Vége van a nyárnak? Ne búsulj, kárpótolunk a természet helyett mi téged!
PayU vásárlói tájékoztató






Nemi úton terjedő betegségek

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum



Témagazda:

hiv-vonal


Nemi úton terjedő betegségek
Adódhat életedben olyan kérdés, ami nagyon aggaszt. Talán nincs kivel megbeszélned -- talán lenne kivel, de vele valamiért nem mered... HIV, AIDS? Szifilisz? Chlamídia? Condilloma? Tripper? HBV, HCV? Képben vagy?

Ami a szexhez kötődik, az általában tabu sok embernek. Hatalmas, csodás élményekhez juthatsz -- de aggódhatsz is: nem szedtél össze valamit? Ha titkolt kapcsolatod van, kihez fordulj, hogy le ne bukj?

A HIV-vonal információadással, felvilágosító, megelőző munkával próbál ebben Neked segíteni, rendelkezésre állni. Kereshetsz, ha aggódsz, hogy megfertőződtél-e, és tanácstalan vagy; ha már tudod, hogy megfertőződtél, és beszélni szeretnél róla; vagy csak van valami apróság, amire eddig nem leltél megnyugtató választ.
A Háttér Társaság a Melegekért egyesület keretein belül működünk, és évtizedes, e körben szerzett tapasztalatainkkal várjuk nem csak melegek kérdéseit. Bizalommal keress!


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
macmillan86
#803 (2013-03-08 15:37:07) |
Válasz a(z) 802. üzenetre:tehát akkor különösebben aggódnom nem kell.. remek, nagyon köszönöm a választ! Nem öndiagnosztizálni akartam, csak megjegyeztem a HPV jelenlétét, és leírtam a tüneteim. Még1x köszi  :) 

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#802 (2013-03-07 18:56:04) |
Válasz a(z) 800. üzenetre:
Azt gondolom, hogy rossz irányba indult el: úgy tűnik, mintha öndiagnózis alapján a HPV-nek tulajdonítaná a jelenséget.
Javaslom, hogy az említett tünet észlelésekor mutassa meg az elváltozást egy bőrgyógyásznak. Nem biztos, hogy a nemi szervén megjelenő tünet mögött szexuális fertőzés áll: pikkelysömörtől az ekcémáig bármely bőrbetegség megjelenhet rajta.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#801 (2013-03-07 18:44:26) |
Válasz a(z) 799. üzenetre:
Ez egy vitatott kérdés, egyértelmű válasz nincs. Önmagában az izgalmi váladék nem tartalmaz olyan töménységben vírust, mint a vér vagy az ondó, így nem tartozna a fertőző testnedvek közé - viszont előfordul, hogy az előváladék ondót tartalmaz (ezt teherbe esések támasztják alá) - így akár fertőzhet is. Orális szexnél szerencsére a nyál kis mennyiségű vírust képes semlegesíteni, emiatt kicsi az esély így fertőződni.
Más a rizikó, ha egy egész magömlésnyi adag kerül a szájba, vagy hüvelyváladék. Ilyenkor a kockázat mértéke jóval magasabb.

[ugrás az előzményre]
macmillan86
#800 (2013-03-07 12:06:22) |
Hello!

