhoz, hogy ezt a blogodhoz/fórumodhoz engedélyezd, az otthon/extrák/fórum és blog beállítások menüpontban engedélyezd a facebookon történő lájkolást.

(amit elfelejtettem az eredeti bejegyzésben: téged, mint a blog szerzőjét/fórum tulaját, nem kötünk semmilyen formában a *te* facebookos profilodhoz -- nem is biztos, hogy van neked, és ha van is, mi arról úgysem tudunk --, a lájk megengedése mindössze a blogod/fórumod facebookos népszerűsítését szolgálhatja. csak annak kell facebookon lennie, aki lájkolni akarna.)

más, lényegesen komolyabb fejlesztéseket is csinálunk, de azokról majd időben szólunk, amint elkészülnek.

tényleg, legyen bal oldalt, az ajánlott oldalak alatt facebook lájk doboz? :)

15 hozzászólás | facebook  eropolis  bejelentés  

hülye köcsög...
#51 (2010-10-25 13:47:33)

...bölcsességfog, aaaaaargh. ma délutáni/esti program: szájsebészet.

13 hozzászólás | személyes  rinya  

szereptévesztés
#50 (2010-10-14 09:30:10)

többszörös is. de haladjunk sorba...

szóval itt van ez a kérdőív dolog. tök jó kezdeményezés volt, segíthettünk egy tagunknak a szakdolgozat-megírásában, amiből aztán kinőtt egy még nagyobb szexuálpszichológiai kutatás lehetősége; és valljuk be, hol is lehetne ezt jobb merítéssel végezni, mint eropolisban -- itt aztán mindenféle ember megfordul, és ugye egy kutatásban minél nagyobb a merítés, minél többféle személyiség, annál inkább nevezhető a kutatás reprezentatívnak -- legalábbis ami az online párkeresést és a szexualitást illet. csökken a torzulás, csökken a statisztikai hiba stb.

a kérdőívben a kiötlőinek több hetes munkája van, én az utolsó héten kapcsolódtam bele, kutatási tapasztalataim alapján én is bővítettem, írtam át benne dolgokat, hogy még alaposabb lehessen a kutatás (a 7 napos örömpolgári bón is az én ötletem volt, mert tiszában vagyok vele, hogy a kérdőív nem rövid, ha valaki komolyan rászánja az időt, és ezt illik valamivel honorálni). az indítás előtti öt napban gyakran napi 12 órát is dolgoztam azon, hogy minél simábban mehessenek a dolgok -- és az egyik ilyen nap ráadásul az volt, amikor eljegyeztük egymást a barátnőmmel. szóval én is beleadtam apait, anyait. és itt követtem el az én szereptévesztésemet. miért?

ugyanis meg sem fordult a fejemben, hogy valaki csak azért töltené ki, hogy megkapja az örömpolgársági bónt -- és akkor is úgy, hogy nagy valószínűséggel el sem olvassa a kérdéseket és a válaszokat, csak addig kattintgat, amíg tovább nem engedi a rendszer. ezt akkor láttuk, amikor a fellövés után negyed órával már volt úgy ötven új örömpolgár. a kérdőívet pedig, több kitöltés alapján, úgy ítéltük meg, hogy legalább fél óra kitölteni. ekkor vezettük azt be, hogy akinél a kérdőív-rendszer potenciálisan hibás kitöltést jelez, az nem kapja meg automatikusan a bónt. (bár vannak a kérdőívben belső ellenőrzéses kérdések, azokat nehéz menet közben mindig ellenőrizni, ezért a nominális kitöltési idő alapján bíráljuk el egy-egy kérdőív érvényességét.) az általunk megadott -- és azóta lazított -- kitöltési idő hosszával lehet vitatkozni, de az utólagos statisztikák minket igazolnak, a helyesnek megítélt kérdőívek kitöltési idejének átlaga kb. 45-50 perc, a kérdőívek kb. 40%-t ítélte a rendszer túl gyorsnak (ez úgy 1500 kérdőívet jelent), ehhez képest az ilyenkor utóellenőrzéssel megkapható bónért -- akik, feltételezzük, tényleg nem kamuztak, csak beleestek a "statisztikai hiba szórásába", és profik kérdőív-kitöltésben/nagyon ismerik magukat/rettentő gyorsan olvasnak és értelmeznek, és emiatt aztán használható a kérdőívük, és jár is érte a bón -- jelentkeztek, ők úgy százan voltak eddig -- 1-2 kivétellel eltekintve meg is kapták a bónjukat, mert az utóellenőrzés alapján érvényesen, gondosan töltötték ki a kérdőívüket. szóval, utólag, minket igazoltak a paraméterek. az én szereptévesztésem a dologban ott volt, hogy lelkes kutató-asszisztensként, és nem az eropolison sajnos már szükséges "rendszabályozóként" álltam a dologhoz. túlságosan is naívan azt hittem, hogy másoknak is egyértelmű, hogy ha már kitöltenek egy kérdőívet, akkor azt lelkiismeretesen teszik, ezért alapvetően mindenki kapott bónt -- az indítás tapasztalatai mutatták, hogy én egy nagy hülye vagyok. az az első kb. 45-50 örömpolgárság, amit nagy valószínűséggel értékelhetetlen kérdőívekért cserébe kiosztottunk, a mi tanulópénzünk.

