Áldás vagy átok travinak lenni napjainkban?

itt vagy: Eropolis > Transzneműek negyede > Forum

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

travifull


Áldás vagy átok travinak lenni napjainkban?
Sziasztok!

Így 5 év Eropolis-ozás után jutottam el odáig, hogy ez a fórum megszülessen remélem a travik és travikedvelők egyaránt szívesen fogják látogatni ( és remélem, hogy a traviellenes személyek is találnak benne majd gondolkodni valót)!

*Áldás vagy átok ?*

Jó kérdés és elgondolkodtató hogy társadalmunknak vagy önmagunknak köszönhetjük , hogy travi létünk hová sorolhatjuk!
Hajszál választja el a szerelmet a gyűlölettől ugyanúgy mint a travik kedvelését és nemkedvelését is!
Kérdezem én nem-e kellene magunkba nézni és viselkedésünkkel magatartásunkkal megmutatni a világnak , hogy méltóak vagyunk arra , hogy szeressenek elfogadjanak? Vagy megéri a *TRAVI*  jelzőt a sárba tiporva sajnálni önmagunkat?

Előre is köszönöm véleményeiteket meglátásaitokat!
Szeretettel!
Travifull!


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
travifull#362014-05-19 09:58:17
Válasz a(z) 34. üzenetre:
Szia kedves!

Nem igazán tudok mit írni azonkívül hogy amelyik férfi fejében megfordul a gondolat hogy TRAVIVAL szeretkezni az a férfi már nem heteroszexuális tehát ezt jobb nem ragozni mivel a férfiak 98% megteszi a másik 2% meg önmagának sem ismeri be hogy érdekli a téma!
De nem is ez a lényeg ahogy írtad bizonyos személyek bizonyos okokból kifolyólag fél vállról veszik embertársaikat és itt jön az hogy lejáratjuk sárba tiporjuk a *TRAVI*  jelzőt és elindítjuk az emberekben az ellenszenvet és mivel mindenki emberből van így általánosít aminek az lesz a következménye hogy a travik ilyenek meg olyanok!
Ebből a szemszögből nézve átok travinak lenni!
Én mindenképp megpróbálom az átkot áldássá változtatni és méltósággal megélni mindazt ami ezzel jár!
Puszim  TRAVIFULL!
jeno23#352014-05-18 09:00:14
Azzal kezdem, hogy tisztelem a travikat. Kedves, művelt emberek, akikkel kellemesen el lehet beszélgetni mindenféle dolgokról. Én nem vagyok travi, a női ruhát csak jelmezbálokra veszem fel, de akkor én is megpróbálom a nőt -legalább- eljátszani. A travik pedig férfibőrbe született nők. Az, hogyan élik az életüket, nem tartozik a sajnálatosan sok bunkóra. Szeretettel: Jenő
bixsex#342014-05-18 09:00:14
Gratula a gondolataidhoz első sorban.
Megerősíteni tudom csak a heteró gondolatodat,bár erre mondják hogy legyél egy travival és bi lesz belőled:)
DE nem bántam meg,valamit tudtok,ami idevonzza a férfiakat körétek.Persze vannak olyan travik akik azt hiszik hogy berakatnak szilikont maguknak és máris félvállról kezelhetik a férfiakat,de velük nem is kell foglalkozni.Legyetek igazi nők és kedvesek velünk,megháláljuk:)Puszi
travifull#332014-05-17 12:40:33
Válasz a(z) 32. üzenetre:
Köszönöm a hozzászólásodat kedves!
Azért a társadalommal sincs akora baj mint azt gondoljuk ha mi travik, ts-ek nem teszünk azért hogy kiutáljanak!
Hidd el néha velünk van a baj nem a társadalommal!
Puszim  TRAVIFULL!
faun#322014-05-17 12:29:38
Én személy szerint,nagyon is támogatom a travikat(imádom őket)!!!Ebben minden benne van!!!!A társadalom,meg bekaphatja!!!!!!Ezt komolyan mondom!!!
dolly-babus#312014-04-18 17:19:31
Hosszú évtizedek óta vagyok travi ami nálam annyit jelent férfi testben létező női lélek.Én azt tapasztaltam tőbbek kőzőtt nagyon sok férfi (( itt nem szeretnék százalékokba irogatni) akik heteróknak vallják magukat rajonganak a travi szerelemért, persze mindezt nagyon diszkréten és a 4 fal kőzőtt.Ambivalens véleményeket hallottam, vannak akik azt mondják jobbak vagyunk mint a szűletettt nők (( persze szó sincs itt rivalizálásról))és vannak olyanok is akik ebben a homoszex valamilyen formáját látják.
 Az biztos:  EGY TRAVIBÓL SOSEM LESZ SE FELESÉG SE BARÁTNŐ MAX TITKOS SZERETŐ, ESETLEG EGY HETERÓ FÉRFI BABÁJA A PÁRJA MELLETT.Sajnos ezek szomorú tények, de be kell látni hogy igaz.Nagyon sok travi nem tud viselkedni, pedig mivel mi nem vagyunk született nők igy a nőieséget tanulni kell. Az igazi TRAVI nem KŐZŐNSÉGES, szerény diszkrét és tudja hól a helye,.... az teljesen más kérdés kinél mi zajlik az intim szférában.Azt hiszem ez nem igen tartozik senki másra csak 2 emberre.Lehetne itt sok mindent irni,, de nem kell verni a mellünket a fél téglával:  mi travik vagyunk, mivel a magyar társadalom sajnos nem toleráns... azt mi már nem érjük meg..Puszi DOLLY
travifull#302014-04-18 16:07:25
Válasz a(z) 29. üzenetre:

