Simple vásárlói tájékoztató







Nemi úton terjedő betegségek

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

hiv-vonal


Nemi úton terjedő betegségek
Adódhat életedben olyan kérdés, ami nagyon aggaszt. Talán nincs kivel megbeszélned -- talán lenne kivel, de vele valamiért nem mered... HIV, AIDS? Szifilisz? Chlamídia? Condilloma? Tripper? HBV, HCV? Képben vagy?

Ami a szexhez kötődik, az általában tabu sok embernek. Hatalmas, csodás élményekhez juthatsz -- de aggódhatsz is: nem szedtél össze valamit? Ha titkolt kapcsolatod van, kihez fordulj, hogy le ne bukj?

A HIV-vonal információadással, felvilágosító, megelőző munkával próbál ebben Neked segíteni, rendelkezésre állni. Kereshetsz, ha aggódsz, hogy megfertőződtél-e, és tanácstalan vagy; ha már tudod, hogy megfertőződtél, és beszélni szeretnél róla; vagy csak van valami apróság, amire eddig nem leltél megnyugtató választ.
A Háttér Társaság a Melegekért egyesület keretein belül működünk, és évtizedes, e körben szerzett tapasztalatainkkal várjuk nem csak melegek kérdéseit. Bizalommal keress!


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
hiv-vonal
#937 (2015-01-02 10:06:59), feltűzött üzenet |
Elérhetőségünk: www.hatter.hu/hiv vagy telefonon napi 24 órában 06 1-6333-455
bujoscsaj2017
#1079 (2017-05-12 15:40:12) |
Kérlek a postafiókomba postázd a válaszod!
bujoscsaj2017
#1078 (2017-05-12 15:38:44) |
Két éve van állandó szexpartnerem,mi csak egymással szexelünk,/elvileg a partnerem is/bár én ebben nem vagyok olyan biztos.Ugyan is soha életemben nem vakaróztam a szemérem testemen ,most meg szét tudnám vakarni magam,és a testemen ,főleg a nemi szervem tájékán pattanás szerű bőrkiemelkedések jelentek meg,amik szintén viszketnek és kellemetlenséget okoznak.A bőröm is viszket ,vakarózok mint a rühesek,főleg tusolás után jellemző  a vakarózás.mi ez nálam??mi okozhatja??kihez  forduljak??Kérlek segíts a tanácsoddal!
r1csajka
#1077 (2017-04-26 18:27:43) |
A(z) #1077 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1076 (2017-04-25 22:52:24) |
Válasz a(z) 1075. üzenetre:
Ez minden ember vágya: kapjon megnyugtatást, és távdiagnózist, na meg felmentést mindenféle aggodalom alól.
Az nagyon kóros állapot lenne, ha bemondásra elhinné, hogy fertőzött - vagy nem fertőzött. Honnan tudnám?
Listázza ehelyett végig, hogy úgy védekezett-e, ahogyan eltervezte. A beszámoló alapján ez megvalósult. Azt viszont nem értem, hogyha tart a fertőzéstől, akkor miért nem használ orális szexhez is gumit?, Ha meg nem használ, nyilván benne van a pakliban, hogy összeszedhet valamit. Ha meg összeszed, orvos fogja gyógyítani, nem egy boltosné vagy szomszéd.
Nem teljesen értem a rendelő, vagy orvos rémképként emlegetését. Kicsi korban még természetes, de felnőtt korára már kinövi az ember. Ha a sorban állás, várakozás a nehezen elviselhető, elérhető áron a magánklinikákon pikk-pakk megvan az egész.  
Internetes öndiagnózissal próbálkozni szórakozásból lehet - de hinni benne nagy tévedés.

[ugrás az előzményre]
nincs kép milankiss1
#1075 (2017-04-24 19:11:32) |
Szép napot!