igen, mi is követtünk el kommunikációs bakikat, nem volt az elején teljesen egyértelmű, hogy miért nem fogad el egyes kérdőíveket a rendszer, stb, de ezt már kedden, viszonylag korán, orvosoltuk is, és kedd déltől gyakorlatilag nagyüzemben kezdtem megadni a bónokat a sikeresen utóellenőrzött kérdőívekért. azóta is flottul mennek a dolgok.

viszont nem én vagyok az egyetlen szereptévesztő itt. óriási tévedésben vannak azok a polgárok, akik -- sajnos a magyarországi mentalitásnak megfelelően -- elvárják, hogy a bónt megkapják, attól függetlenül, hogy nagy ívben szartak-e a kérdőív helyes, lelkiismeretes kitöltésére, vagy nem. igaz, a legelején nem is emeltük ki, hogy a bón csak a számunkra is használható kérdőív-kitöltésért jár -- ez valahogy nekem, első szereptévesztőnek, implicite benne volt. tudjátok, ahogy a rómaiak is megmondták, quid pro quo. valamit valamiért. nekem ez természetes; sajnos gyakran elfelejtem, hogy magyarországon ez abszolúte nem az.

itt vannak még azok a szereptévesztők, akik csak hőzöngeni bírtak -- az esetek nagy részében szerintem ők tudták, hogy csak ide-oda kattintgattak, ezért esélyük sem lenne a válaszaik felidézésére, de azért "bepróbálkoztak", hátha talán összeszarom magamat az elbődülésüktől, és reszketve adom is nekik a bónt. hát nem.

itt vannak azok is, akik arra hivatkozva, hogy ők túl okosak, ezért tudtak gyorsan végigmenni a kérdőíven, és mit nevezzük mi őket hazugnak, stb, és csalók vagyunk, és tipikus, és estébé... akik a fene nagy okosságukban nem vettek annyi fáradtságot, hogy elolvassák a blog szövegét, ahol eléggé világosan leírtam, hogy igen, tényleg lehetnek olyanok, akiknek gyorsabban megy, mint az általunk megszabott minimum idő, és azok jelentkezzenek, mert nekünk is fontosak, és a rövid ellenőrzés után adjuk a bónt, stb... ha olvasni nem tudnak, csak írni, akkor azt hiszem, valahol jogos is, hogy ne kapjanak bónt, mert vajon mennyire hihetünk a válaszaiknak, ha teszemazt a kérdéseket sem olvasták el?

és hadd beszéljek egy kicsit eropolisról. még a hősi időkben, amikor szex.org néven futott, én csak annyiban vettem részt benne, hogy az én akkori munkahelyemen futott a szerver, és én üzemeltettem a "vasat", ezen túl nem volt semmi más közöm a rendszerhez. amikor szexmaster úgy 2004 környékén megkeresett, hogy nem ismerek-e programozót, aki egy egészen vad ötletet -- erotikaváros, negyedekkel, polgárokkal, stb -- le tudna programozni, szívesen ugrottam a témára, mert kihívás volt, és nem is rossz pénz. azóta jobbára egyszemélyben programoztam le egész eropolist (a videochatet nem, csak a szöveges részét), és erre a site-ra vagyok a legbüszkébb összes webes munkám közül (márpedig volt jónéhány).

eropolist három erő teremtette: szexmaster elképzelései, kitartása, és anyagi áldozata (és az utóbbi időben, az ő java-programozása is); az én kétkezi munkám -- lassanként már 6 éve!; és persze TI, akik használjátok, akik az általunk lefektetett eszközök segítségével igazi közösséggé tettétek eropolist. büszkék vagyunk rá. hat év munkája, jelentős anyagi áldozatai (még mindig nem termelte vissza eropolis az összes befektetett pénzt), de hát ilyen az, ha az ember nem csak anyagi megfontolásból, de valahol "szerelemből" is csinálja a dolgokat. és ott vannak még a bírók, a moderátorok, akik szintén "szerelemből" dolgoznak, gyakran keményen, sokat: nekik nem tudunk eléggé hálásak lenni.