Szia kedves!

Köszönöm szépen a hozzászólásod és igenis egyetértek mindenki elsősorban saját magába tegyen rendet és nézzen magába mert néha mi magunk váltjuk az áldást átokká!

Travifull!
shennay#292014-04-18 15:45:13
Szerintem Áldás is meg átok is.....véletlenül keveredtem a szituációba....valami mégis ide hozott.Egy valamit tudok ,,,,igény igen is van a travikra ,még ha ezt nem is ismeri el a társsdalom.Ezenfelül elgondolkodni azon kéne hogy a travik közti meg nem értés,gyűlölködés,nem szintén árt e a meg ítélésükben.Mert sajnos,ez a kis létszámú társadalom is eléggé széthúz.,irigyek egymásra és egymás közt is ítélkeznek ismeretlenül is.Igen ,a kérdésedre igen a válasz,de magukba kéne nézniük a traviknak is meg a cd nek is,nah meg azoknak akiknek Igényük lenne rájuk.Rám ne nézzen senki mint 1 potenciális prostira,mert peche van,nem vagyok az,vannak igényeim,érzéseim,gondolataim,és ezen nem kell megsértődni.Ha valaki más kép gondolkodik el kell fogadni,de nem kell provokatívnak sem lenni mert ez alapján ítélik meg a  többieket is....Ez az én véleményem ,meglátásom a témával kapcsolatban!
old-harry#282014-04-14 19:25:33
Nagyon érdekes témába vágtál bele kedves Travifull. Bár én nem vagyok transznemű és valószínűleg már nem is leszek, azért nem megyek el szó nélkül a téma mellett (ha nem haragszol érte). 

Sajnos igazi transznemű embert személyesen nem ismerek és itt most a tényleg transzneműre nem pedig az alkalmi crossdresser-re gondolok. Szerintem a legtöbben nem is nagyon éreznek a két műfaj között különbséget.

Én most inkább a transzneműségről beszélnék: Véleményem szerint a világ változik, akár tetszik akár nem maga az emberiség is változik. Megváltozik! Teljesen mások lesznek az igények, óhajok, vágyak, gondok problémák az évek és évszázadok előrehaladtával. Ma már ott tartunk, hogy ha egy férfi igazából nőnek érzi magát (mely pszichológiai állapot- és direkt nem betegséget írtam) van rá lehetősége hogy nőként élje meg az életet. Alapvetően, hogy ez jó vagy rossz-e a társadalomnak, az csak hozzáállás kérdése. 
Például bő kétszáz éve az emberiség semmit sem tudott kezdeni a kőolajjal. Fogalmuk nem volt róla hogy mire is használják. Mára pedig az egész világ ettől függ. Én ugyan ezt a párhuzamot látom társadalmi szinten jelenleg a transzneműekkel kapcsolatban. Ha nagy ritkán foglalkozik vele a fősodratu média, hogy valaki átoperáltatta magát (mely tudomásom szerint a legvégső állomása a dolognak) igazából a híreket néző ember vajmi keveset tud hozzászólni. 