Megnyugtatásra lenne szükségem. Férfi vagyok és férfival voltam. Volt orális szex és közösülés is, viszont nem volt ejakuláció. Közösülésnél volt óvszer, viszont orálisnál nem. Se vér nem volt se nem ondó. Nem mostam előtte-utána fogat, nem volt sebes a fogam se. Közösülésnél használtunk síkosítót is. Nem volt csókolózás sem. Orális rész mindkét részünkről volt - de legtöbbet az én részemről, és az idegen srác pedig volt az, aki "bedugta nekem" (elnézést kérek a megfogalmazásért). 
Kérem nyugtassanak meg, hogy nem vagyok fertőzött és nem kell orvoshoz mennem, mert nagyon parázok tőle, már a rendelő gondolatától se alszom két napja rendesen. Vagy ha baj van kérem irják meg a tünetét a bajnak! Vagy írjanak nekem kérem olyan megnyugatást, hogyha van is fertőzés, akkor nem kell vérvételre és egyéb orvosi vizsgálatra mennem hanem pl. elég gyógyszert bevennem. 
Nagyon köszönöm előre is, nagyon félek, már nagyon sok mindent olvastam az Interneten (ami nem lett volna szabad). 
Milán
hiv-vonal
#1074 (2017-04-23 23:47:20) |
Válasz a(z) 1073. üzenetre:
Óvszerrel teljesen biztonságos az orális szex. A hímvessző tövét, a herezacskót bőr fedi, azon keresztül nem fertőződik.
Amennyiben borotválja a szőrzetét, azt ne a szex előtt tegye közvetlen,mert a borotva felsértheti a bőrt, ami ilyenkor kapu lehet a fertőzésnek.

[ugrás az előzményre]
nincs kép tsepa
#1073 (2017-04-22 13:09:54) |
Szép napot! 
Szeretném megkèrdezni,hogyha óvszerben elégít ki orálisan egy prosti,  akkor mindenféle nemibetegségtől védve vagyok 100%ék-ig?
Mondjuk teljesen a tövéig nem lehet felhúzni az óvszert ugye, szóval a pénisz tövével/herezacskóval is érintkezni fog szája/nyála tartalmával.így is ellehet kapni valamit ? Ha igen mit és kb. mennyi eséllyel? 
hiv-vonal
#1072 (2017-04-02 23:45:32) |
Válasz a(z) 1071. üzenetre:
Ha ez a kérdés megválaszolható lenne, megválaszolnám...  Ha úgy tenné fel a kérdést, hogy van kockázat, vagy nincs kockázat - akkor már közelebb lennénk.
A kockázat mértékét viszont nem a település befolyásolja, hanem az, hogy védekezik a fertőző betegségek ellen, vagy sem. Az tény, hogy a fővárosban könnyebb partnert találni, mint egy kis létszámú településen, de itt is, ott is a biztonságos szex gyakorlása ad csak védelmet  (vagy a kölcsönösen betartott monogámia).

[ugrás az előzményre]
mike78
#1071 (2017-03-31 14:39:45) |
szép napot. Annyi segítséget kérnék önöktől hogy meg szeretném tudni mekkora a kockázat gyógyíthatatlan nemibetegségre Magyarországon azon belül is főleg Budapesten. válaszukat előre is köszönöm. 
hiv-vonal
#1070 (2017-03-22 23:44:48) |
Válasz a(z) 1067. üzenetre:
A vizsgálatok bármely bőr-és nemibeteg gondozó intézetben elvégezhetőek tünet, vagy gyanú esetén.
Ha teljeskörű vizsgálatot szeretnél igazolással, akkor valamelyik magánlaboratóriumot javaslom. Ilyen pl. az Interlab, a Körúti Orvosi Centrum, a G1 labor.
Elérhetőségeik, infóik a neten megtaláhatóak.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1069 (2017-03-22 23:38:40) |
Válasz a(z) 1065. üzenetre:
Sajnos meglehetősen nehéz a lányok közti szexben a védekezés. A segédeszközök használatakor az óvszer megoldást jelent, de nyalásnál csak házilagos módszerek vannak. Ilyen a hosszában felvágott óvszer, amit a szeméremtestre tapasztva használnak nyaláskor, vagy a Folpack fólia. Ujjazáskor gumikesztyű vagy ujjra húzott óvszer lehet a megoldás, ollózásnál viszont nincs tuti módszer. A veszélyesnek ítélt aktusokat érdemes kerülni, és helyette mást, veszélytelent alkalmazni (pl. csókolózás + kézimunka kombináció).
Sajnos, a HPV ellen az óvszer sem nyújt tuti védelmet.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1068 (2017-03-22 23:30:09) |
Válasz a(z) 1064. üzenetre:
A fertőzés lezajlása sok tényezőn múlik, és van benne egy nem belátható tényező: hogyan reagál az immunrendszerünk a fertőzésre. Ha befolyásolható lenne a folyamat minden eleme, nem lennének vírushordozók.
Hogy ezt pechnek, vagy emberfüggőnek nevezzük...
Mivel sok összetevője van az állapotának, kérdéseire a legkonkrétabb választ a kezelőorvosa tud adni.