de vannak szereptévesztő emberek -- és legtöbbször ezek azok, akik egy kanyi vasat sem áldoztak soha eropolisra, tehát tipikusan még nem is örömpolgárok --, akik _elvárják_ eropolist. természetesnek veszik a létét, és itt verik a nyálukat, hogy ők mekkora nagy emberek, és mennyire szar eropolis, stb, stb. leköpni, kritizálni tudnak, miközben jó eséllyel ők még semmit nem tettek le az asztalra (egyszerű pszichológiai tény, hogy akinek rendben van az önbecsülése (=tudja, hogy már tett le valamit az asztalra), azok a leginkább konstruktívak a kritikájukban). nekik eropolis alanyi jogon _jár_. és milyen szar, és elmennek máshová. aztán mégis itt vannak még mindig. mert mutasson nekem valaki egy másik site-ot, ahol erotika témában ilyen közösség lenne, ennyi funkcióval, ami ennyire ingyenes/olcsó lenne. na? hát ez az. persze az interneten, ahol egyelőre még minden jobbára anonim, könnyű ezt megtenni -- mindenki ismerheti az anonimitás személyiségtorzító hatásait, aki csak egyszer is volt tömegben, egyszer is látogatott egy nyilvános, moderálatlan fórumot.

persze az is igaz, hogy szerencsére az olyanok, akik azt hiszik, hogy semmiért nekik minden jár, kevesen vannak az egész közösséghez képest. de hangosak, és ezért lehet időről-időre bántó a jelenlétük. nekik azt üzenem: tessék, lehet jobbat építeni. próbáljátok meg. és amikor pár év befektetett munka után valaki, aki annyit tett csak, hogy regisztrált, elkezdi rázni az öklét felétek, hogy húdeszarok vagytok, megtudjátok, milyen érzés is ez. és mi még legtöbbször ki sem tiltjuk az ilyeneket, hiszen a vélemény szabad.

nektek viszont, akik egyszerűen szerettek ide járni, akik csak egyszerűen használjátok eropolist, akik időről-időre konstruktív javaslatokkal, normális hangvételű hibajelentésekkel segítitek munkánkat, *köszönjük nektek*. általatok, veletek, belőletek épül a közösség.

14 hozzászólás | eropolis  vélemény  

kutassunk, gyerekek
#49 (2010-10-12 21:37:07)

mint bejelentkezés után, vagy az Otthon menüpontra kattintva láthatjátok, kutatáshoz kérjük a segítségeteket. a részleteket ott olvashatjátok az üzenetben, kérjük, segítsetek nekünk azzal, hogy rászánjátok azt a kb. háromnegyed órát, amíg kitöltitek. a végén jutalombón is jár érte, 7 napos örömpolgársággal.

*túl gyors voltál, és nem kaptál bónt?*

(túl _lassan_ nem lehet kitölteni, bár azért 12 óra leforgása alatt nem árt...)

ha esetleg kitöltötted volna rendesen, de a rendszer valamiért túl gyorsnak ítélte volna meg a kitöltést, és ezért elzárkózott volna az ajándék-bón kiadásától, tedd a következőt:
- levélírás itt nekem: EROPOLIS:/otthon/ujlevel/?To=orpheo *VAGY* ha _elfogytak volna a napi kiküldhető leveleid_ , akkor email a code(kukac)eropolis(pont)hu emailcímre, de ekkor add meg az eropolisos felhasználónevedet is!
- ugyanazzal a böngészővel, ugyanazon a gépen ugyanazzal a felhasználónévvel, amivel a kérdőívet kitöltötted, menj ide:
http://asi.vphone.hu/ASI/showids.php
- a SZEXKERDOIV_1 melletti sorszámot másold be nekem egy levélbe,
- a levélbe még *írd meg a következő kérdésekre adott válaszokat*, hogy ellenőrizhessem, hogy 1, te töltötted ki a kérdőívet, 2, hogy értelmes válaszokat adtál, a kérdések elolvasása után:
-- hetente hány órát töltesz internetezéssel?
-- elégedett vagy szexuális életed gyakoriságával?
-- megosztanád állandó partnered másokkal? ha igen, miért, ha nem, miért nem?
-- szerinted helyes dolog a bordélyházak működésének törvényi tiltása? miért/miért nem?
-- mi a véleményed a szexuális segédeszközökről, vágyfokozókról?
- *ha a válaszok jobbára megegyeznek a kérdőívedben adottakkal, feloldom a kérdőív hibásnak történt bejegyzését, és felveheted az ajándék bónt* (erre adok majd linket levélben)

