Nő és férfi, nő és nő, férfi-férfi vállalt kapcsolata. Ez bizony csak hosszabb távon működik, de akik vállalják nem is nagyon akarnak kilépni belőle :-). E keretek között is igen érdekes szexuális gyakorlat alakulhat, alakul ki...
Válasz a(z) 227-es üzenetre: :D :D
Válasz a(z) 224-es üzenetre: Köszönöm.
Válasz a(z) 226-es üzenetre: Semelyik! De én csak utánad merek véleményt nyilvánítani, nehogy megcsípjél egy szadista sub hangulatodban. :DDDD
Válasz a(z) 225-es üzenetre: állitólag egy szolgalány ;) komoly kétségeim vannak, hogy - ad 1: normális-e - ad 2: nő-e ;)
Válasz a(z) 210-es üzenetre Kedvesem! Ki ez a barom? :DDDD
Válasz a(z) 223-es üzenetre: kivánom, hogy találd meg
Válasz a(z) 222-es üzenetre:Bennem a vágy meg van, csak sajnos olyan pasikkal akadtam össze, akik összekeverték a Dom létet valami alpári durvasággal. Mégis akarom, vágyom rá, hogy valaki, egy igazi Dom akarjon engem.
Válasz a(z) 221-es üzenetre: szerintem sokkal több emberben kelnek időnként szubmissziv vagy domináns vágyak, mint azt mi gondolnánk :) legfeljebb nem beszélnek róla ...
Válasz a(z) 220-es üzenetre: Engem csak egyetlen pasi vert el, Ő is "csak" kézzel, és főleg a seggem. Nem tudom mennyit ütött, nem hiszem, hogy sokat, de az izgalomtól és a fájdalomtól nem is voltam teljesen észnél. Közben erősen tartott, lefogott, éreztem figyel rám, vigyáz rám. Meghatározó élmény lett számomra. Azóta keresem azt a pasit, aki mellett sub lehetnék, aki igazi Uram lenne. Mindezt csak azért meséltem el, mert látod, én nem vagyok sub, mégis tudom, érzem azt, hogy ez csak egy szép mese.....
Válasz a(z) 217-es üzenetre: bingó ;) úgy hazug az egész, ahogy van. illetve olyan szaga van, ahogy ezt egy nem BDSM-es elképzeli :)
Válasz a(z) 215-es üzenetre: hát lehet ... bár szerintem ennek a nagy bűdös külvilág felé talán nem kéne látszania. legalábbis ez az én véleményem. mert nekem a BDSM szexualitás. azt meg nem viszem ki az utcára. elég az nekem a négy fal között is :)
Válasz a(z) 214-es üzenetre: szerintem is nagy az esély, hogy pasi irja :)
Válasz a(z) 210-es üzenetre: Lehet, hogy igaz....egyetlen apró dolgot nem hiszek el benne. Elsőre 350 ütéstől elájult volna.
A "pályatévesztett genetikai hulladékok" jobb esetben elijesztik,rosszabb esetben tönkreteszik azokat, akik őszintén, de naivan közelednének "ide". És körbeértünk. Megint.
Válasz a(z) 201-es üzenetre: Érdekes felvetések. Szerintem a BDSM felvállalása hasonlít a homoszexualitáséhoz. Van akin látszik, van akiről egy pillanatig sem gondolnánk, hogy szexuális szokásait tekintve "más".
Válasz a(z) 210-es üzenetre: Szerintem ezt egy pasi írta. Ha bekukkantunk a sok, BDSM-negyedbe regisztrált, ám pályatévesztett genetikai hulladék közé, kitűnik, hogy mennyi ostoba fazon gondolja azt, hogy elég kiírnia : DOM vagyok és majd vonul a sok alázatos szuka eléjük. :napersze: A belvárosban vagy a hetero negyedben kudarcot vallva igyekeznek beolvadni egy olyan közösségbe, amelyről semmit nem tudnak. A domságot viselkedési normának tekintik, nem pedig egy személyiség-típusnak.
Válasz a(z) 212-es üzenetre: szerintem is ... ha igaz ;)
Válasz a(z) 210-es üzenetre: Ha ez igaz...lesz munkája a szipológusnak,amikor ennek vége lesz.