[ugrás az előzményre]
parkeres95
#1067 (2017-03-22 20:54:56) |
Sziasztok!
Érdeklődnék tudjátok e hol lehet megvizsgáltatni magunkat van e nemi betegségünk,mennyi idő,pénz,és kapunk e róla igazolást?
Köszi
merida-l
#1066 (2017-03-22 13:27:52) |
Sziasztok!
Két lány között hogyan lehet a leghatékonyabban védekezni? Több lehetőség is van?
A válaszotok előre is köszönöm!
Merida
merida-l
#1065 (2017-03-22 13:21:23) |
A(z) #1065 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
srac1234
#1064 (2017-03-14 19:00:19) |
Helló!
Azt szeretném megkérdezni, mitől függ hogy vki hepatitis B hordozóvá válik? 
Peches,emberfüggő, netán nem tartotta be az előírt diétáját?
Tehát min múlik ez alakul ki, tehet ellene vmit?
 A fertőzőttség igazolódott  (PCR 4000) és elég magas máj enzimeket mutattak ki (GPT, GGT 2300/1900), minden tünet jelentkezett, ami ilyenkor szokásos, majd ezek 1 hónap alatt visszaálltak normál szintre.... beavatkozás nem volt szükséges..... jelenleg fél éves ellenőrző vizsgálatok jönnek, tünetek továbbra sincsenek...
Köszönöm a segítséget egy barátom nevében!
nincs kép gabor666
#1063 (2017-03-02 20:01:27) |
A(z) #1063 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1062 (2017-03-01 23:36:48) |
Válasz a(z) 1061. üzenetre:
Kimerülésre:)
Igazából a kérdést kéne pontosítani. Valamilyen egészségügyi ártalomtól tart? Ha óvszert használ, akkor fertőzéstől nem kell tartania, a kidörzsölődést pedig többszöri síkosítással meg tudja előzni.

[ugrás az előzményre]
szkoti03
#1061 (2017-02-19 18:43:18) |
Tisztelt Hiv vonal!

passziv oldalt szeretném kiprobálni,vagyis védekezve egyszer kétszer kiprobálgattam, de mindig félbeszakítottam az aktust. AA kérdesem az lenne, hogy mire számíthatok egy normál kb 1-1,5 órás sex után.
nincs kép richman007
#1060 (2017-02-07 19:34:15) |
Válasz a(z) 1058. üzenetre:
Helló,

A 1057-es hozzászólást én kicsit kiegészíteném: nem mindegy, hogy mivel csinálja a szexmunkás a csúszkát. Mert ha amolyan dry humping jellegű, csikló a péniszen történő izgatást értünk a csúszka alatt, abban igenis van veszély, de az ennél pontosabb válasz lehetőségét átengedném a profiknak.

[ugrás az előzményre]
nincs kép richman007
#1059 (2017-02-07 19:33:11) |
A(z) #1059 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1058 (2017-02-07 00:14:05) |
Válasz a(z) 1057. üzenetre: 
Jó kérdés, hisz sokakat érdekel.
A szexuális játékoknak ez a módja nem jár veszélyekkel, amennyiben ép, sérülés nélküli bőrfelülettel történik.
Ép bőrfelületen azt értjük, amikor sem vérző, sem nedvező hámsérülés nincs a bőrön, nincs gombás, fekélyes elváltozás, vagy herpesz okozta hólyagocskák, vagy HPV okozta szemölcs. Ezek szemmel is láthatóak a partneren, saját magunkon pedig érezzük, hisz fáj, viszket, vagy látszik.
A szexmunkásoknak valóban sok partnerük lehet, de ugyanezt el lehet mondani olyanokról is, akik nem szexből élnek. Az pedig tévhit, hogy a szexmunkások mindenféle fertőzés gócpontjai: jó részük rendszeresen jár szűrésekre, és igyekeznek elkerülni a fertőzéseket, hisz ezzel megélhetésüket kockáztatnák.