*anonimitás megőrzése* : aki esetleg amiatt aggódik, hogy az ellenőrző kérdésekkel fondorlatosan összekötjük a felhasználónevét a kérdőívével, aztán titkon sötét üzelmeket folytatunk majd az adatokkal: jajkérem, dehogyis, nincs nekünk ilyenre időnk (meg amúgy sem tennénk, mert jó fejek vagyunk). egyszerűen arra vannak a kérdések (mint ahogy azt fent is kihangsúlyozom), hogy kiszűrjük azokat, akik vaktában kattintgattak, és ezután még szeretnének bónt is -- az ilyen kérdőíveket nem is fogjuk felhasználni. az anonimitás megmarad, amint lezajlott a levélváltás, részemről törlöm is a leveleket.

a lényeg az, hogy nem célunk, hogy olyanok, akik tényleg rendesen kitöltötték a kérdőívet, csak gyorsak, mint a villám, ne kapják meg az ajándék-bónt -- ezt mutatja az is, hogy eddig több, mint 2200an töltöttétek ki a kérdőívet, ebből kb. 720 volt olyan, amit a rendszer túl gyorsként ítélt meg. eddig beérkezett kb. 40 panasz, amiket *mind* orvosoltam, és megkapták a bónjukat; a kérdezés megkezdése óta kb. 550-en lettek örömpolgárok a hét napos bónnal. mindez azt mutatja, hogy jobbára jól lőttük be a minimum-időt, és hogy működik a rendszer.

*HA NEM KAPTATOK BÓNT, NE IDE ÍRJÁTOK A KÉRDŐÍV-SORSZÁMOT ÉS A VÁLASZOKAT, MERT AZ VISSZAÉLÉSRE AD LEHETŐSÉGET! PRIVÁT LEVÉLBEN/EMAILBEN NEKEM (ld. fent)  KÜLDJÉTEK, VÁLASZBAN MEGÍROM, MIT KELL TENNI!*

és hogy tisztázzuk, miért van ez a hajcihő:

1. nagy kutatásról van szó, és _komoly_ kutatásról. ezért kértünk meg rá mindenkit az eropolison.
2. hosszú a kérdőív, rá kell szánni időt, és az idő pénz, ezért adjuk cserébe a 7 napos örömpolgársági bónt.
3. pont amiatt, hogy komoly kutatásról van szó, szűrnünk kell, hogy véletlenszerű kattintgatással kitöltött űrlapok a lehető legkisebb százalékban kerüljenek be a kutatásba. bár van néhány belső ellenőrzés is a kérdőívben, annak a kiértékelése nem kis idő és energia, ezért a második legjobb módszerrel szűrjük a potenciálisan "katyvasz" űrlapokat: a kitöltéssel minimum eltöltött idő szerint. 
4. amelyik kitöltést túl rövidnek értékel a rendszer, azt kiszűrjük, és nem is használjuk fel a kutatásban, így jogosnak érezzük, hogy azért ne is adjon bónt a rendszer.
5. a minimum-időt jópár teszt-kitöltés alapján határoztuk meg, de természetesen vannak, akik rettentő gyorsan olvasnak és döntenek is, náluk ezért ún. fals pozitív riasztást csinál a rendszer. ezt ők tudják, mi nem.
6. és ezért kérünk mindenkit, hogy aki rendesen kitöltötte a kérdőívet -- amit mi ezek alapján használni is tudnánk --, és mégis letiltotta a rendszer (fals pozitívat kapott), *szóljon nekem*, a fenti kérdésekre adjon választ, hogy ellenőrizni tudjam az érvényességüket. mivel sikeres ellenőrzéskor a kérdőív visszakerül a kutatásban használt példányokhoz, ezért is adjuk meg -- jogosan -- a teljesítési bónt.

112 hozzászólás | eropolis  bejelentés  kutatás  

chat javítások #2
#48 (2010-10-05 16:20:47)

hogy én mennyire, de mennyire ki tudok készülni a flex buildertől néha... na jó. szóval, újdonságok.

egyrészt, az új verzió száma (mostantól némileg egyszerűbb verziószámozást vezetünk be): 1.19. ha nem ezt látjátok a kliensnél, akkor nem a legfrissebb verzióval rendelkeztek, ilyenkor, amíg töltődik a chatkliens, f5 vagy ctrl+r, tehát frissítsétek.