Válasz a(z) 209-es üzenetre: :D
ezt tegnap találtam a neten. példa, hogy máshol mernek irni a BDSM-ről. bár szerintem a BDSM-et - nézzük most a dolog *ésszerűségét* - tekintve nagyon szép *negativ* példa, hogy NEM szabad csinálni ... "Helló kedves olvasóim! Immáron 5 hónapja szolgálom a világ legjobb Urát! *-* Igen, ő a legeslegjobb, ebben biztos vagyok. Jól néz ki, okos, határozott és titokzatos, ami külön szexivé teszi számomra. Na de kezdjük az elején... Úgy kezdődött ez a különös kapcsolat, hogy egy barátnőm (aki szintén oda volt érte, amit nem csodálok!) bemutatott neki. Már akkor zavarbahozott a tekintete, éreztem, ahogyan méreget és éreztem azt a kisugárzást, ami által a hatalmába tud keríteni szinte bárkit. Már akkor éreztem, hogy lesz valami...méghozzá olyan, amire már nagyon vágytam. Már elsőre kivehető volt, hogy igazán domináns jellem, de ez mellett intelligens is. Egyszerűen már a jelenléte izgatott kezdettől fogva, első pillantásra a hatalmába kerített. Az első találkozás után 1,5 hónapig nem láttuk egymást, de még beszélni is alig beszéltünk, ugyanis neki volt valakije... Egy szép májusi napon azonban feljött msn-re, így hát vettem a bátorságot és ráírtam. Szokásos beszélgetés: mi újság stb... egy idő után a szexről kezdtünk beszélgetni. Kiderült, hogy mindketten ugyanarra vágyunk: a BDSM-re. Én szolgálni akartam, ő pedig azt szerette volna, ha szolgálják. Megkért, hogy írjam le email-be a vágyaimat másnap reggelre, meg is tettem. Mivel nem sok tapasztalatom volt ilyen téren, egy elég rövid, néhány soros levélben írtam le, meg nem fogalmazott, át nem élt vágyaimat, amiről még magam sem tudtam igazán, hogy mit jelent... Másnap jött a válasz, melyben egy történet volt egy Eszter nevű lányról, akit elrabol egy domina és a rabszolgájává tesz. Ezzel a történettel megérkezett az első feladat is: ha belemegyek a perverz játékába, küldjek bizonyos erotikus tartalmú képeket. Belementem. Ezzel a történettel vett rá a különböző feladatokra, ugyanis félbeszakította és csak akkor küldte a történet folytatását, ha időre elküldtem a feladatom. Természetesen ha nem küldtem el időben a feladatot, azért büntetés járt, amit az első találkozásunk alkalmával rám is mért. 4 nappal az msn beszélgetés után, túl néhány feladaton találkoztunk is. El kellett mennem hozzá, ő a buszmegállóban várt, ami nem messze volt a lakásától. Irtó helyes volt és volt rajta 1 szexi kalap. Felmentünk hozzá és akkor belémültette az alapokat illetve megtört, hogy jó rabszolga válhasson belőlem a jövőben. Megtanította mi az hogy "helyedre" hogy ilyenkor milyen pozícióban és hol kell elhelyezkednem. Elmondta a szabályokat, amik a következők voltak: 1. Innentől kezdve az övé vagyok, szolgálom őt és nem ellenkezek, megteszek bármit amit kér azonnal és habozás nélkül. 2. Magáznom kell, ha kérdez a válaszom "igen Uram". 3. Nem nézhetek soha a szemébe, csak ha külön engedélyt ad rá. Ezek tisztázása után kezdődhetett is a "játék". Kezdetnek összeszedtem többszáz büntetőütést még mielőtt találkoztunk volna, ugyanis egy bizonyos képet nem sikerült elkészítenem, mert képtelen voltam megcsinálni azt, amire kért. Nem mert nem akartam, hanem nem ment egyszerűen. És elég szemtelen voltam elsőre, de ez természetes hisz még sosem volt ilyesmiben részem azelőtt... Kinevettem amikor előadta ezt az "igen Uram"-os dolgot... De nem sokáig tartottam viccesnek, ugyanis rendesen megkaptam érte a magamét... 