[ugrás az előzményre]
nincs kép tsepa
#1057 (2017-02-05 08:38:04) |
Üdv! Az iránt érdeklődnék,hogy prostituáltaktól mennyire veszélyes betegség szempontjábol egy-egy erotikus masszást (pl.lingam,csuszka masszás teljes testtel,végén kézi levezetéssel) igénybe venni. 
Úgy tudom nemi herpeszt, HPV-t így is ellehet kapni és hogy a HPV-hez akár egy évnek is elkell telnie míg kitudják mutatni..ezek mennyire igazak? 
Esetleg még másfajta nemi betegséget ellehet-e kapni ha kizarólag csak bőrfelület érintkezik/ kézzel kiveri nekem?
Köszönöm a választ!
sysynorby
#1056 (2017-01-21 02:46:32) |
A(z) #1056 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1055 (2017-01-16 22:13:55) |
Válasz a(z) 1054. üzenetre:
Ha téged nyalnak, az számodra veszélytelen. A nyaló fél számára viszont kockázatos.
A nyalást elég strapás védekezve végezni. Barkács megoldások vannak csak rá: vagy egy kitekert óvszert hosszában felvágva terítenek a végbélre vagy a hüvelyre, két kézzel lefogják, nehogy elcsússzon, és azon keresztül nyalnak. A konyhai megoldás pedig a folpack, ha kéznél van.

[ugrás az előzményre]
kukesz1
#1054 (2017-01-16 15:03:21) |
Sziasztok! Ha valaki nyalja a lyukam azzal lehet valamit elkapni? 
Érdemes esetleg valahogy védekezni?
hiv-vonal
#1053 (2016-12-15 22:53:41) |
Válasz a(z) 1051. üzenetre:
Bármelyik bőr- és nemibeteg-gondozóban lehet HIV tesztet csináltatni. TB-kártyás, tehát nem anonim.
Anonim szűrést (azaz név nélkülit) legközelebb Zalaegerszeg, Göcseji u.24. alatt lehet készíteni.
Tel: 06-92-549-196;  és 06-92-549-180   a számuk.
Rendelési idő: hétfőn, 13.00-16.00 óra közt van.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1052 (2016-12-15 22:45:37) |
Válasz a(z) 1050. üzenetre:
A népi gyógyászatban gyakorlat volt a vizeletitatás, a hatásosságáról nem sokat tudok. A '60-as évek elejéig a doktor úgy tesztelte, hogy cukros-e a páciense, hogy megkóstolta a vizeletét. Ezek ma már csupán érdekességek.
Déd- és ükanyáimk idejében titkos szépítkezési eljárás volt, hogy a reggeli első (saját) vizeletben megfürdették az arcukat, hogy szép, sima, bársonyos legyen. A ma kapható kozmetikai termékek közt is akad, amely vizeletet tartalmaz. Erre nevükben az "uro" szórész is utal. Azt nem tudom, jó-e, de káros hatása nincs.

[ugrás az előzményre]
galgibalp732
#1051 (2016-12-15 15:17:25) |
hol lehet tesztet végeztetni és mennyibe kerül ilyen teszt. Vidéken Keszthely mellett vagyok
gyalu67
#1050 (2016-12-15 09:08:16) |
Koszonom a valaszt!
A pisiszex arcra ,szajba vizelesere gondolok, erdeklodnek meg,hogy a lenyelés mennyire egészséges?
<vizeletterápia.> valamint a fej és arcbőrre jó vagy karos hatással van?
hiv-vonal
#1049 (2016-12-12 23:54:45) |
Válasz a(z) 1048. üzenetre:
Attól függ, hogy a pisszex melyik változatára gondol. A vizelet önmagában steril, így a levizelés, szájba vizelés szexuális fertőzést nem tud átvinni.
Ha viszont belevizel partnerébe (hüvelybe, végbélbe), akkor az óvszer nélküli behatolás ténye miatt bármit elkaphat.

