Szexfüggőség

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > pandora > 19

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...
Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt?

pandora blogja


Krampuszok
Még az elején, a kezdeti szárnypróbálgatásaim alatt itt, egy éjjel privire hívott valaki. Pimasz volt, érdeklődő, kritikus, és lendületes. 12 órán át cseteltünk. Aztán heteken át minden nap... Még nem jött el a találkozás ideje, de a mindennapi hosszú beszélgetésekkel próbált visszatartani másoktól... Egyszer azt mondta:

- Összekoszolnak a krampuszok.

Rég nevettem akkorát! :D Krampusz alatt mindenkit értett, aki nem ő.
Soha még ilyen érdekes embert nem ismertem...hosszú és bonyolult, se-veled-se-nélküled történet lett, utazás egy hullámvasúton. Amióta itt vagyok, párszor megfordult velem a világ. 
Már nincs itt, de visszavonhatatlanul elindított egy úton, ahol megismerkedhetek egy bővebb önmagammal.

Történetek és gondolatok rólam, néha róla, néha a krampuszokról, néha meg bármi másról. ;)
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »
Szexfüggőség
#19 2017-06-19 20:30:33
Van egy érdekes - és elszomorító - jelenség az online társkeresőkön. Nem csak itt, más portálokon is. Inkább férfiakra jellemző, de nőkkel is előfordul. Méghozzá az, hogy ha valakinek már van társa, partnere, akkor is folytatja a keresést. Nem érkezik el az áhított (vagy nem is áhított?) célhoz, amikor elégedetten hátradől és felsóhajt: Találtam valakit. És törli magát.

Nem! Nem ez történik. Esetleg ritkábban lép be, esetleg magasabbra teszi a mércét, de folyamatosan keres tovább, újdonsült párját ezzel állandó versenynek, összehasonlításnak, nemodafigyelésnek kitéve. Mert mindig ott a bogár...ahonnan ez jött, jöhet több is.
 
Vita volt a barátnővel? - online ismerkedés.
Rossz nap volt? - online ismerkedés.
Nemet mondott a szexre a barátnő? - online ismerkedés.
Nem volt kedve orálozni? - online ismerkedés.
Elment a barátnőkkel nőcis napot tartani? - online ismerkedés.
Durcizik a barátnő? - online ismerkedés.

És csak úgy is. Amint van rá idő, lehetőség, gyűjtögetni az újabbakat... 

Egy pszichológus oldalán találtam egyszer az alábbiakat, és elmentettem. Néha eszembe jut egy-egy szituáció, megkeresés, levél, privi kapcsán. Vajon mennyien vannak itt?

"Szexfüggőségről akkor beszélünk, ha az ember egyfajta kényszert, függőséget, nem múló nemi vágyat érez, ami kontrollálatlan reakcióhoz vezet. A függőségben szenvedő élete felett az irányítást teljesen átveszi a szexuális tevékenység és a kielégülés keresése. A szexfüggőség a mentális betegségek közé sorolható. A folyamatos és kielégíthetetlen szexkeresés oka valamilyen érzelmi kötődési képtelenség. Így tehát kényszeres pótcselekvésről beszélünk.

A szexfüggő nem arról ismeretes, hogy teljes szabadságot ad magának hogy szexualitásában kiteljesedjen. Nem éli meg a szerelmet, a szexet teljes valójában, hanem ellenkezőleg,
igazából nem is képes élvezni a szexet, miközben kényszeresen keresi a kielégülést egyre nagyobb fokozatra kapcsolva, egyre extrémebb és kockázatosabb módokon, a negatív következmények dacára is.

Egymással párhuzamosan futtatott viszonyok - akár házasság mellett is -, mindez kényszeres önkielégítéssel, anyagi helyzettől függően prostituáltak igénybevételével, extrém pornófogyasztással és online szexualitással kísérve. Meggondolatlan egyéjszakás kalandok, kritikátlan partnerválasztás óvatosság és védekezés nélkül, *folyamatos szexpartnerkeresés akkor is ha van partner*, akár több is. Mindezek hiánya miatt lévő elvonási tünetei akár az agresszióig fajulhatnak. Önkontrollra és szégyenre, intimitásra és kötődésre képtelen. 

Mint minden függőség, ez is egy destruktív folyamat, aminek nem happy end a vége. Lehet rejtegetni egy ideig, amíg ez megy az egyénnek, még képes is lehet mellette működni, de előbb vagy utóbb kihat a munkájára, emberi kapcsolataira, egészségére, mindenre, az egész életére.

Hasonlóan más függőségekhez, a szexfüggőség is kezelhető, ki lehet jönni belőle, és egy egészségesebb, teljesebb életet élni, de tudatos elhatározás és folyamatos kontroll, szakember segítsége, együttműködés, és rengeteg türelem szükséges hozzá."