Nekem is volna pár kérdésem. Először meg kell jegyezzem hogy rendelkezem HPV-vel azzal a 2 csoporttal, melyek a hölgyekre veszélyesek. 
A probléma a következő lenne: aktus után időről időre (1-2 havi 1x) pici piros pöttyök jelennek meg a makkon, és mosáskor elég kellemetlen érzés. majd a fityma kiszárad és enyhén kicserepesedik, enek következtében megjelenik pár kisebb repedés a bőrfelületen. Ezzel lehet mit kezdeni egy kis neogranormon segitségével 1-2 nap alatt. majd az 1-2 nap után a makkon lévő piros pöttyök kifehérednek és 1-2 napos bőr hámlással minden eltűnik. ez az egész kb egy egy hetes periódust jelent (+- 1-2 nap). Nagyon aggódom, bár a párom volt szűrésen és a HPV-n kívül minden eredménye negatív volt. Én is felkerestem egy magánorvost a HPV megerősítésére, de még mindíg nem nyugodtam meg, és már kezd a t**öm tele lenni az egésszel. Valahogy szeretnék ettől a problémától megszabadulni. Ön szerint mi lehet ez?? :/ 
cdx
#799 (2013-03-04 13:07:15) |
Az előváladék fertőzhet HIV vírussal orális aktus közben?
hiv-vonal
#798 (2013-02-28 23:24:21) |
Válasz a(z) 793. üzenetre:
A csókolózásról csak influenza vagy szájherpesz esetén kell lemondani, szexuális fertőzések csókolózással nem kerülnek át.
Epilálás, borotválkozás, mitesszer nyomogatás után hamar regenerálódik a bőr. Fertőzésnek csak akkor kitett, ha vérző vagy nedvező sérülést okozunk magunknak. Ha ilyen nyílt seb van, le kell ragasztani, és elkerülni, hogy vér, ondó, hüvelyváladék kerüljön rá. Ép bőrre került testváladékok nem tudnak fertőzést okozni. 
Petting: ami behatolással jár, ahhoz gumi (óvszer vagy kesztyű), ami nem jár behatolással, azt meg bátran:) Egymásnak verni nem veszélyes, de benyúlni, vagy bekapni már az.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#797 (2013-02-28 23:12:37) |
Válasz a(z) 792. üzenetre:
A leírt tünet bakteriális fertőzést sejtet. Keresd fel a szakrendelést (urólógia vagy bőr- és nemibeteg gondozó). Vizsgálat előtt 1-2 órával már nem vizelj, hogy elegendő váladék gyűljön össze az eredményes vizsgálathoz!

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#796 (2013-02-28 23:04:58) |
Válasz a(z) 791. üzenetre:
Általában az ilyen érthetetlenül megjelenő majd eltűnő "piros foltok" közösülés vagy maszturbálás után figyelhetőek meg. A jelenségnek egyszerű oka van: vagy a mechanikai dörzsölés, vagy az erektált állapotot létrehozó vérbőség okozza. Apró hajszálerek pattanhatnak meg a fokozott vérnyomástól, amelyek látható vérzéssel nem járnak, és nagyon hamar felszívódnak.
Más eset, ha az ilyen szokatlan színű "folt" pattanás-szerűen kiemelkedik, a közepe kifekélyesedik - ezzel már azonnal orvos kell menni. Úgy vélem a kérdéséből, hogy itt nem ilyenről volt szó.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#795 (2013-02-28 22:54:38) |
Válasz a(z) 790. üzenetre:
Erotikus masszázs során, ha csak kézi érintkezés van, a fertőződés esélye gyakorlatilag nulla.
Ha esetleg a masszázst behatoló szex követi, akkor gondot okozhat az óvszerre került masszázsolaj, az ugyanis károsítja az óvszer anyagát. Síkosításhoz vizes alapú síkosítót, vagy szilikonolajost lehet használni. 

[ugrás az előzményre]
bujacsaj
#794 (2013-02-27 06:16:36) |
Válasz a(z) 793. üzenetre: :)
"*lehet egy-két kérdésem bután hangzik*" 
..szerintem ezzel ne foglalkozz!:) 

Ami számodra kérdéses, azt jobb így előre megkérdezni, mint utólag bánkódni azon, hogy "miért nem mertem megkérdezni?"!
Lehet, hogy másokban is felmerültek ezek a kérdések  ;) .. csak pont amiatt nem merték feltenni, hogy mit szólnak hozzá mások ..
Te legalább érdeklődsz előre! Ez szerintem sokkal okosabb dolog. :)

[ugrás az előzményre]
cdgabcsih
#793 (2013-02-27 04:39:28) |
egy egyszerű kérdésem lenne.. a gumi minden ellen véd ?

ill ha a testemre élveznek akkor el lehet kapni valamit ? ( epilálom a testem nagy részét de mondjuk epilálás után 2-3nappal már regenerálódik-e a bőr annyit hogy ne legyen baj vagy ez ettől független veszélyességi faktor ? ) vagy ha pl a combjaim között élvezne el natúran..  :titok: 

igazából úgy tervezem hogy az első másodperctől gumi fel és addig az ott is marad míg haza nem indulok :D csak hát azért valamit jó lenne az eredeti formájában is élvezni HA az egyébként nem jelent az egészségemre veszélyt

ja és mi a helyzet a pettinggel ? már azzal a részével hogy pl. csak kézzel egymásnak "verjük" natúran az elején és csak aztán gumi hogy orál és/vagy anál -ra kerülne sor.. ? 