[ugrás az előzményre]
gyalu67
#1048 (2016-12-11 19:36:40) |
Tisztelt hív vonal!
Pisiszexel lehet e elkapni valamit?
hiv-vonal
#1047 (2016-12-08 18:17:49) |
Válasz a(z) 1044. üzenetre:
Szopatással kevésbé kitett a fertőzéseknek. Bakteriális fertőzés átragadhat így, ha a partnernek toroktrippere van, vagy szifiliszes fekély van a szájüregében - bár az nem jellemző, hogy ilyen állapotban valaki szexelni akarna, inkább orvost keres.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1046 (2016-12-08 18:13:24) |
Válasz a(z) 1045. üzenetre:
Ez egy eléggé ártatlan játék volt, aggódni miatta kár.
Semmi veszélyes nem történt.

[ugrás az előzményre]
kukesz1
#1045 (2016-12-07 16:52:44) |
1043 ashoz persze sikositoval csinalta es nem vérzet sem a fenekem sem az ujja utana. 
Semmi fura tünetem nincs csak izgat hogy ne legyen semmi bajom. Fogazni nem fogazott mikor bekapta a peniszem. 
Utana jöttem ra butasag volt az egesz! 
nincs kép csupi34
#1044 (2016-12-07 14:20:59) |
Sziasztok volt egy talim egy számomra ismeretlen férfival szájjal kielégített. Elkaphatok így valamit?
kukesz1
#1043 (2016-12-07 07:57:54) |
A(z) #1043 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1042 (2016-12-04 18:38:36) |
Válasz a(z) 1041. üzenetre:
Azt, hogy mekkora az az esélye, lehetetlen megmondani.
Tény, hogy orális szexszel a nyaló vagy szopó fél bakteriális fertőzést (pl. tripper, szifilisz)könnyen elkaphat, de a HPV (human papilloma vírus) is jól terjed így. Tripperre a lázzal fellépő torokgyulladás figyelmeztet 2-10 napon belül, szifiliszre viszont tesztet érdemes csináltatni a hosszú (akár 90 napos)lappangási idő miatt. A nyaló - szopó fél HIV fertőzésnek is kitett, amennyiben frissen fertőződött 2-20 hete), gyógyszert nem szedő partnerrel végzi az orális szexet.
Aki szopat, nyalat, jóval kisebb veszélyeztetettségű. Ilyenkor minimális a fertőződés esélye HIV-vel, de trippert, szifiliszt kaphat, amennyiben a partnere fertőzött.

[ugrás az előzményre]
bl94
#1041 (2016-12-03 21:46:49) |
Üdv!

Mekkora az esélye annak ha gumiban volt a szex de az orális szex nem hogy elkaptam valamit?
Illetve az aktus után mennyi idő múlva érdemes elmenni egy vizsgálatra és melyik vizsgálatra?
hiv-vonal
#1040 (2016-12-01 18:49:32) |
Válasz a(z) 1038. üzenetre:
Sem csókolózástól, sem óvszerrel végzett szextől nem lehet HIV fertőzést kapni. A nyirokcsomók megduzzadása valamilyen kórokozót jelent - de arra vannak az orvosok, hogy kiderítsék a baj eredetét, és gyógykezelést adjanak. Távgyógyítással és távdiagnózissal csak sarlatánok foglalkoznak. HIV tesztet sose felesleges csináltatni - ezzel a tünettel viszont érdemes egy szájsebészt megkeresni, majd ő javasolni fogja a szükséges kivizsgálásokat.

[ugrás az előzményre]
motorosok919
#1039 (2016-12-01 18:08:19) |
A(z) #1039 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
nincs kép penguin2
#1038 (2016-11-30 23:17:16) |
Kedves Hiv-vonal!