Vajon hányan vannak, akik ha megtalálják akit keresnek, képesek azt mondani: elég volt? Vagy ez egy egyirányú út..?


17 hozzászólás |

Hozzászólások

pandora#19#17 2017-06-20 20:39:04
#esther: 
Ez azért egész másfajta függőség, nem a kóros változata. Ha a kíváncsiság kóros lenne, már kihalt volna az emberiség. :D

esther#19#16 2017-06-20 14:57:17
#pandora: 
Éppen most írtam a választ rá,pedig nem is olvastam akkor még a kérdésed. :) 

Én kíváncsiságból, és nyitottságból maradok. Nem azért mert hátha jön egy jobb...hanem mert valóban szeretek az erotikáról beszélgetni, sorsokat megismerni, sztorikat meghallgatni...és mert szeretem a férfitársaságot.( is) Itt pedig megválaszthatom ki legyen a társaságomban. 

Ha van is partnerem, akkor is - nagy ritkán, ez igaz- de találkozom, ám ez inkább kíváncsiság részemről, mintsem  új kapcsolat kialakítása a célom.
Lehet, hogy ez is egy fajta függőség?! :o  :vigyor: 
esther#19#15 2017-06-20 14:48:50
#aareesz: 

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is azt hittem magamról. Képzeld még egy könyvet is vettem anno, aminek a címe ilyesmi volt hogy (internet)szex függőség. Na, ezt tuti rólam írták-gondoltam. De hál' istennek nem! :D 

És a pszichológus szerint meghatározottak sem igazak rám, már csak ezért sem, mert sokkal többször  és többet randizhatnék, mint egyébként teszem. :D  :D 
Ez félig volt komoly, de félig igen.   :vigyor:  

Nem élek minden lehetőséggel, még akkor sem, ha érzek valami apró, kis vonzalmat..mert van bennem egy egészséges gát, ami visszafog, hogy ne szenvedjek promiszkuitásban.
Mégis, mióta itt vagyok ( és máshol nem) megéltem jó pár olyan vágyamat, ami szerepelt a "vágybakancslistámon," mert *meg kellett* élnem. És mert ez az én életem, a magam mércéje szerint mérek benne.Szeretem én meghatározni, hogy mi fér bele.

Én is ismerek olyan férfit, aki vadul csajozik, itt is, máshol is, sok helyen a neten, telefonos applikációval, stb. Kíváncsiságból kipróbálnám...talán :napersze:  ...hogy milyen amikor ennyire nagyban megy a játék, de mivel nincs szándékomban senkit és ezt az egészet sem komolyan venni, így nem hülyítek senkit azzal, hogy beregizem és aztán ücsörgök. Ez sok embernek itt is bosszantó, :/  de hát már egy ideje megállapodtam valakivel...mégsem törlöm magam, mert roppant kíváncsi nő vagyok, és túl sok minden érdekel az erotika terén. A blogok is pl. ;) 
pandora#19#14 2017-06-20 14:41:12
A perverzitást jól kibeszéltük, de a kérdésemre nem nyüzsögnek a válaszok. :D Micsoda hallgatás van. :(

"Ami érdekel, hogy - visszautalva a posztra - vajon mi az oka amiért olyan sokan szinte kényszeresen társkeresőznek tovább, és nem állnak le akkor sem ha megtalálták amit keresnek. Ennyi szexfüggő ember nem lehet! Vagy igen?"

Ki miért marad, akkor is ha talál? Vagy nem marad?
pandora#19#13 2017-06-20 14:31:28
#aareesz: 
Pedig ezek az extrém példák azok, amik perverzek. :)
aareesz#19#12 2017-06-20 11:39:27
#pandora: 

Ez is mint minden, viszonylagos.
Ami az egyiknek mocskos, izgató és élvezetet okoz, arra esetleg más azt mondja, hogy fúj, perverz.
És nem a te extrém példáidhoz hasonlókra gondoltam.
egyvagyok#19#11 2017-06-20 08:53:06
#pandora: 
Mi állhat a háttérben?
Skalpgyüjtés? A mondás szerint a férfinak az összes elérhető nőt meg kell dugnia, vagyis törekednie kell rá.

Bizonyitási vágy? El akarja hitetni magával, hogy még képes a csábitásra.

Kapuzárási pánik? A libidó elvesztése elött még kiéli magát.

pandora#19#10 2017-06-20 01:37:09
#egyvagyok: 
Pontosan így gondoltam, az alapján amit eddig hallottam tőled. :)
Márpedig az ha valaki szereti és élvezi a szexet, a világon a legnormálisabb dolog, kicsit sem perverz.