és még azt szeretném megtudni h mi a helyzet a csókkal, puszikkal ? az alsó ajkam egy helyem kirepedt a hidegtől nemrég és még nem 100% gyógyult be, ilyenkor érdemesebb a csókot kerülni ? puszi arcra mehet ? friss borotválkozás után ?  :titok: 

lehet egy-két kérdésem bután hangzik de hát ilyen bonyolult az élet számomra :napersze:  :/ 
ismerkedek
#792 (2013-02-26 12:14:18) |
Sziasztok!

A következőket tapasztaltam:
Vizelés után fura érzés, nem csíp vagy ilyesmi, csak fura. Picivel talán gyakoribb vizelési inger, és néhány óra alatt túrósodik és kellemetlen szaga van.
Tudjátok mi lehet ez?

köszi
baranyaipasi
#791 (2013-02-23 20:54:34) |
Tisztelt hiv-vonal!

Minap a hímvesszőm hegyén piros egy két milliméternyi piros foltot láttam (igazándiból nem tudom máshoz hasonlítani mert talán még a pattanás szerű ) ami szombat estére jött oda és hétfőre már nyoma sem volt kezdetben élénk piros volt utána sötétebb lett és elmúlt nyomtalanul. Önök javasolják a gondozó felkeresését vagy ötletük mi lehetet ez ? 
Köszönettel 
zsolti200
#790 (2013-02-22 05:32:05) |
A(z) #790 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#789 (2013-02-21 07:23:00) |
Válasz a(z) 788. üzenetre:
A 782-es bejegyzést nézze meg, ott szó volt erről.

[ugrás az előzményre]
lostee
#788 (2013-02-20 15:48:49) |
Pár napja enyhe fájdalom jelentkezik vizelésnél, illetve ma azt vettem észre hogy véres a vizeletem. Holnap megyek urulógushoz, mire lehet kb számítani? Esetleg milyen betegség tünetei ezek?
üdv
hiv-vonal
#787 (2013-02-12 20:20:37) |
Válasz a(z) 786. üzenetre:

Így nem, nyugodtan nyelje, ha élvezi.

[ugrás az előzményre]
fetishboy
#786 (2013-02-12 11:35:23) |
Tisztelt HIV-vonal! Köszönöm a válaszát. Ha a számba pisilnek és nem ér a pénisz a számhoz, kaphatok e el valami fertőzést vagy betegséget a pisitől? Sokan azt mondják nyeljem nyugodtan mert a pisi nem veszélyes a szervezetre.
hiv-vonal
#785 (2013-02-10 23:37:59) |
Válasz a(z) 784. üzenetre:
Ennél a szexuális játéknál nem a vizelet jelent veszélyt, hanem az óvszer nélkül behatoló pénisz. Erről kerülhetnek át baktériumok, vagy kerülhet át akár vér is. A fityma belső felét borító nyálkahártya elég könnyen sérül, ez pedig kis mennyiségű vérzéssel járhat. Ha a fenekébe kerülne így partnere vére, az bizony már HIV szempontból is veszélyes lehet.

[ugrás az előzményre]
fetishboy
#784 (2013-02-10 15:13:34) |
Tisztelt HIV-vonal! Pisiszexet szeretném kipróbálni,szeretném ha a férfi partnereim a számba illetve a fenekembe pisilnének.Tudom,hogy a pisi steril,de ha vki HIV fertözött vagy szifiliszes vagy egyéb nemi betegségben szenved jelenthet e az veszélyt a pisi nyelésekor? Illetve attól,hogy steril jelenthet e vmi egyéb veszélyt a szervezetemben? Köszönöm.
ggeek
#783 (2013-02-09 12:10:21) |
A(z) #783 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#782 (2013-01-29 08:28:20) |
Válasz a(z) 781. üzenetre:
Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy ez egyáltalán nem a normalitásba beférő jelenség. A hátterében valamilyen fertőzés, esetleg rosszindulatú elváltozás, vagy - mivel ez egyszeri jelenség volt - akár kövesség állhat. Mindenképpen érdemes a kiváltó okot megkeresni - ehhez urológiai vizsgálatot javaslok.