350 ütést mért rám összesen. Hát mondanom sem kell, hogy néztem ki utána. Ez egy elég meghatározó élmény volt az életemben, ugyanis ekkor tanultam meg, hogyan kell viselkednie egy subnak, hogyan kell alázatosnak lenni. Mindez után sok sok szenvedés árán megtanultam, hogy lehessek tökéletes sub az én drága Uram számára. Igaz még korántsem érzem magam tökéletesnek, van még hova fejlődnöm, de alakulok! De mindehez rengeteg alázatosság, fegyelem, odaadás és engedelmesség kellett, ami nagyon nehéz dolog. Teljesen meg kellett alázkodnom neki, olyanokra rábírt, amiről azt hittem hogy soha senkinek nem tenném meg, mára már nagyon szívesen teszem, de persze kizárólag neki! És az a gond, hogy nagyon úgy néz ki, hogy beleszerettem, bár azon is gondolkoztam, hogy mi van ha ezt a mély Úr-szolga viszonyt minősítem kissé túl... Az tény, hogy ez egy elég mély kapcsolat, de vajon szerelem?? Igazából fogalmam sincs, hogy mi erre a válasz, majd elválik, de azt leszögezném, hogy kezdetben mindkettőnknek volt valakije, de idő közben megváltunk tőlük. Én 1 hónappal később, ő 4 hónapra rá. És hát az biztos hogy nagyon szeretjük egymást, ez látszik azon is amiket néha ír, és nagyon tetszettem neki már az elején is, első alkalom után, mikor megtörve, kétségbeesetten ültem az ágyában odahívott magához (ő a székében ült) és az ölébeültetett és azt mondta gyönyörű vagyok. Már itt megvolt a kölcsönös szimpátia úgy hiszem. És azóta már volt hogy becézgetett, illetve beszéltünk arról, hogy mi lesz ha szeretnék majd járni valakivel, ennek hatására árulta el, hogy már nincs senkije, persze azt mondta, hogy ez nem jelenthet számomra semmit, de eléggé jelent úgy érzem. Egyszerűen imádom őt, a legjobb pasi és a legjobb Úr is egyben... Hát remélem nagyon, hogy mindig velem marad, és jó sokáig szolgálhatom majd. Legutóbb 3 napja láttam, nagyon jó volt vele. De majd még folyt. köv. ! " (Betettem a gyűjteményembe ... ellenpéldaként ... !link:http://bdsm.varnyu.com/?page_id=6904 )
Válasz a(z) 206-es üzenetre: Aki azt állítja,mindent tud,az nem tud semmit :) (hű,ez de Müller Péteres lett :D )
Válasz a(z) 205-es üzenetre: Pont,aki pálcát törne a feje fölött, pálcát törne a fenekén? :D
Válasz a(z) 205-es üzenetre: hát nem tudom ... ha már *itt* is ettől tartanak az emberek, megette a fene :)
Válasz a(z) 204-es üzenetre: ha a "régi" bdsm-eseket nézzük, azok talán már többet tudnak. de még azokra sem lehetne mondani, hogy mindent :) az újak meg biztos nem :)
Válasz a(z) 201-es üzenetre:Szerintem sokan tartanak attól mások mit is gondolnak arról ha Őt ez a világ vonzza. Pedig lehet, hogy pont aki pálcát törne a feje fölött maga is vágyik hasonlóra, de nincs tisztában azzal, hogy esetleg az már a bdsm világába tartozik.
Válasz a(z) 203-es üzenetre: Régebben sokan,sokat beszélgettek..most miért nem? Mindenki tud mindent? :)
Válasz a(z) 202-es üzenetre: Megvannak, persze :) A beszélgetésről: én sem bánnám, ha több ember merne (lenne kedve) irni ide ...
Válasz a(z) 201-es üzenetre: Erről (is) nagyon szívesen beszélgetnék. Nekem az a fura,amikor meglátom valaki lapján,hol lakik és az esetleg egy számomra kedves város (mint pl. Szolnok :) ), hogy ott, "ilyen" emberek vannak..Meg vannak,tényleg,nem csak a gépen? Nagyon kettős ez az egész. Sokszor magamra sem ismerek,ha épp "kattan" az agyam..