Október végén együtt voltam egy prostival. Aktus volt óvszerben, meg egy rövid ideig, pár másodpercig  csókolóztam vele. Semmi más nem történt ezen kívül. Rá 11-napra kb megjelent egy kis dudor a szájpadlásom felső részén,ami úgy kb másfél hét után begyógyult. Ezzel egyidőben megnagyobbodott egy nyaki nyirokcsomóm is. Majd az aktus után 3 héttel a szám felső részén megjelent egy hólyag, amiben sárgás genny volt, ami többször is kifakadt, mert elkapartam törölközővel arcmosások, meg fürdés után, de napi 2x kenegettem betadinnal, mára az is begyógyult, bár egy kicsit vörös még a helye. Meg az elmúlt pár héten rossz volt a közérzetem, erőtlen voltam, és a nyakam is fáj egy kicsit. 
Kérdésem az lenne, hogy ez milyen betegségnek lehet a tünete? Lehet ez a Hiv fertőzésnek a tünetei? Azzal a rövid ideig tartó csókolózással elkaphattam a hiv vírust? Szerintem a szájpadlásom felső részén lehetett hám hiány forró étel meg ital fogyasztása miatt, bár nem közvetlenül előtte ehettem meg ihattam... Már elmehetnék hiv szűrésre, de nem merek, képtelen lennék feldolgozni hogy ha pozitív lenne. :sir: 
Válaszát előre köszönöm!
hiv-vonal
#1037 (2016-11-30 20:34:04) |
Válasz a(z) 1035. üzenetre:

A 14-28 napra végzett teszt eredményének megbízhatósága 95%. A rá 1 hónap múlva végzett teszt már tökéletesen megbízható.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1036 (2016-11-30 20:26:50) |
Válasz a(z) 1035. üzenetre:
A HIV teszt eredményét nem befolyásolja az antibiotikum-kúra, és nem befolyásol más, vírusfertőzésre irányuló vizsgálatot sem.
Amennyiben az antibiotikum szedése az esetleges fertőződés és a teszt végzése közt történt, akkor a bakteriális fertőzésekre (pl. tripper, szifilisz) vonatkozóan ismételni kell a szűrést. 

[ugrás az előzményre]
nincs kép sofia
#1035 (2016-11-24 14:21:27) |
Sziasztok!
A kèrdèsem a kővetkező tőrtènt egy kis baleset rá 27 napra vègeztettem teljes szűrèst ott az ápolonő azt mondta 21 napra tuti eredmènyt lehet mondani.Minden negativ lett viszont közben volt egy megfázásom amire antibiotikumot kaptam. Ez nem befolyásolja az eredmènyt mivel baktèriumokra is vizsgáltak? Illetve mennyire pontos a 28 napos periodus előtti eredmèny? 
polgarmester
#1034 (2016-10-03 22:01:29) |
http://index.hu/tudomany/2016/10/03/meggyogyitottak_a_hiv-fertozott_ferfit/

kuki85
#1033 (2016-08-10 17:12:28) |
A(z) #1033 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1032 (2016-08-05 10:49:06) |
Válasz a(z) 1031. üzenetre:
Valóban, ez az az eset, amikor indokolt a szűrés.
HIV tesztet legkorábban az eseménytől számítva 14 nap elteltével lehet végezni. A vizsgálat vérből történik, megbízhatósága ilyenkor 95%, így érdemes újabb 1 hónap elteltével a biztonság kedvéért egy újabb tesztet csináltatni.

[ugrás az előzményre]
daniel314
#1031 (2016-08-04 23:05:03) |
Sziasztok! 
Kicsit visszábbolvastam, de sajnos nem találtam a kérdésemre pontos választ.
Nemrég együtt voltam egy hivatásos lánnyal, az aktus végefelé pedig elszakadt a gumi. A lány azt mondja rendszeresen jár szűrésre és elég igényesnek tartom ahhoz hogy ezt el is higgyem, de én is kivizsgáltatnám magam. Tudtok segíteni hogy erre legkorábban mikor van lehetőség?
Előre is köszönöm a választ :)
tratya19
#1030 (2016-07-10 20:59:05) |
A(z) #1030 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1029 (2016-07-06 01:03:27) |
Válasz a(z) 1028. üzenetre:
Sajnos, ez tévhit. Az összes fertőzés elkapható ezen a módon - a szopatásra viszont igaz, hogy vírusos fertőzést nehezebb így beszerezni. Te viszont szopást kérdeztél, amire ez már nem áll.
Nyalásnál a rizikó annak függvénye, hogy mit nyalsz. Puncinyalással bármi elkapható, a fenknyalás viszont alacsonyabb kockázatú.  A mellek vagy a herezacskó nyalogatása viszont totál veszálytelen.