Egy átlagember számára nem érthető az a dolog, hogy milyen lehet vajon egy olyan testben élni ami teljesen idegen számára. Egy olyan életet és társadalmi szerepet vállalni ami a legmesszebb áll az adott egyéntől. 

Ebből a szempontból nagyon csodálom a transzneműeket. Hatalmas erő és bátorság kell ahhoz hogy felvállalják azt amik. Ha úgy tetszik a legnagyobb társadalmi tabut döntögetik, azt hogy lehet e nemet cserélni. Abban biztos vagyok hogy ez nem könnyű sors. 

   
necc#272014-04-12 06:30:28
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/2/USRf_28b3632/e06155.jpg
Szió Tomcsi!

Köszönöm, hogy okos hozzászólásoddal az eredeti témát kinyitottad az önelfogadás, és mások elfogadásának szélesebb körére. Igazad van, egyetértek veled, mindennemű megkülönböztetéssel fel kellene hagyni, ha nehéz is legyűrni a mélyen gyökerező előítéleteket. Az egyik csoport kirekesztése, az iránta érzett gyűlölet átsugárzik más társadalmi, nemi, nemzetiségi csoportokra is. Valahol meg kell szakítani ezt a kört. Persze, az emberek bátorsága sem egyforma. Azt gondolom, sokan, akik hol rejtve, hol nyíltabban hordozzák magukban valódi nemi önazonosságuk kifejezésének vágyát, sokkal könnyebben néznének szembe önmagukkal, és biztonságban éreznék magukat a többi ember társaságában, ha egy befogadóbb társadalomban élnénk. Ezért tenni kell, és lehet is.

A te szavaiddal: minden tiszteletem a tiéd! Sok boldogságot kívánok!

Puszi: Necc :)
travifull#262014-04-11 15:01:20
Válasz a(z) 25. üzenetre:
Szia kedves!
Köszönöm a hozzászólásodat és bocsánat a késői reagálásért!
Örülök, hogy te büszkén viseled a travi jelzőt és annak is hogy megfontolt példamutató viselkedéssel próbálod az inzultálók táborát leszerelni! Csak így tovább!  Büszke vagyok rád!
Puszim  TRAVIFULL!
tomcsy#252014-03-15 11:36:22
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/9/USRf_913b3e3/37be45.jpg
Szia! 
Lehet hogy a sors iróniája az ami a minap történt velem ! A hét elején olvasgattam ezt a fórumot akkor még nem is selytettem hogy pár najára rá pont a témához illö dolog történik velem a biszex szobában. Felnéztem az egyik barátnémhez oda erre egy heteró nyugalmazott ezredes inzultálni kezdett természetesen sokan a védelmük alá vettek de ebből csak egy hatalmas vita kezdett kialakulni ezért megkértem mindenkit hagyják rám a dolgot kiderül nem csak a travi mivoltom de nemzetiségem is sokat nyomott a latban! Annak ellenére hogy egyfolytában sértegetett hogy lezárjuk végre a vitát azt mondtam neki" Minden tiszteletem az öné" nos erre már nem tudott mit felelni! Én büszke vagyok arra aki vagyok biztossan nem tókéletes ahogy senki sem az, hisz mind emberek vagyunk. Lényegtelen a bőr szín nemzetiség szexuális hovatartozás vagy bár mi más, a lényeg fogadjuk el magunkat és másokat is ulyannak amijenek.
Ez a személyes véleményem, egy egyszerű emberé!
Csók Tamara
travifull#242014-03-09 10:54:08
Válasz a(z) 23. üzenetre:

Nagyon szépen köszönöm!