Csak annyira bosszantó olvasni sok pasi reglapján hogy *perverz* nőt keres, amikor valószínűleg *magas libidójú* nőt keres, aki szereti a szexet. Megérdemelnének egy perverz nőt aki a fenekükbe feldug egy wc pumpát, a farkukat átszúrja egy kötőtűvel, aztán megitatja velük a felmosóvizet, és erre élvez el. Na az "perverz". Nem hinném hogy arra vágynak.

Ugyanez a helyzet a szexfüggőséggel. Sok pasi mondja hogy ő szexfüggő. Tényleg? Mert ha igen, akkor (lásd fentiek) minden nő jobb ha menekül messzire, mert az a pasi lelkileg kicsit sem élvezi a szexet, ezért ki sem elégül csak fizikailag elélvez... ezért csak kényszeresen csinálja. A nőt meg eszköznek tekinti hozzá, felejthetőnek, csereszabatosnak, pótolhatónak...sőt, zavarónak.
És mint minden függő, neki is egyre több kell ahhoz hogy a null pontot elérje. A dohányos egyre többet szív, a piás egyre többet iszik, a kábszeres egyre többet lő be, a szexfüggőre már a normál nincs hatással. Egyre meredekebb és durvább, egyre extrémebb és lélektelenebb, és még akkor sem képes a kielégültség kellemes érzésére, még be sem fejezte és már a következőn jár az esze. :( 
Aki szereti és élvezi a szexet, figyel a partnerére, és magas a libidója, az nem szexfüggő, hanem egy potens férfi. :) Fogalomzavar. :(

Ami érdekel, hogy - visszautalva a posztra - vajon mi az oka amiért olyan sokan szinte kényszeresen társkeresőznek tovább, és nem állnak le akkor sem ha megtalálták amit keresnek. Ennyi szexfüggő ember nem lehet! Vagy igen?
egyvagyok#19#9 2017-06-19 23:17:12
#pandora: 
Na ezért nem vagyok perverz. A bejegyzésed első felében felsorolt dolgok közül egyik se vonz, ellenben, a normál szeretkezés a nagy kedvencem.
pandora#19#8 2017-06-19 21:05:41
#egyvagyok: 
OFF:
Azok akik dobálják a perverz szót anélkül hogy tudnának mit jelent, azt kívánnám, hogy találkozzanak - sőt, szeressenek bele - olyan valakibe, aki képtelen élvezni a normál szexet, soha nem csókolózik, ölelkezik, hanem olyasmikre izgul fel, minthogy valaki telibepisili a száját, vagy vér folyik a melle között, vagy farkát tekergetve ugatja a holdat... és akkor nem mondanának arra hogy perverz, aki simán csak mentes a gátlásoktól, vagy nagyon élvezi a *normál* szexet.
Off vége :)
egyvagyok#19#7 2017-06-19 20:58:06
#pandora: 
Engem is neveztek már itt perverznek :) Meg különcnek is :)
egyvagyok#19#6 2017-06-19 20:56:52
#pandora: 
Lásd: Vágyak szerelmesei  :P 
pandora#19#5 2017-06-19 20:56:38
#aareesz: 
Sokan értelmezik félre a fogalmakat. Például: az egyik leggyakoribb, amikor azt a szót hogy "perverz", arra használják, hogy az illető szereti, élvezi a szexet. Pedig a "perverz" baromira nem azt jelenti.
Az ilyeneknek azt kívánnám, hogy tényleg fussanak bele egy perverzbe. :(
egyvagyok#19#4 2017-06-19 20:55:36
#pandora: 
Ahogy írtad, mindkét nem tagjai között találhatunk ilyeneket. 
aareesz#19#3 2017-06-19 20:54:41
Ezen leírás szerint nem vagyok szexfüggő.  :o Pedig én azt hittem. :D 
pandora#19#2 2017-06-19 20:51:25
#egyvagyok: 
Ennek a csúcsa, amikor egy randin csipognak valakinek a telefonján a találatok, és kimegy a mosdóba hogy megnézze ki akadt horogra... :( 
Ezt véletlenül pont egy férfi mesélte és nő csinálta meg. Ő felállt és otthagyta. A nő meg tátott szájjal bámult hogy most meg mi baja van... :(

egyvagyok#19#1 2017-06-19 20:48:04
Tudom, miről írsz. :)
Van egy kollégám, aki ebben szenved. Folyamatosan fent van több hagyományos társkeresőn is, az élete a folyamatos keresésről szól. Ő tényleg "virágról virágra" száll. 


Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3740BDSM - extrém szexualitás

#bepo2000200Különösen perverz
Ajánlott szobák
#biszex_szoba101120Biszexuális vagy, be kell lépned!
Ajánlott szobák
#maszti_szoba510Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba200Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba6590Meleg férfiak egymás között
Ajánlott szobák
#hetero_szoba4580Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.

#hegylako012101Tapasztalt
Ajánlott szobák
#profi_csajok910Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik300Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba2020Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.