újdonságok:
- kérés szerint javítva az odasúg/megszólít "izé": újra az van, hogy a listából történt választás után egyből be is írja a szövegbeviteli mezőbe, amit kell; vagyis, a régi működés visszaáll, az új, javított kontrollal.
- flooding védelem: akik eddig azt a stratégiát követték, hogy állandóan ugyanazt az üzit küldték be (=nyomták a saját hirdetésüket), most csodálkozni fognak. egyelőre finoman csináljuk, ha a nyomulós hirdetők nem értenek a szóból, keményebb stratégiára váltunk.
- csatorna operátoroknak, bíróknak és moderátoroknak: csatorna napló mentési lehetőség (vitás esetekhez). a többieknek a plusz egy gomb csak egy felesleges dísz a képernyőn, bocsi.
- hamarosan jön (a chatkliens már felkészítve erre): bejövő privi hívások letiltása a konzolról (itt bal oldalt, tudod, az online, reklám, hangok, menümben gombok alatt). arról nem lesz külön blögbejegyzés, amint kész, kikerül.
- belépés után, ha csak nincsenek bejövő privi-hívásaitok, egyből feldobja a kliens a szobák listáját.
- ezen kívül mindenféle apró és belső javítás, amit úgysem vesztek észre, egyelőre. :)

problémák, gratulák kommentekbe, ahogy szoktuk. szerencse fel!

9 hozzászólás | eropolis  chat  bejelentés  

chat javítások
#47 (2010-09-28 21:31:51)

na nem az időnkénti fagyások javítása, az sajnos a terheléssel jön, azt pedig más módokon próbáljuk kivédeni, azzal türelmet kérünk.

ami most elkészült: jó sok ideje nem volt új verzió a chatben -- illetve volt, de azok tesztverziók voltak, az odasúg/megszólít kontrollal szívtunk sokat --, most van, javítva van pár dolog, bugfixek, stb. aki bejelentkezéskor rendszerverzióként nem 10/09/28 kezdetűt látna, az söpörje ki a gyorsítótárát.

ha valami nagyon furcsa dolog lenne, ami tegnapig nem volt, ne habozzatok kommentet írni. áve, uff, stb. (igen, *fáradt* vagyok.)

9 hozzászólás | eropolis  chat  bejelentés  

site bajok
#46 (2010-08-25 05:16:37)

FONTOS INFORMÁCIÓ, KÉRLEK, OLVASSÁTOK EL!

hát igen. elvileg szép dolog az utf-8, és szabálykövető is, meg minden, de azt nem láttuk előre, hogy erőteljesebb terheléssel fog járni. sajnos a problémák odáig fajultak, hogy bár csütörtök óta is nehezen volt elérhető eropolis, tegnapra teljesen összeomlott a terhelés alatt.

itt volt az ideje, hogy az eropolist kiszolgáló szerver operációs rendszerét is a legfrissebre cseréljük -- mivel tegnap úgyis összeomlott a terheléstől a rendszer, így nekiálltam, és úgy 10 óra munkával sikerült újra működőképessé tenni eropolist.

hogy most milyen sebességű lesz, egyelőre nem tudjuk saccolni sem. hacsak nem sikerült az összes finomhangolási paramétert elsőre jól belőnünk (amire, mivel igencsak sokismeretlenes egyenletről van szó, kevés az esély), a következő napokban még számíthattok leállásokra, elérési nehézségekre, illetve néha a chat teljes leállására is. ilyenkor tartsatok ki, azon dolgozunk, hogy minél jobb legyen a rendszer -- és sajnos bizonyos fejlesztéseket már nem halogathattunk tovább.

csak egy egyszerű háttérinfó, hogy megértsétek, miért vannak ezek a bajok: egy nagy, tőkeerős cég, mint pl. az iwiw (a t-csoport hátszelével), vagy a facebook, vagy az index, simán megengedheti magának azt, hogy ha lassulna vagy akadozna a rendszerük működése, ripsz-ropsz vesz egy alsó hangon is milliós szervert pluszban, oszt berakja, működjél, jajdejó. eropolist egy kis cég üzemelteti, nem áll mögöttünk pénzespostás, így abból kell gazdálkodnunk, ami bevétel befolyik a site-ból. már így is három szerverrel üzemelünk, köszönhetően az eddigi örömpolgárok számának és a hirdetési átkattintásoknak -- ezeket köszönjük nektek!  de ahogy érezhető, a mostani látogatottsággal és funkcionalitással már nagyon erősen feszegetjük ennek a felállásnak a kereteit, és sajnos, amit az utóbbi héten tapasztaltatok, az azt mutatja, hogy nagyon-nagyon feszítjük azokat a kereteket.