:*
paloma#232014-03-09 10:09:38
csodás  körmök! :) 
travifull#222014-03-07 17:16:02
Válasz a(z) 21. üzenetre:
Nagyon szépen köszönöm!

:*:*:*
noscsi#212014-03-07 17:10:54
Én Téged ismertelek meg elöször és jo véleményem alakult ki.
travifull#202014-03-07 16:12:10
Válasz a(z) 19. üzenetre:

Szia kedves!

Talán igazad van talán nem!!!
Ez van már megszülettél és nem lánynak de az átkot is lehet áldásra váltani én sok erőt és kitartást kívánok hozzá neked!
Viseld méltósággal a  TRAVI jelzőt és hidd el meghozza a gyümölcsét!
szexypopo#192014-03-07 15:36:54
én szerintem átok, inkább jobb lett volna eleve lánynak születni <3 
travifull#182014-03-07 15:36:22
Válasz a(z) 17. üzenetre:

Köszönöm szépen !!!
lilliketravi#172014-03-07 15:33:03
vov de gyönyörü körmeid vannak baba :P
travifull#162014-02-14 18:17:31
Válasz a(z) 5. üzenetre:

Puszim!

Először is bocsánat a késői reagálásért! Másodjára igen valóban szerencsés az az ember aki igazából olyan travikat ismer meg akik pozitív szereplői ennek a történetnek !  Való igaz hogy jó páran nőket is megszégyenítő módon helytállnak az élet nagyon sok területén de ezzel ellentétben ott van az a sok sok negatív példa is akik miatt sajnos az emberek nagy többsége igenis tartózkodik és elítéli az effajta CSODABOGARAKAT ( ahogy ők nevezik a transzvesztitákat vagy a nem épp az ő nemiségüket képviselő személyeket)!
Köszönöm hogy mindenki csak a pozitív dolgokat írja de értékelném ha a negatív példák is felszínre kerülnének ugyanis csak így kereshetünk magyarázatot vagy választ bizonyos dolgokra! És ha már 1-2 személy az ellentáborból elgondolkodik és megpróbálja mindkét oldaláról nézni a travilétet  ( esetleg megváltoztatja szemléletét az eddigi negatív hozzáállásból pozitív lesz ) máris megérte ezt a fórumot létrehozni!

Puszikázlak és várom további észrevételeiteket hozzászólásaitokat!
ciicuska#152014-02-13 22:54:26
A(z) #15 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
travifull#142014-02-13 21:51:36
Válasz a(z) 4. üzenetre:

Köszönöm a hozzászólásodat KEDVESKE!

Hozzád hasonlóan én is úgy látom , hogy erre a kérdésre konkrét választ soha nem fogunk kapni! Csak azt tudjuk a világ felé közvetíteni amit mi élünk meg! Személy szerint nekem  ÁLDÁS  és igyekszem méltósággal viselni a travi jelzőt mégha néha  ÁTOKNAK  is érzem!

Puszim  TRAVIFULL!
travifull#132014-02-13 16:35:15
Válasz a(z) 3. üzenetre:

Szia  Barna!

Te is hozzászólhatsz nem csak a fiús lányok és a lányos fiúk ! ;) 

Köszönöm!
Travifull!
passzivgeri#122014-02-13 16:10:29
Hát ez egy nagyon nehéz kérdés. Én még sajnos messze vagyok attól, hogy felfogjam (elfogadjam?) milyen is travinak lenni, mert még nagyon újak bennem- és nekem ezek az érzések, mármár késztetések, hogy nő legyek.
Bár ez sem igaz, mert mindig is csajos fiú voltam, sose voltam az a macsó pasi és már sok-sok éve álmodozok arról, hogy bizony női testbe kellett volna születnem...