[ugrás az előzményre]
nincs kép dexter1982
#781 (2013-01-28 21:49:40) |
Szeretkezéskor véres volt a spermám és utána az első vizeléskor szinte tiszta vért vizeltem,de a többi már rendes vizelet volt! Önkielégítés és orális szexnél semmi tünet! Pár alkalommal jelentkezett és elmúlt!
hiv-vonal
#780 (2013-01-28 21:02:41) |
Válasz a(z) 779. üzenetre:
A kérdés jogos: fel lehet tenni itt is kérdéseket, amit bárki lát a válasszal együtt. Kérdezhet személyesen tőlem is. Ehhez csak a regisztrációs lapomra kell kattintania, és levelet írni. Azt csak én látom, a választ pedig csak Ön olvashatja. 
Egyszerű tehát.

[ugrás az előzményre]
lostee
#779 (2013-01-27 12:10:33) |
Szeretném megkérdezni, hogy csak nyilt" kérdéseket lehet feltenni, privátabb üzenetre nincs lehetőség? Köszönöm!
üdv
hiv-vonal
#778 (2013-01-14 19:39:50) |
Válasz a(z) 776. üzenetre:
Fordítva logikusabb a kérdés: a HPV fertőzés nem jár feltétlenül nemi szervi szemöccsel. Ha megjelenik, akkor viszont erős a gyanú, hogy HPV áll a szemölcs kiváltójaként.
Szemölcs-szerű elváltozásokat szifilisz is okozhat. Egyik sem öngyógyítós téma. Ha gyanús elváltozást észlelsz,akkor irány egy szakorvoshoz vele! Ő majd eldönti,hogy veszélytelen fibróma, vagy erősen fertőző egyéb kór okozta az elváltozást, s a kezelést is minél előbb elkezdheti így.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#777 (2013-01-14 19:31:30) |
Válasz a(z) 775. üzenetre:

Igen, erről többször is esett már szó itt. A szájnyálkahártyáról könnyen átkerülnek baktériumok a péniszre (tripper, szifilisz). Hív szempontból alacsonyabb kockázatot jelent az orális szex, de nem kizárható. Ha ondó nem kerül is a szájba (vagy hüvelyváladék), vér még okozhat galibát egy fogazás esetén.

[ugrás az előzményre]
x-ur
#776 (2013-01-12 23:18:21) |
A(z) #776 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
corvin
#775 (2013-01-09 19:03:34) |
A(z) #775 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
lostee
#774 (2013-01-08 15:02:33) |
köszönöm a választ, egyelőre úgy néz ki nem az a bajom :)
hiv-vonal
#773 (2012-12-25 22:31:10) |
Válasz a(z) 772-es üzenetre:
Cím: Miskolci Bőr-és nemibeteg-gondozó, Miskolc. Csabai K. u. 9-11. Tel.06-46-555-686 
Munkanapokon 8-14 óra közt van rendelés.
A vizsgálat nagyon egyszerű: vért vesznek, abból pár nap alatt megvan az eredmény. Az esetleges megfertőződés időpontja és a szűrés közt legalább 3 hétnek el kell telnie!
Amennyiben tünet látható (szifiliszes fekély, kiütések, nyirokcsomó-duzzanat, hámló bőrképletek a tenyéren-talpon), azokat meg kell mutatni! Szifiliszes fekélyből kenetvétellel is történhet vizsgálat: mikroszkóp alatt a treponémák nagyon jól látszanak, és pár perc alatt megvan az egész.
Kezelése speciális antibiotkum-kúrával történik. A gyógyulás gyors.
Fontos a partner(ek) vizsgálatba vonása, mert a szifilisz könnyen átkerül a másik félre, és kezeletlenül súlyos elváltozásokkal, hosszú távon halállal járhat!