azért ügyes gyerekek vagyunk, és így is némi időn belül biztos, hogy meg fogjuk tudni oldani a problémákat -- mert olyan nincs, hogy nincs megoldás. viszont ha szeretnétek eropolis jövőjét biztosítani, akkor annyit tehettek, hogy még többen jöttök örömpolgárnak (így blogot is nyithattok, stb), és még többször kattintotok a hirdetésekre. így lesz nekünk anyagi hátterünk ahhoz, hogy akár egy újabb szuperszervert állítsunk be.

köszönjük a türelmeteket, köszönöm a figyelmet.

30 hozzászólás | eropolis  bejelentés  

válságstáb vége
#45 (2010-08-18 11:35:19)

11:25: a hiba 2005. óta fennáll a firefox böngészőkben. röhej. leszedtem a doctype definition-t a chat konténer html-jéből, és jé, működik firefox alatt is a chat. tehát a lényeg: újra jó a chat, lehet használni.

10:40: felfedeztem a hibát a levélküldésben, és el is hárítottam. egy zárójellel volt több a kódban, mint kellett volna. mea culpa.

10:35 - furán jelenik meg pár dolog a chaten kívül is? az f5/ctrl-r (újratöltés, frissítés) a jóbarátod. változott eropolis css (stíluslap) file-ja, és amíg az beszorul a böngésződ helyi tárjába, addig pl. nincsenek keretek a blog- és fórumketrecen. a frissítés ezt oldja meg.

hát, nem volt annyira sima átállás, mint remélni mertem volna, de most már utf8-ban üzemelünk. a videochatben még lehetnek kimaradások, de max 1-2 nap, és az is helyreáll.

no, én most 28 órányi ébrenlét után inkább elmegyek aludni. ha maradt még valami hiba, kommentáljátok ide, vagy szóljatok egy bírónak, ő majd átküldi. (és bár már megy a levélküldés, levelet most ne küldjetek, mert az inkább csak hátráltatna a maradék munkálatokban.)

10 hozzászólás | eropolis  bejelentés  anyámborogass  

válságstáb
#44 (2010-08-18 07:43:06)

utf8. végre. ezt az átállást jó ideje terveztük, mert haladni kell a korral. és végül ma reggelre sikerült is, MAJDNEM zökkenőmentesen. mivel sokan kétségbe vannak esve, ezért az örömbejegyzésből most válságbejegyzést csinálok, mert itt mindenki könnyen tud tájékozódni.

jelenlegi helyzet: firefox alatt a chat nagyon furán működik, használhatatlanul kicsiben nyitja meg. amíg nem járok a végére a dolognak, javaslom a chrome használatát.

10:35 - furán jelenik meg pár dolog a chaten kívül is? az f5/ctrl-r (újratöltés, frissítés) a jóbarátod. változott eropolis css (stíluslap) file-ja, és amíg az beszorul a böngésződ helyi tárjába, addig pl. nincsenek keretek a blog- és fórumketrecen. a frissítés ezt oldja meg.

10:40: nem lehet levelet írni: most már újra lehet levelet írni, elgépeltem egy zárójelet. hát ugye, a legnagyobbakkal is, hát még velem... ;) most jön a chat firefox alatti haldoklása okának kiderítése.

11 hozzászólás | bejelentés  eropolis  válságstáb  

címkézés #2
#43 (2010-08-11 16:40:07)

nos, mivel felpörögtek egy kicsit a bejegyzés-címkék, így meg tudtam csinálni azt, ami miatt értelme volt az egésznek: EROPOLIS:/blog/cimke . innentől kezdve az egyes címkék is kattinthatóak, és megnézhetitek, hogy milyen bejegyzések vannak egy bizonyos címkével, illetve, az összes címke oldalán láthatjátok, hogy milyen címkék fordultak eddig elő a blogbejegyzésekben, és hányszor.