[ugrás az előzményre]
rokka50
#1028 (2016-07-05 07:04:04) |
Sziasztok!
Tekintettel arra, hogy teljesen kezdő vagyok, lenne egy kérdésem. Igaz-e az az állítás, hogy szájon keresztül (nyalás, szopás) nem lehet nemi betegségeket elkapni, mert a szájban és az emésztőrendszerben lévő savas és egyéb védő anyagok semlegesítik azok kórokozóit? :napersze:  Előre is köszönöm a választ. Üdvözlettel: Rokka
hiv-vonal
#1027 (2016-06-29 00:34:57) |
Válasz a(z) 1025. üzenetre: A full-teszt minden olyan kórokozóra kiterjed, ami nálunk előfordul. Ilyen szűrést magánlaboratóriumok végeznek (pl. Körúti Orvos Centrum, Interlab, G-Labor). Ezek az intézmények orvoskapcsolatokkal is rendelkeznek, fertőzöttség esetén esetén a megfelelő specialistához irányítanak.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1026 (2016-06-29 00:29:25) |
Válasz a(z) 1024. üzenetre: Szexuális fertőzést akkor lehet kapni, ha a partner fertőzött valamilyen kórokozóval, testbe hatolás történik (szopás, dugás), és mindez  óvszer nélkül zajlik le.

[ugrás az előzményre]
nincs kép atlagos29
#1025 (2016-06-28 21:15:35) |
hali, mi az a full teszt, amit említettél a #1021 válaszban, hogyan kell ezt pontosan kérni, és milyen maganrendelesre gondolsz? (bőrgyógyaszat vagy valami mas?)
daryus
#1024 (2016-06-28 09:56:37) |
Helló pontosan miktől is lehet nemi betegséget kapni a sexben?Lehet hogy nem  tudok mindent.
hiv-vonal
#1023 (2016-06-07 00:01:02) |
Válasz a(z) 1022. üzenetre:
Az antibiotikum-kúra a HIV teszt eredményét nem befolyásolja.
Azzal viszont számolni kell, hogyha vagy az antibiotikum-kúra alatt, vagy előtte bakteriális fertőzést (szifilisz, tripper)összeszedtél, akkor a szaporodó baktériumoknak csak egy része pusztul el, a többi betokozódva várja a jó szerencsét, hogy a kúra utáni, már nem antibiotikumos közegben szaporodni tudjon. Ilyenkor sokkal hosszabb lappangási idő után, elmaszatolódott tünetekkel jelentkezik a fertőzés.
A HIV viszont vírusfertőzés, a vírusok működését az antibiotikum nem befolyásolja, a teszt a kellő ablakperiódus után (teszttípustól függően 2-4 hét) elvégezhető.

[ugrás az előzményre]
nincs kép levike05
#1022 (2016-06-05 12:00:26) |
Sziasztok! 
Augmentin duót szedtem torokgyulladásra 1 hétig azt szeretnem kérdezni hogy antibiotikum kúra után 1 héttel  hív tesztre szeretnek elmenni, és hogy ez a antibiotikum befolyásolja az eredményt egy hét után fals negatív lenne?
hiv-vonal
#1021 (2016-05-23 22:36:01) |
Válasz a(z) 1020. üzenetre:
6 hétnyi türelem után meg lehet csináltatni a teszteket. Javasolt a hosszú lappangási idejű fertézéseket szűrni: ilyen a szifilisz, HIV, hepetitis C. Ezeket vérből vizsgálják. Amennyiben 31 év felettiek vagytok, hepatitis B-re is kérjetek szűrést, az ez alatti korosztály már oltott HBV ellen.
Ezt a területileg illetékes bőr- és nemibeteg-gondozóban is meg lehet csináltatni, a TB terhére. Ha alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot szeretnétek, akkor keressétek meg valamelyik magánklinikát, ott egy full-teszt 20 ezer Ft körüli áron már elérhető. 

[ugrás az előzményre]
logan28
#1020 (2016-05-22 17:18:42) |
Sziasztok!


Érdeklődnék, ha két srác tartós szexkapcsolatba kezd (remélhetőleg monogám) egymással és gumi nélkül szeretnének szexelni, akkor milyen szűrésre érdemes elmenni közösen és milyen vizsgálatokat érdemes elvégezni?

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-960] [961-1020] [1021-1080]













A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.