Válasz a(z) 200-es üzenetre: "Offline ..." Érdekes ez az offline lét. Szerintem nagyon sokan vagyunk olyanok, akikről az offline világ nem is sejti, milyen vágyaink vannak. Jó ez, vagy rossz? Hogy lehet feeldolgozni ezt a kettősséget? Mi is olyanok lennénk, akiben - nem az eredeti értelembe persze - együttél Dr. Jekyll és Mr. Hyde??? OLyan jó téma lenne ez, ha valakinek/valakiknek lenne róla kedve beszélgetni ... Kell titkolni? Érdemes titkolni? Tudjuk-e valójában titkolni ... Vagy mindennapi reagálásunkon is átsüt néha? És vannak olyan mondataink, amikor kissé furcsán néznek ránk??
Válasz a(z) 199-es üzenetre: Hogy nem tudok számolni? :D Így végiggondolva, ,a 14-ből 12 bármikor, és a másik kettő is megfordult már a fejemben :pirul: :D :o És "offline" ezt senki még csak nem is sejti. Vagy..mennyire lehet ezt titkolni?
Válasz a(z) 198-es üzenetre: nagyon helyes ;) :D
Válasz a(z) 197-es üzenetre: Nem is tudok addig számolni,ahány érdekel ezek közül :D
Válasz a(z) 196-es üzenetre: persze :)
Válasz a(z) 194-es üzenetre: Többet is ér választani? :)
*Az ismerkedőknek:* Ismerd meg a vágyaidat Ezen az oldalon néhány D&S játékelemet találsz. Melyik izgalmas a számodra? Ismerd meg vágyaidat - az alárendelt partner 1. A partnerem irányítása alatt vagyok. Csak a partnerem kegyelmétől függök. Teljesen kiszolgáltatott vagyok neki, és ő mondja meg, mit csináljak. Alávetem magam a partnerem kívánságainak. 2. Megkötöztek. Sálak, kötelek vagy bőrszíjak fognak szorosan. 3. Öltözésre kényszerítenek. Széppé és kívánatossá tesznek. Sminket, szexi fehérneműt és ruhát vagy rövid szoknyát kell hordanom. 4. Megaláz és kihasznál a partner. Ő a mindenség, és semmi vagyok. A szolgája vagyok, s szolgálnom kell őt. 5. Keményen megbüntetnek rosszaságomért. Hatot a vesszővel, tizet a pálcával és sok-sok fenekelés vár rám. "Alsót le!" - parancsolják, és én engedelmesen hajolok előre. 6. A domináns partner wc-ként használ. (toilett slave) - "Fogadd az aranysugaramat!" - parancsolja. 7. Fájdalom okozása a célja Uramnak/Úrnőmnek. Az ő gyönyöréért viselem el a fájdalmat. 8. Rabszolga vagyok, aki nevelésre szorul. Mesterem/Úrnőm nevel, és én engedelmeskedek neki. 9. Én a partnerem háziállata vagyok. Állatként kezelnek, és esetleg állatként kell viselkednem. 10. Mesterem/Úrnőm lábimádatra parancsol. 11. Mesterem/Úrnőm különféle, minden részletében pontos és jelentőségteljes rituálékat hajt végre rajtam. 12. Kedvelem a fétis tárgyakat, mint pl. a bőrt, gumit vagy latexet. 13. Mesterem/Úrnőm megkínozza egyes testrészeimet (pl.: mellbimbók) 14. Mesterem/Úrnőm megfélemlít, és az érzelmeim felett veszi át az irányítást. Ismerd meg vágyaidat - a domináns partner 1. Irányítani akarom a partnerem, aki kénytelen engedelmeskedni. 2. Rákényszerítem partnerem az engedelmességre. Harcolni fog az elején, de végül engedelmeskedik. 3. Elfenekelem, vagy megbüntetem partnerem, hogy fájdalmat okozzak neki. 4. Megbüntetem az engedetlen partnerem. Nagyon rossz volt, megérdemli a büntetésem. 5. Azt akarom, hogy partnerem szexisen öltözzön, viselkedjen, és esetleg önkielégítsen előttem. 6. Olyan szolgát akarok, aki az én tulajdonom, s azt teszi, amit mondok neki. 7. Szerepet akarok cserélni partneremmel. Ő próbál meg domináns lenni, de végül én uralkodok. 8. Megkötözöm a partnerem, hogy azt tegyek vele, amit akarok. 9. Partneremet számunkra izgalmas, szexuálisan megalázó helyzetbe hozom, vagy szexuálisan megalázó nevekkel, szavakkal illetem. 10. WC-ként használom partnerem. (toilet slave) 11. Állatként kezelem partnerem, s annak megfelelő kiképzésben részesítem. 12. Számomra értelmes rituálékat hajtok végre partneremen. 13. Van fétisem, s azt akarom, hogy partnerem viselje azt. 14. A partnerem érzelmeivel játszom, azokon uralkodok. http://smworld.uw.hu/
köszönöm,bírónő :) :P
Válasz a(z) 191-es üzenetre: :) Ez a tény mentségedre szól ;)
Válasz a(z) 190-es üzenetre: mondjuk azóta írtam már párat :P
Válasz a(z) 189-es üzenetre: :o Pató Pál úr személyesen? Ej, ráérünk arra még.. ;)
Válasz a(z) 188-es üzenetre: Á,majd holnap ;)
Válasz a(z) 187-es üzenetre: :) Amit ma megtehetsz...