ésaztánmostmán tessék rendesen címkézni a bejegyzéseket! :)

Nincs hozzászólás. | címkék  bejelentés  blog  

címkézés a blogbejegyzésekben
#42 (2010-07-29 22:50:12)

mostantól az egyes blogbejegyzésekhez címkéket is fűzhettek, egy bejegyzéshez max hármat. mint azt a szerkesztőben alul láthatjátok (Címke 1-3), ide tudjátok beírni azokat a címkéket, amik úgy érzitek, jellemzik a bejegyzés tartalmát.

mi az értelme ennek? hamarosan -- ez rajtatok múlik, hogy mikor -- megnyílnak a címke-összefoglaló oldalak is, ahol a címkék alapján lavírozhattok a blogok között. és hogy miért múlik ez rajtatok? ahhoz, hogy ezt megbízhatóan tesztelni tudjuk, minél több adat kell, vagyis minél több címke minél több bejegyzéshez. vagyis hajrá, akár régebbi bejegyzéseiteket is lássátok el visszamenően címkékkel.

firefox és chrome alatt a címke 1-3-ba írt saját dolgaitokat, egy központi listával együtt, jegyzi a rendszer, és mindössze pár betű beírása után kiad nektek egy listát azokról a címkékről, amik a beírt betűkkel kezdődnek, és már írtatok olyat vagy a központi listában szerepelnek. ez explorer alatt is működik, csak kissé megbízhatatlanul, párszor be kell írni, törölni, átmenni másik címkébe ahhoz, hogy beinduljon. ez sajnos egy darabig így lesz, de a tervezett átállással ez is meg fog oldódni.

szóval, jó címkézést mindenkinek! hajrá!

(plusz egy dolog, ami csak úgy "fű alatt" készült el közben: a blogbejegyzés hozzászólásaiban most már egymásnak is válaszolhattok, és ilyen esetben is működik az automata értesítő. vagyis, ha egy blog valamelyik bejegyzésében hozzászóltál, és valaki erre a hozzászólásra válaszolt, erről értesítést kapsz.)

(plusz még egy dolog: fixáltuk azt a hibát, ami miatt egy régebbi blogbejegyzés átszerkesztése is a legfrissebb blogok tetejére pakolta az adott blogot -- most már csak új blogbejegyzés esetén megy "feljebb" vagy egyáltalán "fel" a legfrissebb blogok közé az adott blog. ugyanígy, fórumoknál, az utolsó *aktív* üzenet (tehát amit nem moderált ki az üzenet írója ill. a fórum vezetője) számít a fórum "frissességének", tehát ez alapján kerül be vagy nem a pörgő fórumok-ketrecbe.)

1 hozzászólás | bejelentés  címkék  eropolis  

fórum/blog aktiválás hiba
#41 (2010-07-12 12:13:07)

elnézést mindenkitől, aki péntektől mostanáig aktiválni próbálta volna a fórumát vagy blogját: nem működött, de most már megy.

volt ezen kívül pár kisebb újítás meg javítás, azokat nem írom ki részletesen, úgyis észreveszitek majd.

12 hozzászólás | teszt  bejelentés  

pár újdonság ++
#40 (2010-07-06 08:40:19)

túl néhány adminisztratív dolgon, és azon, hogy elvileg most már rendesen működik megint az olvasatlan levelek számát jelző kis bigyó, a blogokban való ide-oda mozgást némileg egyszerűbbé tettük -- ha egy konkrét bejegyzésben vagy, ott a link az előző és következő bejegyzésre, illetve az összes bejegyzésre való visszaugrás.

...aztán ahogy telik a nap, jönnek az újabbak.

mostantól, ha valaki hozzászól egy blogbejegyzésedhez, erről automata levelet kapsz. gondolkoztunk azon is, hogy az is kapjon levelet, aki már abban a blogban egyszer hozzászólt, de félek, hogy ez esetekben kontrollálhatatlanul nagy levélforgalmat csinálna. mit gondoltok? (sajnos azt beazonosítani, hogy ki kinek válaszolt a hozzászólásban, úgy, mint a fórumban, nem lehet.)

aztán, ha a blogod nyilvános, és aktív, akkor hopp, megjelent egy kis ikon... ott van a blog címe mellett, vagy ha az összes üzenetet nézed, az üzenetek listája alatt is. bizony, mostantól kezdve a blogod szindikálható, vagyis RSS feed-et generál. (ha nem tudod, mi az az RSS, vagy olvass utána, vagy ne is törődj vele.) egyelőre teszt üzemmódban működik, egy órás TTL-el (vagyis min. 60 percenként frissül egy aggregáton vagy RSS olvasóban). ha népszerűnek bizonyul, lehet, hogy a fórumokba is bevezetjük.