Eddig én kifejezetten átoknak éltem át ezeket az "aljas" (most már tudom hogy nem azok) gondolatokat és sokszor magamra is nagyon furcsa szemmel néztem, hogy nem vagyok normális, mit gondolok, miért gondolok egyáltalán erre. Nem értettem magam, nem tudtam illetve nem mertem elfogadni magamat.
Node mióta kezdem elengedni és elfogadni magamat úgy ahogy tényleg élni és létezni szeretek egyre inkább áldásnak élem meg. Imádom ezt a felemet is, bár ugyanakkor imádom a fiúsabbik felemet is és én pont ezt a részét érzem áldásnak, hogy egyszerre mindkét nemnek a szépségét meg tudom élni magamban és akár meg is tudom mutatni a külvilágnak. Legalábbis a külvilág azon részének akinek megmerem mutatni és tudom hogy elfogadnak úgy ahogy én vagyok.
És pont itt jön újra az átok része a dolognak, mert van sok barátom, családtagom akiknek nem mutathatom meg ki is vagyok valójában, milyen is vagyok valójában, hogyan érzem magam tényleg jól és felhőtlenül...

Najó így is túl sokat írtam, és néhol biztos csapongó is voltam, de úgy éreztem ha már van egy ilyen téma, akkor leírhatom ide :D  <3 

U.I.: bocsi az esetleges gépelési hibákért és a hülye mondatokért, remélem megértitek mit akartam írni  :pirul: 
travifull#112014-02-13 14:50:22
Válasz a(z) 2. üzenetre:
Kedves  DOLLY!

Köszönöm hozzászólásodat igen valóban tapasztalat tanulás odafigyelés és SZÜLETÉS-kor magunkkal hozott tulajdonságok amik kellenek ahhoz hogy travi létünk ne egy épp a társadalom szégyene legyen!  Sajnos elég sokaknál egy (max) leborotvált láb és egy harisnyanadrág amiben a travilét kimerül ! Örülök hogy tetszik a téma és várom véleményeiteket észrevételeiteket!

Puszi!
Travifull!
travifull#102014-02-12 18:36:20
Válasz a(z) 1. üzenetre:

Kedves  Moderátorasszony!

Teljes mértékben igazat adok az általad leírtakban és nemcsak a kívülállók nem tudják de sajnos  MAGUK A TRAVIK sem igazán vannak tisztában mit jelent travinak lenni és a travi jelzőt méltósággal viselni!

Köszönöm hozzászólásodat!
Travifull!
ordoginooooooo#92014-02-12 00:50:05
Válasz a(z) 8. üzenetre:

Pedig manapság már igen sokat is olvashatnak de nem teszik ugyan miért nem?? :D Jahh beszükült állományuk nem teszi lehetővé :D
lightmyfire#82014-02-12 00:47:35
Válasz a(z) 7. üzenetre:

Tudom, és sajnos ez így is marad, sőt... Az olyan embereket nézem kicsit furcsa szemmel, akik ismeretek híján az ismeretlent elítélik, mert nem empatikusak, nem képesek nyitni az új dolgok felé, alacsony IQ-val és/vagy EQ-val rendelkeznek, és nem képesek felfogni a téma gyökerében rejlő eszméletlen mélységű kérdéseket.
ordoginooooooo#72014-02-12 00:43:51
Válasz a(z) 6. üzenetre:

Ez mind ok...csak tudod sokan vagyunk sok félék s sajnos sokan átkozzák is...habár mint embert nem is ismerik s ez a szomorú az egészben....
lightmyfire#62014-02-12 00:31:30
Nagyon érdekes téma, és kényes, komoly morális kérdéseket feszegetsz, de teljesen aktuális, már csak az oldal jellege miatt is.

Személy szerint nekem semmilyen problémám nincs a Travikkal, miért is lenne? Ismerek néhányat, innen az oldalról, és nagyon sok esetben sokkal kultúráltabban viselkednek, látnak dolgokat, mint sok Nő vagy férfi.

Az, hogy ki minek hatására, vagy milyen indíttatásból került erre a "területre", vagy jutott erre a döntésre, az úgy hiszem, hogy nem olyan dolog, ami felett bárkinek joga van pálcát törni. Egyéni, szuverén joga önmagáról dönteni mindenkinek.