Írom,holnap :)
Válasz a(z) 185-es üzenetre: helyes ;)
Válasz a(z) 184-es üzenetre: Jó,nem mondom :)
Válasz a(z) 183-es üzenetre: soha ne mondd, hogy soha ... :)
Válasz a(z) 182-es üzenetre: Sejtettem, csak biztosra akartam menni. A volt,az már biztos,a lesz-re most nem látok esélyt.
Válasz a(z) 181-es üzenetre: Hmmm ... a miért szót idézőjelbe tettem ... ez az izé meg amp-ot gyárt belőle :) Miért _volt_? Miért a múlt idő?
Válasz a(z) 180-es üzenetre: Csak a miért-et látom meg a "-okat :(
Válasz a(z) 179-es üzenetre: Miért "volt"? :)
Válasz a(z) 170-es üzenetre: Fura rádöbbeni,hogy ez tényleg így van. Volt :)
Válasz a(z) 176-es üzenetre: Szia. 5 éve én ezen az oldalon indultam, szerintem az egyik legjobb azóta is !link:http://jerom-bdsm.atw.hu/ Nem szeretem a magamét reklámozni, de talán ide most beirhatom. Mert én csak összegyűjtöttem az irásokat a netről ... !link:http://bdsm.varnyu.com Hátha hasznukat veszed. És ha bármilyen kérdésed van, itt ez a fórum, használd nyugodtan, kérdezz :)
Válasz a(z) 175-es üzenetre: köszönöm :) a második bekezdésben leirtakkal meg maximálisan egyetértek ...
A BSDM világával most ismerkedem s talán van is hajlamom iránta, tudnátok ajánlani írást, amibõl többet tudhatnék meg?
Varnyu! Nagyon örülök, hogy újra itt vagy. Nagyon szeretem az írásaidat, meglátásaidat. "Odaát" is olvastalak, de jobb, hogy ismét színesíted Eropolist. :) És igenis, van értelme folytatni ezt a fórumot! A 173 -asra reagálva : szerintem az a legnagyobb baj, hogy sok pasi azért keres sub nőt, mert azt hiszik, hogy akkor megspórolhatják a csajozással járó idő/pénz/energia ráfordítást. S ezzel a hozzáállással ugyancsak mérgezik a közösséget.
Válasz a(z) 172-es üzenetre: Hát szerintem technikailag meg lehetne oldani. Domináns, szubmissziv, switch és bizonytalan kategóriákat kellene csinálni. És nemcsak a BDSM negyedben levőknél kéne engedni a rendszerne ezt a jelölést ... lehet, hogy más negyedben regisztráltak is néha élnének vele ... Talán a bizonytalanoknak, a BDSM-et kóstolgatóknak könnyebb lenne.
Válasz a(z) 171-es üzenetre: Ez az én tapasztalatom is, már évek óta ... Nagyon sokszor megkerestek pasik, akik NEM a BDSM negyedben voltak regisztrálva, hogy érdeklődnének, mert izgatja őket a BDSM ... Ilyenkor megnéztem az adatlapojukat ... az esetek 995-ában semmi ilyen nem szerepelt rajta, sőt leginkább kitöltetlen laposak voltak. Persze adódott a kedvenc kérdésem: "És te melyik végén szeretnél állni a korbácsnak?" Nagyon kevés volt, aki *tényleg* tudott választani ... Általában az volt a felelet, hogy nagyon szivesen lennének az uraim ... Mikor mondtam, hogy kösz, de nem keresek urat, akkor a legtöbb szinte abban a pillanatban felajánlotta, hogy szivesen lenne a szolgám. Vagy a beszélgetés úgy indult, hogy szolgálni akarnának, de amikor mondtam, hogy köszi, de én is szub vagyok, nem tudok mit kezdeni egy szolgával, akkor pillanatok alatt váltottak és rögtön az uraim akartak lenni ... És már szinte azonnal átkapcsoltak a "szeretsz szopni, szuka?" stilusra ... Mindig kételkedem, mennyi valódi vágy van bennük a BDSM iránt ...