[ugrás az előzményre]
lostee
#772 (2012-12-25 16:12:54) |
Sziasztok! Valaki tudna segiteni Miskolcon hol tudok szifilisz tesztet csináltatni? Esetleg pici infót a vizsgálat menetéről, előre is köszönöm! FONTOS!
nincs kép kuki
#771 (2012-12-21 19:06:25) |
A(z) #771 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#770 (2012-12-15 20:28:06) |
Válasz a(z) 767-es üzenetre:
Mivel kérdése kimondottan a szopatás HIV átviteli kockázatára vonatkozik, válaszom: csekély a fertőzésveszély így.
Szopatáskor a HIV fertőzött partner csak akkor tudna fertőzést átadni, ha vérezne a szája, Önnek pedig valamilyen kis sebecske, hámhiány lenne a péniszén. Ha vérezne is, vére a saját nyálával keveredve felhígulva sokkal kisebb eséllyel tudna ártani, hiszen a hámhiányon át nem tömény vér kerülne be az Ön vérkeringésébe, hanem nyállal keveredett.
*Csekély* tehát *a kockázat, de nem kizárt a fertőzés átadása így.* Ha partnere frissen fertőzött, nagyon veszélyes lehet, mert ebben az első, kb. 8-10 hetes szakaszban nagyon magas víruskoncentráció jellemzi. Ilyen magas vírusszám csak AIDS stádiumban (több éves, előrehaladott fertőzés után)van újra.
Ha biztos akar lenni a dolgában, akkor szopatáshoz is húzzon gumit! Úgyse Ön érzi az ízét...

[ugrás az előzményre]
nincs kép kuki
#769 (2012-12-15 17:58:14) |
A(z) #769 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
morgocska55
#768 (2012-12-13 17:25:38) |
Válasz a(z) 767-es üzenetre:
Részben itt megtalálod a választ.

698-as válaszban
" Az orális szexről sokan hiszik azt, hogy veszélytelen - holott az összes szexuális fertőzést el lehet kapni egy szopás - szopatás során. A vírusokkal terjedő szexuális fertőzéseknél kisebb a fertőződésveszély orális úton, mint egy anális aktusnál, de gombás, vagy baktériumokkal terjedő betegségnél a veszély foka közel azonos."
vagy 
721-es válasz:
" Természetesen számít. A szopatás HIV szempontból csekélyebb kockázatú, mint más szexuális aktus. De csak HIV fertőzésre igaz ez: szifiliszt, trippert könnyen be lehet szedni így is. Ezek a fertőzések gyakoribbak ráadásul - igaz, gyógyíthatóak.
Más lenne a veszély mértéke, ha HIV fertőzött partnert nyalna, vagy dugna. 
Ha óvszert használ, akkor nem kell utólagosan ezen aggódnia. Az utólagos aggódás egy beszedett fertőzés esetén egyébként is hiábavaló: értelme csak akkor van, ha a veszélyesnek ítélt szex után szűrésre szánja magát."

[ugrás az előzményre]
szepfaszusportos
#767 (2012-12-13 17:17:18) |
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/7/USRf_71da382/f2efa2.jpg
udv én afelöl érdeklödnék hogy,én gumival sexeltem mindig de az hogy engem oralisan kielégitettek mindig gumi nélkül történt es ha hiv  vagy aid esel találkoztam volna elkaptam e sok rá az esély? válaszukat elöreis köszönöm.
hiv-vonal
#766 (2012-12-10 23:08:42) |
Válasz a(z) 765-es üzenetre:
Mivel ez egy óvszer nélküli szex volt, elméletileg bármilyen fertőzés átvehető a másik féltől. Mivel vannak hosszú ideig lappangani képes fertőzések, szűrővizsgálatokat javaslok. Vérvételből megállapítható már 3 hét elteltével, történt-e szifilisz vagy HIV fertőzés, panasz esetén kenetvételből, vagy ebből történt tenyésztéses vizsgálatból egyéb baktériumok jelenléte állapítható nmeg, vagy zárható ki. Mindezt elvégzik a területileg illetékes bőr- és nemibeteg gondozó intézetben. Házi praktikát, öngyógyítást semmiképp sem javaslok: a rosszul alkalmazott antibiotikumok ugyanis átmenetileg lehetetlenné teszik a kórokozók kimutatását, de azokat nem pusztítják el. Így tovább tudják ártó működésük folytatni, és későbbi partnereit is megfertőzheti ezekkel.