ugyanígy, az egyes negyedek ill. eropolis akár összes blogja, csak kivonatosan (cím+legfrissebb bejegyzés címe) megjelenik a negyedek ill. eropolis összes aggregát RSS feedjeiben is. a kis ikonokat a gyűjtőoldalakon találjátok.

végül egy kis poén: hogy lássátok, az idő kb. felében hol készül eropolis:

3 hozzászólás |

levélmizéria
#39 (2010-07-05 13:18:49)

ha azt látod, hogy új levelet jelez ki a rendszer, és mégsincs a postaládádban, ne ijedj meg, nem vesztettél el levelet -- egy kis finomhangolás van megint folyamatban, ennek eredményeként néha elszámolhatja magát a rendszer. hamarosan helyrerakjuk, addig pedig ne aggódj, csak a számláló mutat néha hibás értéket, levelek nem vesznek el.

(és nem, nem is alakulnak át.)

1 hozzászólás | anyámborogass  

leállás, újdonságok
#38 (2010-06-22 19:32:08)

elnézést mindenkitől a leállás miatt, helyre kellett pakolni sok mindent az adatbázist illetően, plusz optimalizálni is kellett pár dolgot a rendszer futását illetően. mivel leállás volt, ezért most még szokásos nagy roham és időnkénti fennakadás várható, az új rendszer azonban max 5 perc alatt magára talál.

kijött az új ketrec, amiben a legpörgőbb három fórum van. a saját menüben pedig megjelent a direkt link arra, hogy lásd, hogy hogy nézel ki eropolisban.

plusz változás a blogketrecben: mostantól csak azok a blogok kerülhetnek bele, amibe bárki kommentálni is tud, úgyhogy ha szeretnél bekerülni a blogketrecbe, akkor engedélyezned kell a kommentelést bárkinek.

még1x bocs a sok leállásért, remélhetőleg most már magára talált a rendszer.

6 hozzászólás |

saját menü
#37 (2010-06-18 18:40:18)

a saját menü mostantól nem csak örömpolgárok számára elérhető... ámde aki nem örömpolgár, nem tud igazán "saját" menüt csinálni, mivel csak az általunk fixen berakott elemeket találja meg benne.

örömpolgárok változatlanul adhatnak hozzá és vehetnek el belőle. a dőlt betűs rész az elején az általunk fixen beállított elemeket tartalmazza, ami mostantól gyorsabb, közvetlen elérést ad a saját fórumhoz, csoporthoz, bloghoz és chatszobához.

ha valaki kora délután jelentkezett volna be, és a saját menüben csak 0, 1, 2, 3.... stb feliratú részeket lát, kérem, lépjen ki, és lépjen be újra. volt egy kis... khrm... kódolási hiba. ;) 5 perc alatt kijavítottam, de ki tudja, lehet, hogy valakinél még ott van ez a hiba.

varnyu blogposztját olvasva, felötlött a fejemben, hogy mi lenne, hogyha a legjobban pörgő fórumokból is csinálnánk egy kis, mondjuk, 3 elemes ketrecet a blogoké alatt, jobb oldalt... hátha újra felpörgetné a fórumos életet.

1 hozzászólás | bejelentés  

a blog visszatért, új funkciókkal
#36 (2010-05-28 19:04:40)

pörgessük fel az eropolisos blogozást. mostantól még többet hozhatsz ki blogodból:
- az eddigi formázás ( _aláhúzás_ , *kiemelés* ) és smiley használat változatlanul megmaradt;
- website- és képlinkek beágyazása mostantól egyszerűbb;
- mostantól egy adott blogbejegyzéshez külön is tölthetsz fel képet, akár csak a fórumnál: nem muszáj csak a saját albumodból válogatni;
- ami a legfontosabb: mostantól HTML kód is beágyazható, így lehetővé vált YouTube, IndaVideo stb videók, szavazások, stb beszúrása a blogba. azért ezzel bánjatok csínján, olvassátok el fontos tudnivalót!
- az egyes bejegyzésekre tett kommentek (már ha a blogban engedélyezve vannak) szintén tartalmazhatják a szövegformázásokat, a kép- és website-linkeket, viszont a hozzászólásokba nem lehet képeket feltölteni és html-t beágyazni.

plusz, jobb oldalt egy kis dobozban láthatjátok majd az öt legfrissebb blog linkjét is -- úgyhogy hajrá, blogozzatok!

[html][/html]

Nincs hozzászólás. |

[1-30] [31-59]


A blog RSS feedje.
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.