Válasz a(z) 171-es üzenetre: :/ Mondjuk erre nagy segítség lenne egy olyan változtatás, hogy a BDSM negyed lakóinál eleve látható legyen az adatlapon is, hogy melyik oldalt képviselik.. (Akár úgy, ahogy a farok hossza és kerülete) Szerintem :)
Válasz a(z) 170-es üzenetre:Nagyon sokat olvastam én is és mindenhol ugyan az volt a végső következtetés amit Te is leírtál. Ki kit választ vagy fogad el nagyon sok mindenen múlik. De itt is nagyon nagy szerepe van a szimpátiának. Menjünk egy kicsit még vissza az időben. Amikor a partnerek arról a vágyaikról beszélnek partnerüknek ami már a BDSM határát súrolja. Nem egyszerű ezt a témát felhozni ha egy szimpla társkeresőben találkoznak. Vannak ugye eleve ilyen oldalak is, mondjuk ott sokkal egyszerűbb mert tudod miért vagy ott. DE itt például nem egy olyan embert láttam akik a negyed lakói de amikor rákérdez az ember, hogy akkor Te melyik oldalon állsz nagy hallgatás, vagy egy bődületes marhaság a válasz. Aztán ott van az amikor eljutsz arra a szintre, hogy elmond a legtitkosabb vágyad és a másik fél megbotránkozik, pedig semmi olyat nem szeretnél ami két ember között ne történhetne meg. Aki kezdő és csak vonzódik a téma iránt nincs könnyű helyzetben.
Válasz a(z) 169-es üzenetre: Évek óta a legkülönbözőbb meghatározásokat olvastam erről. Azt is lehetne mondani, ahány ház, annyi szokás. Találtam most valamit (sajna nem tudom megjelölni az eredeti forrást :( ), ami a választásról szól. Hátha ez is ad valami segitséget: _“Annyiszor felmerült a kérdés: ki választ? a Dom vagy a sub? Nos a dolog mindenképp a kölcsönös szimpátián múlik. Ott kezdödik, hogy beszélgetnek, mint egyenlö felek, és ha müködik a párbeszéd, söt jól megértik egymást és kialakul a vonzalom, akkor egyértelmü lehet mindkét fél számára, hogy van értelme továbblépni. De ebböl még akármi lehet: barátság, akár BDSM kapcsolat, akár normál párkapcsolat, vagy semmi. De ha egy Dom és egy sub beszélget, megértik egymást és passzolnak az elképzeléseik, megismerik a másik vágyait, akkor elöbbutóbb eljön a döntés pillanata. Az elsõ lépés mindig a Domé, s általában egy aprócska, jelentéktelennek tünö kérés formájában érkezik, amely valójában parancs, az elsö parancs. Megkéri valamire a subot, a kérés olyan formában érkezik, hogy azt vagy teljesíteni, vagy megtagadni lehet. Itt döl el minden: a Dom már választott; akarja a subot, s akkor tudja meg, hogy viszont elfogadják-e, ha a kérése teljesül. Ez az eldöntendö kérdés valójában mindig ezt jelenti: ‘Akarsz-e a szolgám lenni?’ Igy a végsó szót az alárendelt fél mondja ki, döntése következményeképp ha engedelmeskedik, szolgál, ha nem, akkor nem fogadja el az irányitást, vagy még dacol az idegen akarat fennhatóságával. Ha szót fogad, az egyfajta beleegyezés: ‘ tégy velem amit jónak látsz, Uram ‘. Ha nem, újra a Dom kezében a döntés, hogy akar-e még próbálkozni, hátha a késöbbiekben kedvezöbbek lesznek a körülmények, vagy feladja, és más után néz. Összegezve: a végsö döntést a sub hozza meg, de a kérdés rossz, mert nem választásról van szó, hanem elfogadásról.”_