[ugrás az előzményre]
gggeri
#765 (2012-12-08 00:24:59) |
A(z) #765 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#764 (2012-12-02 23:49:42) |
Válasz a(z) 762-es üzenetre:
Valóban különböző vizsgálatokat kell elvégezni a vérdonor vérén. Véradás előtt viszont kitöltetnek a véradókkal egy nyilatkozatot, amiben van egy olyan rész is, hogy volt-e az utóbbi időben kockázatos cselekedete (védekezés nélküli szex, intravénás drogozás). A nyilatkozat jogi felelősséget jelent. Ha valaki nemmel válaszol, és ehhez képest kiszűrik egy friss szifilisszel, akár még akár következménye is lehet. Ha valaki kíváncsi arra, van-e szexuális fertőzése, akkor azt *NE *a véradáskor tesztelje, hanem valamelyik bőr- és nemibeteg-gondozóban tegye meg. Véradásra csak azok menjenek, akiknek garantáltan nincs fertőző betegsége! A leadott vérrel másokat gyógyítanak, felelősség tartozik hozzá.
Természetesen értesítenek mindenkit, akinél találtak valamit.

[ugrás az előzményre]
morgocska55
#763 (2012-12-02 20:13:04) |
Válasz a(z) 762-es üzenetre:Véradóban minden vért bevizsgálnak és fertőzött vagy pl: HIV v.hepatitis kiértesítenek. De miért jó az Neked ha ott derül ki bármi is. Vagy jobb ha papírt is kapsz róla és nyilvántartásba vesznek?  

[ugrás az előzményre]
cukimuki1985
#762 (2012-12-02 18:48:00) |
tisztelt hiv vonal!!!


azt szeretném kérdezni hogy én rendszeres vérado vagyok,és ha összeszedek esetleg valami nemi uton terjedö nyavaját azt ki tudják szürni a véremböl?????és ha találnak valamit akkor értesitenek engem??????

köszönöm!!!!

hiv-vonal
#761 (2012-11-15 07:59:58) |
Válasz a(z) 757-es üzenetre: 
Egymás kölcsönös kézi kielégítése az alacsony kockázatú szexuális aktusok közé tartozik. HIV szempontból csak az jelentene veszélyt, ha nem fertőzött személy kezén olyan sebfelület lenne, ami vérzik, nedvezik, tehát még nem beszáradt. Ha ilyen nyílt hámsérülésre rákerül a HIV fertőzött partner ondója vagy hüvelyváladéka, létrejöhet a fertőzés,
Közvetett átvitellel nehéz fertőzni, de nem lehetetlen. Ha a partner nemi szerve után azonnal a sajátodéhoz nyúlsz, átvihetsz olyan testváladékot, ami kórokozókat tartalmaz.
A megelőzés roppant egyszerű: sérült kézre gumikesztyűt kell húzni, és betartani, melyik kezeddel izgatod a partnered, és melyikkel magad. Két kezed van, választhatsz. kié a jobb, kié a bal:)

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#760 (2012-11-15 07:47:48) |
Válasz a(z) 758-es üzenetre:
Van, amire érdemes figyelni, van, ahol felesleges tünetekre lesni. Összességében bármilyen változásra érdemes felfigyelni, ami eltér a megszokott állapottól, pláne, ha összeköthető egy védekezés nélküli szexszel a tünet megjelenése.
Kevés "rendes" fertőzés van, ahol rövid idő alatt tünetek jelenhetnek meg. Ilyen a nemi szervi herpesz, ami 3-4 nap elteltével megjelenik, és a tripper, amelynek lappangási ideje 2-10 nap. A tripper tünetessé válását késlelteti, ha valamilyen egyéb betegség miatt antibiotikumokat fogyasztasz - sajnos, a tünetmentes időszakban is fertőzni tudsz.
Fenékben a tripper gyakran nem jár tünetekkel, a végbélen belüli szifiliszes fekélyt pedig nehéz felfedezni. Lehet, hogy van tünet, de az nem észlelhető.
A szexuális úton is terjedő fertőzések lappangási ideje sajnos meglehetősen hosszú. A szifilisz akár 3 hónapig is rejtett lehet, a hepatitis fél évig lappanghat, HPV fertőzés után eltelhet 2 év is, mire nemi szervi szemölccsel jelentkezik. A HIV jellemzően tünetmentes: 10 fertőzött közül csak 3 észlel tüneteket 14 - 40 nap elteltével, a fertőzöttek 70 %-a csak 5 - 15 év elteltével már csak a végstádium, az AIDS kialakulását fedezi fel. Ennyi idő alatt nagyon sok partnernek tudja átadni a fertőzését, ha nem védekeznek a szex során.
*Nagyon fontos: 
- egy védekezés nélküli szexkaland után az állandó partnerrel át kell térni a védekezésre, amíg ki nem derül, hogy szereztél-e valami nemkívánatosat. 
- 3 hét elteltével ellenőrizni kell HIV és szifilisz vizsgálattal az állapotodat!*
Az általad említett szexuális aktus a legmagasabb kockázatú. Ha megúsztad, nagy szerencséd van.