Ha átokként kezelnétek, akkor nem lennétek most Travik. Ergo szerintem Nektek inkább áldás, hogy maga a kérdéskör már nem tabu a modern társadalomban.
ordoginooooooo#52014-02-12 00:31:02
Travifull :)

Ez jó téma s mint ahogy magamról tudom sosem néztem le senkit a nemi hova tartozása miatt :)
Lehet különc  vagyok de minden ember más és más :)
Nekem bejött eddig is amikor egy travi sok nőnél külömb tudott lenni legyen az smink vagy a szexi ruci vagy más egyéb...szóval sok nő példát vehetne a traviktól :)
Modnom én ezt akinek szerencsére sok ilyen ismerőse és barátja van :)
 <3 
liababy#42014-02-11 22:55:48
Kinek ez, kinek az! Aki tudja, hogy működik ez, aki jól érzi magát benne, akinek hasznára van, aki képes kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, aki képes azonosulni az eszmékkel, aki tudja értékelni kívülről azt, aki felfedezi benne a művészi értékeket, annak biztosan áldás. Aki szükségtelennek tartja, akinek nincs lehetősége hódolni ennek a művészetnek, aki képes információ vagy ismeret hiányában pálcát törni más feje felett, aki hasztalannak és feleslegesnek tartja, aki nem látja meg a benne rejlő értékeket, aki izomból elítéli, annak biztosan teher. Én úgy gondolom, sokan még saját magukat sem ismerik igazán, saját érzéseiket és vágyaikat sem képesek kifejezni, saját magukkal sincsenek tisztában, nemhogy mással! Hogy kinek áldás és kinek átok, azt mindenki eldönti magának. Ez olyan kérdés, amire mi soha nem fogjuk megtalálni a megfelelő választ! De azért kíváncsian várom a többiek hozzászólásait is...
 :) 
barna72#32014-02-11 21:58:19
Jó a téma. Hajrá fiús lányok és lányos fiúk, tessék hozzászólni!  ;) 
dolly-babus#22014-02-11 15:42:58
Kedves Travifull
Örömmel olvasom a témát, igen elgondolkodtató az amit irsz.... Én csak őnmagamból tudok kiiindulni és azokból a hosszú évtizedeken át zserzett tapasztalatokból mait az elmult XXXXXXXXX évtizedekben szereztem.Nálam a traviság anniyt jelent: FÉRFI TESTBE SZŰLETETT NŐI LÉLEK.Nagyon sokan mondták már külömb vagyok mint sok szűletett nő. Tehát a traviság nem abból áll hogy veszek egy pár harisnyát és leborotválom a lábaimat esetleg igy szerezzek szex partnert, Első sorban LÉLEKBEN legyél NŐ, a tőbbi már csak részlet kérdése.VISELKEDÉS ami szintén alap, mivel emberek vagyunk és egy társadalomba élünk igy ezt tanulni kell++ számtalan dolgot... Komplex a téma és nagyon sokat lehetne ide irni.. Puszi Dolly
secreto#12014-02-11 15:02:41
Örülök neki, hogy végre "tollat" ragadtál. :) A téma igen kényes amit felhoztál, mivel nagyon megosztja a társadalmat, ha az oldalból indulunk ki, akkor az oldal lakóit is. Ha az oldalt nézzük, sokan nem is tudják mi az, hogy travinak lenni. Sok a téves információ. Remélem, hogy itt a fórumodban sokan választ kapnak, megértik, elfogadják a világotokat. Sok sikert kívánok hozzá :) 
 

[1-60] [61-96]



Ajánlott szobák
#bdsm_szoba1300BDSM - extrém szexualitás
Ajánlott szobák
#biszex_szoba3010Biszexuális vagy, be kell lépned!
Ajánlott szobák
#centrum_szoba500Belvárosi szexmentes csevegő

#maszti_szoba200Eropolis hivatalos maszti szobája
Ajánlott szobák
#homo_szoba1600Meleg férfiak egymás között

#zso06100wc-d lennék Dunántúli bi/meleg pervi ffiak
Ajánlott szobák
#hetero_szoba2100Heteroszexuális vadászterület
Ajánlott szobák
#profi_csajok300Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik100Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba800Transzszexuális csevegő

#cdfatime100GANGBANG








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.