[ugrás az előzményre]
macska009
#759 (2012-11-13 22:11:47) |
Válasz a(z) 758-es üzenetre: Bakker ne a tüneteket keresd magadon, hanem menj el tesztre kb 3 hét múlva, mert a HIV hónapokig tünetmentes. Ráadásul a homoszexuális férfiak az egyik legveszélyeztetettebb kategória... A gumi nélküli anál meg legveszélyesebb.

[ugrás az előzményre]
merkedes
#758 (2012-11-13 19:47:19) |
A(z) #758 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
runtime
#757 (2012-11-12 22:57:15) |
A(z) #757 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
morgocska55
#756 (2012-11-11 10:47:09) |
Válasz a(z) 755-es üzenetre:
Itt részben megtalálod a választ.
698-as válaszban
" Az orális szexről sokan hiszik azt, hogy veszélytelen - holott az összes szexuális fertőzést el lehet kapni egy szopás - szopatás során. A vírusokkal terjedő szexuális fertőzéseknél kisebb a fertőződésveszély orális úton, mint egy anális aktusnál, de gombás, vagy baktériumokkal terjedő betegségnél a veszély foka közel azonos."
vagy 
721-es válasz:
" Természetesen számít. A szopatás HIV szempontból csekélyebb kockázatú, mint más szexuális aktus. De csak HIV fertőzésre igaz ez: szifiliszt, trippert könnyen be lehet szedni így is. Ezek a fertőzések gyakoribbak ráadásul - igaz, gyógyíthatóak.
Más lenne a veszély mértéke, ha HIV fertőzött partnert nyalna, vagy dugna. 
Ha óvszert használ, akkor nem kell utólagosan ezen aggódnia. Az utólagos aggódás egy beszedett fertőzés esetén egyébként is hiábavaló: értelme csak akkor van, ha a veszélyesnek ítélt szex után szűrésre szánja magát."

[ugrás az előzményre]
c3po
#755 (2012-11-10 23:18:54) |
Üdvözletem! Egy kérdéssel fordulnék Önökhöz. Erre a kérdésre az interneten SEHOL nem találtam választ. A téma a szájon át terjedő nemi betegségek lenne, de mindenhol csak arra térnek ki, hogy a passzív fél milyen betegségeket kaphat el, ami ugye egyértelmű. DE arra sehol nem térnek ki, hogy vajon az aktív fél is elkaphat-e valamit a partner szájától. Én időnként találkozom lányokkal és csak francia történik mármint a lány orálozik nekem, kérdésem hogy így elkaphatok valamilyen nemi betegséget? Előre is köszönöm a választ! Dénes
hiv-vonal
#754 (2012-11-08 22:32:17) |
Válasz a(z) 753-es üzenetre:
Aki már találkozott a vírussal,annak a szervezetében létrejön a természetes ellenállás, újra már nem fog HBV fertőzést kapni. Még akkor sem,ha vírushordozó marad.
A HBV elleni védőoltás épp ezt az immunizációs folyamatot utánozza. A védőoltást kapottak sem tudnak megfertőződni többé.

[ugrás az előzményre]
sexitravit
#753 (2012-11-08 14:57:14) |
Valaki ha már "átesett" Hepatitis B fertőzésen továbbra is elkaphatja bármikor?
hiv-vonal
#752 (2012-11-01 09:40:25) |
Válasz a(z) 750-es üzenetre:
Ha nem dől a partnered szájából a vér (bár ilyenkor inkább orvoshoz rohannak, mintsem nyalnak) és nincs szifiliszes fekély a partnered nyelvén, akkor nem kell izgulnod.
Egyetértek az előttem szólóval: utólagosan kérdezni megkésett már... utólagosan praktikusabb az esetleges tünetekre felfigyelni. 
Bár kérdezni sosem késő, hisz lesz még hasonló élményed biztosan.

[ugrás az előzményre]
bujacsaj
#751 (2012-10-29 13:38:52) |
Válasz a(z) 750-es üzenetre: :rejtely: 
Biztos megválaszolja neked más is, értelmesebben, de...

Mit vársz a választól? 
Ha azt mondják (UTÓLAG), hogy nagy az esélye annak, hogy bármit elkaphattál.. akkor mi van? :napersze:
Nem előre kellene aggódni ezeken a kérdéseken? 

(Amúgy szerintem attól, hogy a popsidat kinyalták nem fertőződsz, ha nincs sérülés sem rajtad, sem a partnered szájában, nyelvén..)

[ugrás az előzményre]
pedee
#750 (2012-10-28 21:52:16) |
A kérdésem az lenne, hogy pár nappja analisan kinyaltak, mennyi az esélye, hogy megfertozodtem bármivel? (főleg HIV)
A választ előre is köszönöm
pedee
#749 (2012-10-28 21:47:45) |
A(z) #749 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
morgocska55
#748 (2012-10-25 12:40:24) |
Válasz a(z) 747-es üzenetre:Ha lejjebb olvasol megtalálod a választ.
*698-as válaszban*
" Az orális szexről sokan hiszik azt, hogy veszélytelen - holott az összes szexuális fertőzést el lehet kapni egy szopás - szopatás során. A vírusokkal terjedő szexuális fertőzéseknél kisebb a fertőződésveszély orális úton, mint egy anális aktusnál, de gombás, vagy baktériumokkal terjedő betegségnél a veszély foka közel azonos."
vagy 
*721-es válasz:*
" Természetesen számít. A szopatás HIV szempontból csekélyebb kockázatú, mint más szexuális aktus. De csak HIV fertőzésre igaz ez: szifiliszt, trippert könnyen be lehet szedni így is. Ezek a fertőzések gyakoribbak ráadásul - igaz, gyógyíthatóak.
Más lenne a veszély mértéke, ha HIV fertőzött partnert nyalna, vagy dugna. 
Ha óvszert használ, akkor nem kell utólagosan ezen aggódnia. Az utólagos aggódás egy beszedett fertőzés esetén egyébként is hiábavaló: értelme csak akkor van, ha a veszélyesnek ítélt szex után szűrésre szánja magát."

[ugrás az előzményre]
verhetem
#747 (2012-10-25 05:03:27) |
Szopni szeretnék gumi nélkül csak hogy érezzem milyen érzés sperma nem lenne. Kérdésem mit kaphatok el egy ilyen akciótól 
hiv-vonal
#746 (2012-10-22 09:52:36) |
Már párszor megtörtént, hogy valaki itt próbál kipellengérezni valakit, hogy XY nemi beteg, és kerülni kell, vigyázzunk vele.
Ez egyrészt etikátlan (vagy igaz, vagy se), másrészt törvénybe ütköző. Az egészségügyi állapot személyes adat, az erről való infót továbbadni más személyeknek az érintett beleegyezése nélkül személyes adattal való visszaélés vétsége. Ha van itt jogismerő, a büntetési tételét is tudja.
*A szexuális úton terjedő betegségektől nem a fecsegés véd meg, hanem a gumi óvszer.* Aki enélkül szexel, és elkap valamit, magára vessen.
Illetéktelen olvasóként honnan tudnánk eldönteni amúgy is, hogy valakiről igazat állítanak itt, vagy az elhagyott szerelmes próbálkozik rossz trükkökkel?
western10
#745 (2012-10-21 10:14:12) |
A(z) #745 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
angelayala
#744 (2012-10-18 15:34:33) |
A(z) #744 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-924]